Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba gecmis olsun banada anal fistül at nalı teshisi koydular ameliyatla drene ettiler dren koydular ama seton takamadilar bir kaç operasyon daha geciricegimi soylediler sizde süreç nasil ilerledi çok ameliyat olmam gerektigini soyledikleri icin endiseliyim bilgilendirirseniz sevinirimArkadaslar olur da basina gelen ve bilgi almak isteye olursa diye yaziyorum. Seton y denen, bir cesit iplikle yaranin yavas yavas kesilip kendini onarmasini saglayan yontem uygulanmisti ve bugun itibariyle seton cikarilmis ve fistulum iyilesmis bulunuyor :) Makat civarinda iltihapli sislik gibi durumlarda vakit kaybetmeden genel cerrahiye gidin. Olayi ne kadar uzatirsaniz cozumu o kadar zorlasiyor. Iltihap fistule donusebiliyor. Olur da donusurse de hic korkmayin, tedavinizi olun. Cok korkmustum ama hemen hic aci cekmedim tedavi boyunca, seton cikarilirken ve su anda da gayet iyiyim.(Genel anesteziyle cikarildi) Gunde 3 kez Ilik baticonlu suya oturmayi aksatmadim ve fistulum doktorlarin dusundugunden de cabuk iyilesti
Mrb. 10 yıldır fissür sorunumun verdiği rahatsızlığı, tuvalet sonrası plastik eldiven kullanarak bir i içeri doğru anestol pomad kullanarak atlatıyordum, ama, tam iyileşme hiç olmamıştı. bir yıldır o bölgeyi sabunlu su ile her tuvalet sonrası yıkamaya başlamıştım, meğer büyük hata yapmışım. sabun rektal bölgenin kendi ürettiği nemini kurutmuş. çatlak ve kanama artmıştı. bir süre sonra anestol pomadın da etki edemediği bir ağrı oluştu. hiç geçmiyordu. arada bir nedenini anlayamadığım titreme ve ateş oluyor bir gün sürüp kayboluyordu. ağrı ise hep devam ediyordu. sıcak suya oturma da pek fayda vermez olmuştu. sandalyeye oturmak bile rahatsız ediyordu. sanırım bir kaç ay böyle bir durumda iken birden rektal bölge yakınlarında bir çıban gibi bir şişlik belirdi. 20 gün sonra kendiliğinden patladı. meğer bu şişlik çıkar çıkmaz bir progtoloğa gidip acilen boşalttırmak gerekiyormuş. geç kalmıştım. vücut kendi kendine fissür üzerinde gelişen iltihabın akıntısını dışarı atmak için bir apse ve kanal oluşturmuş. iltihap hiç geçmiyor , akıntısı sürekli popoda oluşan iğne başı çapında bir delikten dışarı sızıyordu. bir buçuk ay iyileşmesini umdum ama olmadı. lazerle ameliyatsız tedavi eden dr yasir gözüye gittim. lazerle o kanalı bir kaç saat içinde yakarak kapattı. dediklerini harfiyen uyguladım. mesela sabun asla o bölgeye kullanmadım. her tuvaletten bir kaç saniye önce bolca vazelini içe doğru sürerek gereken nemi sağladım ve dışkı tahrişini azalttım. ılık suya oturma banyosunu gereken ilaçları uyguladım. iki ay sonra tam iyileştim. üçüncü ay yediğim yemekler aşırı gaz yapmaya başladı. belki strestendi... karın ağrılarım arttı. en çok sol barsak tarafında keskin batan ağrılar oluyordu. büyük tuvalet sırasında tam boşaltım olmuyordu. bir kez kabızlık oldu ve yeni bir fissür oluştu. bir keresinde tuvalet sonrası üç gün süren sızıntı kanama oldu. tuvalette tam başaltım olmuyordu. bu nedenle çatlak üzerinde bekleyen dışkı ağrı yapıyordu. o da spazma yol açıyor spazm olunca kan damarlarına yeterli kan gitmediğinden iyileşme gerçekleşmiyordu. sürekli bir ağrı yeniden baş göstermişti. bu arada dr yasir beye gittiğimde artık bundan sonra kendi kendimin doktoru olmam gerektiğini üst üste operasyon yapmanın uygun olmadığını söylemişti. ben yeni bir iltihaptan şüphelenerek bir başka dr a gittim. sağolsun dr levent öztürk spazm giderici bir hap verdi. meğer bu hap yan etkisi olmayan basit bir hapmış. herkes de biliyormuş. bunca zaman niçin bana önceki doktorlar vermemişti? bir türlü anlam veremiyorum. spazm ve gaz gideren bu haplar hem anestol hem vazelin uygulaması, her wc sonrası sade suyla yıkayıp bir kapak batticonlu ılık-sıcak suya oturma uygulaması sayesinde yeni oluşan çatlaktan da kurtulmuş oldum. dr. um her ihtimale karşı kolonoskopi istemişti. çünkü bu sorunları yaşarken bir yandan da demir eksikliği titreme nöbetleri halsizlik geçiriyordum. kabız eden demir hapları kullanmak yerine serumla demir almayı tercih etmiştim. kolonoskopiye gelince birinci dereceden hemeroid çıkmıştı. fissür hemoroid ve fistul birbirini tetikleyen hastalıklarmış. bahsettiğim doktorlar sayesinde. ki kendilerine müteşekkirim, iyileştim. artık sindirim konusunda hassas olduğumu biliyorum. bol su içmeden sadece lifli yemenin yeterli olmayacağını biliyorum. her gün vazelin kullanmaya devam ediyorum. sade suyla yıkamadan tuvaletten çıkmıyorum. sert dışkı olursa sıcak suya oturup anestol ve hemeroid kremini önlem olarak kullanıyorum. psikolojik açıdan üzen stres yaratan çevremi de değiştirdim ki barsakta gaz oluşumuna yol açmasın. şimdi lazerli operasyondan sonra bir yılı mücadele içinde geride bıraktım. sonuç başarılı görünüyor. darısı bu dertten muzdarip olanların başına...
simflatMerhabalar , geçmiş olsun . Hangi hapı kullanmıştınız hatırlıyor musunuz acaba
Hangi hastane hangi doktora gittin acil gitmem gerekiyor çok ilerledi fistülümArkadaslar olur da basina gelen ve bilgi almak isteye olursa diye yaziyorum. Seton y denen, bir cesit iplikle yaranin yavas yavas kesilip kendini onarmasini saglayan yontem uygulanmisti ve bugun itibariyle seton cikarilmis ve fistulum iyilesmis bulunuyor :) Makat civarinda iltihapli sislik gibi durumlarda vakit kaybetmeden genel cerrahiye gidin. Olayi ne kadar uzatirsaniz cozumu o kadar zorlasiyor. Iltihap fistule donusebiliyor. Olur da donusurse de hic korkmayin, tedavinizi olun. Cok korkmustum ama hemen hic aci cekmedim tedavi boyunca, seton cikarilirken ve su anda da gayet iyiyim.(Genel anesteziyle cikarildi) Gunde 3 kez Ilik baticonlu suya oturmayi aksatmadim ve fistulum doktorlarin dusundugunden de cabuk iyilesti
Hangi hastane hangi doktora oldunuzArkadaslar olur da basina gelen ve bilgi almak isteye olursa diye yaziyorum. Seton y denen, bir cesit iplikle yaranin yavas yavas kesilip kendini onarmasini saglayan yontem uygulanmisti ve bugun itibariyle seton cikarilmis ve fistulum iyilesmis bulunuyor :) Makat civarinda iltihapli sislik gibi durumlarda vakit kaybetmeden genel cerrahiye gidin. Olayi ne kadar uzatirsaniz cozumu o kadar zorlasiyor. Iltihap fistule donusebiliyor. Olur da donusurse de hic korkmayin, tedavinizi olun. Cok korkmustum ama hemen hic aci cekmedim tedavi boyunca, seton cikarilirken ve su anda da gayet iyiyim.(Genel anesteziyle cikarildi) Gunde 3 kez Ilik baticonlu suya oturmayi aksatmadim ve fistulum doktorlarin dusundugunden de cabuk iyilesti
Hangi doktora oldunuz3 gun once fistul ameliyati oldum. Makata yakın oldugu icin seton yontemi uyguladilar. Daha once basina gelen var mi?