Mini fırın seçimi başa bela. Küçük olsun istiyoruz (32 litrelikler revaçta ama tezgaha sığmıyorlar.) Eskiden Arçelik MF4 (beko mf3 mf4) vardı 17-19 litre biz de çok memnunduk, heryerde de çok güzel yorumlar okuyordum. Maalesef Arçelik üretimden kaldırdı. Mini fırın yok sadece midi var artık ve sanırım en küçüğü 26 litre.
Şimdi MF4 arıyorum eski model olmasına rağmen 200 liranın üstünde fiyatlar var (demek ki kıymeti biliniyor ama bu benim işime gelmiyor :) ).
Kumtel (luxell ile aynı firma), simfer, termikel gibi markalarla ilgili olumlu yorumlar var ama cam patlamasından tutun, enerji sarfiyatına birçok şikayet de var. Anladığım kadarı ile şansına iyi ya da kötü çıkıyor sonra da teknik servis vs hiç ilgilenmiyor. Evde fırının camının patlaması riskini göz önüne alamam.
Bu kararsızlık arasında ofiste 4-5 yıldır sorunsuz kullandığımız buzdolabının markası Altus geldi. Arçelik/Beko'nun yan ürünü aratınca resimlerinin ve özelliklerinin boyutlarna kadar aynı olduğunu gördüm.
Altus kullanan var mı? Ya da internet dışında nerede bulabileceğimi bilen? (Anadolu yakası) İnternette 120-140 lira civarı buldum bence çok uygun diğerlerine göre. Altusun sitesinde de yok ürün belki onlar da üretmiyor artık...
(Bu arada her ürünü elimde kalan birisi olarak koyu bir arçelik karşıtıyım ama yiğidi öldür hakkını ver demişler bu model çok iyi tıpkı 3320 çamaşır makineleri gibi 15-20 yıl kullanılır )
ALTUS AL-4 MİNİ FIRIN - Ürün Kategorileri
Beko MF 3 Mini Fırın Yorumları | Tıklayaz
ARELIK MF4 Mini Frn