Fırına yapışan yağçöz!!

MELTEMKS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
54
1
96
İstanbul
Merhabalar
Fırınımı temizlemek için çok kuvvetli bir fırın temizleyici sıkmıştım geçen gün. Biraz bekletilip silinmesi gerekiyordu. Bu bekletilme sürecinde, içinde sıkılı vaziyette iken oğlum fırın düğmeleri ile oynamış ve çalıştırmış :( Farkına vardığımda sanırım 10-15 dakikadır çalışıyordu çünkü epey ısınmıştı. Tabi fırın temizleyici yanmış ve iyice içine işlemiş sıcağın da etkisiyle. Ne kadar sildiysem, havalandırdıysam da koku gitmiyor. Fırını değiştireceğim ki sadece 1,5 yıllık fırındı. Fakat değiştirmeden önce bi danışmak istedim belki bi çözüm önerisi olan vardır diyerek..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok fena.. Fırın tepsisine kaynar su koyup bir süre fırını çalıştırın, buharıyla yumuşatır sonrada silersiniz, başka ne yapılır bilemiyorum...

Çok fena.. Fırın tepsisine kaynar su koyup bir süre fırını çalıştırın, buharıyla yumuşatır sonrada silersiniz, başka ne yapılır bilemiyorum...

Bu aklıma gelmemişti, bir deneyim, çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Bir deneyin bende merak ettim yazın buraya :3:

Yaptım :)

Tepsiye ağzına kadar su koyup turbo fonksiyonda çalıştırdım fırını. Bi yarım saat sonra kapattım. 5-10 dak kapağı açık bir şekilde beklettikten sonra iyice sildim. İlk önce kokusu neredeyse yok olmuş gibiydi. Hatta halay çekmeye başlayacaktım az daha sevinçten :) Fakat fırının kapağı yarım saat kapalı kaldıktan sonra açınca biraz daha azalmış olarak duydum kokuyu :( 10-15 gün süreyle hergün bu işlemi yaparsam sanırım yavaş yavaş bitecek. Bitmezse mecburen değiştireceğim artık :( Son gelişmeyi de bildiririm buradan.
Tekrar teşekkür ederim :)

Yaptım :)

Tepsiye ağzına kadar su koyup turbo fonksiyonda çalıştırdım fırını. Bi yarım saat sonra kapattım. 5-10 dak kapağı açık bir şekilde beklettikten sonra iyice sildim. İlk önce kokusu neredeyse yok olmuş gibiydi. Hatta halay çekmeye başlayacaktım az daha sevinçten :) Fakat fırının kapağı yarım saat kapalı kaldıktan sonra açınca biraz daha azalmış olarak duydum kokuyu :( 10-15 gün süreyle hergün bu işlemi yaparsam sanırım yavaş yavaş bitecek. Bitmezse mecburen değiştireceğim artık :( Son gelişmeyi de bildiririm buradan.
Tekrar teşekkür ederim :)

Hımm, aynen belirli aralıklarla bu işlemi yapın, birde o kaynar suyun içine özellikle sirke, yada karbonat veya limon koyup kaynatın, bunlar kokuyu yok eden şeyler.. Birde kapağı açık bırakın çoğunlukla..kolay gelsin:)

Back