• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

firlak ve çarpik diş tedavisi ??

TubaKaya

Hayallerinin peşinde
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
83
1
86
35
Malatya
Merhaßa arkadaşlar.ön dişlerim hafif firlak we hafif çarpik. Bi ön dişim firlak digeri normal. Ortodontiste gittim. Doktor tel takmami istedi kabul ettim fakat diger geride olan ön dişimide firlak olan dişimin yanina alcakmiş. Canim sikildi. Geride olsa daha guzel durur. Ama doktor diyorki geriye alirsam 3 diş çekmem gerek we ön diş çizgin sola kayar guzel durmaz çunku alt çenem sola dogru oynamiş. Sizce napim ?? Acaßa çok kötu durur mu hafif firlak dişler. Yaptiryorum ßari guzel olsun hayal kiriklgi yaşamak istemyorum. Biraz öneri beklyorum kafam çok karişik.

dişlerin saglıklıysa fırlak olması kötü değil aksine güzel durur
bence çok geç olmadan tel tak, tedavin bitince de dişlerinin keyfini sür :)

Haftaya cuma taktiriyorum. Önce ve sonrasi resimlerimi paylaşicam burada. İnş dedign gibi guzel durur. Doktor biraz aceleye getirdi sanki ondanda canim sıkkın

Çekimli tedavi görsen 1,5-2 yılını alır, eğer uzun süre tedavi görmek seni rahatsız etmeyecekse bence çekimli ol, fırlaklıktan hoşlanmıyorsun çünkü anladığım kadarıyla, ortodontik tedaviyi bir kere olcaksın ve en iyi şekilde olmalı bence, alternatif tedavi şekli bilmiyorum ama mutlu olacağın bir şekilde tedavinin sonuçlanmasını isterim. Gerçi fırlaklıktan kastın ne derecede bilemiyoruz, şimdi resim koyma şansın varsa daha gerçekci yorumlarda bulunabiliriz.

Düzeltme: Mesajını bir kere daha okudum, çekimli olması hat kayması açısından riskliymiş, bu riski almak kötü olur. Umarım fazla fırlak değildir öndeki dişin, ve güzelce sonuçlanır.

Son düzenleme:
dişlerin iri olduğu için fırlaklığın olması çok garip durmuyor ve çene ve dudak yapınlada sırıtmıyor, yani 2 dişin yan yana o şekilde olsa estetik açıdan rahatsız etmez bana kalırsa (;

doktorumda senin qibi diyo. tedavim 1 yila yakin surecekmiş. Şeffaf tel taktircam we sadece ust dişlere. Tedavi ücreti 2.500 TL. Tşk ederim duşunceni paylaştign için. İnş sonuç guzel olur

Aslında bende ilk gördüğümde sana katıldım geriye alınırsa oldukça güzel olacak gibi.Benimdi dişlerimde tel var şuan köpek dişlerimde daha gerideydi ve tel takıldıktan sonra öne doğru geliyor ve daha hoş bir görüntü oluyor.O yüzden bence doktorun mutlaka bir bildiği var.Şuan köpek dişlerin gülümseyince fazlaca gözükmüyor fakat diş teli takıldıktan sonra onlarda öne gelicek ve çıkık olacak ön dişlerin hoş duracak bence.Zaten dişlerinin büyüklüğü ve yapısını oldukça beğendim...İnşallah çok güzel sonuçlanır.Sağlıklı gülüşler:16:

Son düzenleme:
Aslında bende ilk gördüğümde sana katıldım geriye alınırsa oldukça güzel olacak gibi.Benimdi dişlerimde tel var şuan köpek dişlerimde daha gerideydi ve tel takıldıktan sonra öne doğru geliyor ve daha hoş bir görüntü oluyor.O yüzden bence doktorun mutlaka bir bildiği var.Şuan köpek dişlerin gülümseyince fazlaca gözükmüyor fakat diş teli takıldıktan sonra onlarda öne gelicek ve çıkık olacak ön dişlerin hoş duracak bence.Zaten dişlerinin büyüklüğü ve yapısını oldukça beğendim...İnşallah çok güzel sonuçlanır.Sağlıklı gülüşler:16:

Tşk ederim. Doktorum şuan malatyadaki en tecrubeli doktorlardan biri. Bana guwen dedi. Bende guweniyorum. Yorumun icın tşkler

Ağız ve diş yapınız bence çok uyumlu. Doktorunuzun söylediği şekilde tedavi görmeniz daha iyi olacak görünüşe göre, ki zaten aksi sakıncalı olacak sanırım. Bence fırlak olacak diye üzülmenize düşünmenize gerek yok. Dolgun dudaklarınız var ve bence dişleriniz fırlak durmuyor. Ben çok beğendim :)

resmi qri koydum gölgelerle farki görün diye.

Diğer dişinizi öne almak daha mantıklı bence de, hem dudak yapınızdan dolayı görüntünün kötü olacağını düşünmüyorum. umarım güzel sonuçlanır. geçmiş olsun :)

Vakit ayirip yorum yapan her arkadaşa teşekkur ediyorum :) kararimin netleşmesine wesile oldunuz. Tel taktirdiktan sonraki resmimide paylaşicam. Hadi hayirlisi :)

Bugun taktırdım. Ama canım sıkkın 1.5 yıl kalacakmiş :( agzımı kapatınca çirkin duruyo. Bu arada sadece ust 2.500 tl.

Eklentiler

• $1395437601445.jpg
    $1395437601445.jpg
    55,8 KB · Görüntüleme: 261
Back