Fırın temizliği

stare stare

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2022
20
7
42
Arkadaşlar merhaba yeni beko mini fırın aldım bu tavan kısmı ızgarası olan yani güzel pişiriyor ama üst kısmındaki ızgara çıkmıyor ve temizlemesi aşırı zor sabahtan beri uğraşıyorum çok yağ sıçramış dünde hemen temizleyim dedim ama el girmiyor temizleniyor böyle fırın kullanan var mı acaba aldığıma pişman etti beni nasıl temizliyorsunuz

Eklentiler

• 1000028613.jpg
    1000028613.jpg
    71 KB · Görüntüleme: 45
Arkadaşlar merhaba yeni beko mini fırın aldım bu tavan kısmı ızgarası olan yani güzel pişiriyor ama üst kısmındaki ızgara çıkmıyor ve temizlemesi aşırı zor sabahtan beri uğraşıyorum çok yağ sıçramış dünde hemen temizleyim dedim ama el girmiyor temizleniyor böyle fırın kullanan var mı acaba aldığıma pişman etti beni nasıl temizliyorsunuz

Kitapçığında sadece kapakları çıkarılıp temizliği yazıyor içi nemli sabunlu bezle
silinebilir diyor ama ne mümkün üst kısmı imkansız bir ayarıda yok kendini temizleyen

Geçen internetten okudum bı arastirin isterseniz alt kısma tepsi içinde su koyup ,70 dercede yarım saat çalıştırın diyordu sonra bekleyin yağlar cozuluyormus akabinde silin diyordu bu ayar temizleme ayarı ile ayniymis

Kitapçığında sadece kapakları çıkarılıp temizliği yazıyor içi nemli sabunlu bezle
silinebilir diyor ama ne mümkün üst kısmı imkansız bir ayarıda yok kendini temizleyen
Evet hemen hemen her kullanımdan sonra silmek gerek aslında yoksa yağlar yapışıp çıkmaz. Ben fırında deterjan kullanma fikrinden hoşlanmadığım için sirke ile silerim. Fırın tepsisine şu koyup düşük ışıkta çalıştırmayı deneyin, yağlar suyun sıcak buhariyla çözülebilir. O da olmazsa mecburen yağ çözücü kullanıp sonra deterjan kalintisinin kalmadığına emin olana kadar duru su ile iyice silin.

X