Fındık Sülüğü İle Zayıflama

mukonur

Guru
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
99
0
296
canımlarım bugün Kuran daki mucizevi bitkileriyle ilgili bi kitapta fındık sülüğünün kilo vermede kullanılabileceğini okudum.
cümleyi aynen aktarıyorum..

30 gram fındık sülüğü 1 litre suda 15 dk kaynatlılıp 1 saat demlenmeye bırakılır.Günde 2-3 bardak içilirse bir süre sonra hayli kilo verdirir.

bugün nette araştırdım bu bildiğimiz sülük değilmiş çok şükür fındık ağacına sarılan bir nevi sarmaşıkmış ve fındıktan beslenirmiş bu yüzden sülük adı verilmiş. Şimdi ben küçük bi ilçedeyim burda çok az aktar var bulabilirsem hemen deniyeceğim. Araştırmanızı tavsiye ederim.kaydirigubbakcemile5:teselli:

Biliyorsunuz fındık yağı sorunlu bölgeye streçlenince kilo verdirip selülit yok ediyor. Fındığın bir çok yararı olduğuda ortada birazda ben sülük olayım şu fındığa yaa. bide aklıma takıldı acaba fındığı kendini çay yapsak yada yaprağını oda olmaz mı ya bu sülüğün bulunabileceğinden kuşkum varda

Son düzenleme:
hımm ilginçç bize sülük zayıflatıyo deseler heralde onuda bitaraflarımıza süreriz zaten :))) denemediğim şey kalmadı. tenya yumurtasıda çok zayıflatıyo amaa tavsiye etmem tabii böyykkk :))))

evet gayet ilginç ama bu sülük bildiğimiz sülük değil bir bitkiymiş bugün çarşıya inemedim yrn gidersem aktarlara sorucam tek tek.

Ilıman bölgelerde, dağlık yerlerde yetişen alçak boylu bir bitkidir. Karadeniz bölgesinde çok yetiştirilir.

• Kuru yemişler içinde en yağlısı ve en kolay hazmolanıdır. B vitamini bakımından zengin olduğu gibi, ayrıca A, C ve E vitaminleri de vardır. Proteini, bilhassa fosfor ve demiri çok fazladır. Bu sebeple fındık hem besleyicidir, hem de enerji verir. Bedene güç katar.• büyüme çağındaki çocuklara, hamile hanımlara, bedenen ve zihnen çalışanlara çok faydalıdır.• Fındık, vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardım eder.• B grubu vitaminleriyle kan yapımını destekler, kansızlığa karşı koruyucudur.• E vitamini ile kalbin ve kasların sağlığında etkilidir.• ıhtiva ettiği kalsiyumla kemiklerin ve dişlerin yapısını kuvvetlendirir.• Cinsi gücü artırır.• Fındık yenmeye devam edildiğinde kadınların menopoz döneminin çabuk geçmesini sağlar.• Sabahları aç karna 1 tatlı kaşığı dövülmüş “Fındık” ile 1 kahve kaşığı “Tarçın” yemek, sağlık açısından çok faydalıdır.

• Fındık yağı böbrek ağrılarını giderir, kum ve taş düşürülmesine yardımcı olur.

• Fındık yağı yanan veya dökülen kaş ve kirpiklerin üzerine yedirilerek sürülürse tedavi eder.
• 30 gram kadar fındık yaprağı 1 litre suda haşlanıp sabah akşam birer çay bardağı içilirse kanı temizler
.• 30 gram fındık sülüğü bir litre suda on beş dakika kaynatılıp, bir saat demlenip, günde 2-3 bardak çay içilirse, bir süre sonra hayli kilo verdirir.
• Fındık ağacı kabuğu antibiyotik etkilidir.
• Diğer kuruyemişler gibi fındık da pek fazla yenmemelidir. Mide rahatsızlığı, damar sertliği, tansiyonu olanlar az ve seyrek yemelidirler.

(alıntıdır)

benim okuduğum kitaptaki cümleler bunlar.

kitabın ve yazarının adınıda söylermisin arkadaşım merak ettim ben karadenizliyim ama fındık sülüğü diye bir bitki duymadım o yüzden merak ettim

tabi ki adı Allah-u tealanin ihsan ettiği bitkilerdeki şifalar yazarı ömer öngüt hakkikat yayıncılıktan çıkmış bi kitap kitabın sonunda index var orda şişmanlık konusu içinde sayfalar var onlardan birinde yazıyor.

resmide budur cnm o gün unutmayayım diye çekmiştim

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkürler canım ben bu gün çarşıya çıkarsam burda sorucam bakalım belki bulurum bu bitkiyi ama hiçduymadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…