Financial Times: ‘Hayır’ çıkarsa siyasal belirsizlik ve ekonomik çalkantı riski var

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Britanya’nın köklü yayın organlarından Financial Times gazetesi, 16 Nisan’daki referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde Türkiye’de siyasal belirsizlik ve ekonomik çalkantı riski bulunduğunu yazdı.

BBC Türkçe’nin Financial Times’tan derlediği ‘İş dünyası referandumun Türkiye’deki çalkantıyı dindirmesini umuyor’ başlıklı haberde Ülker’in 1 Nisan reklamında kullandığı ‘Şimdi hesaplaşma zamanı’ sözlerinin AKP’li bir vekil tarafından darbe girişimi göstergesi olarak yorumlandığı belirtilirken şirket hisselerinin yüzde beş değer kaybettiği hatırlatıldı.

Ülker örneğinin, Türkiye’deki şirketlerin Erdoğan’ın baskılarından ne kadar etkilendiğinin bir tezahürü olduğu vurgulanan haberde şöyle dendi: “İş dünyasının liderleri tereddüt için sandıktan ‘Evet’ çıkmasını ve bunun bir zamanlar gelişmekte olan ülkeler arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olan Türkiye’nin son dönemde yaşadığı, özel sektöre korku salan çalkantılı dönemin sonunu getirmesini umuyor.”

‘Susup bekliyorum’
Haberde, referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde ise siyasal belirsizlik ve ekonomik çalkantı riski bulunduğu da aktarıldı: “Eğer Türkler Erdoğan’ın daha fazla güç için uzun zamandır tasarladığı başkanlık sistemini reddederse siyasal belirsizlik ve ekonomik çalkantı riski bulunuyor. Lira bu yıl gelişmekte olan ülkeler arasında en fazla değer kaybeden para birimi ve darbeden bu yana yüzde 27 değer yitirdi.”

Financial Times, haberinde 10 binden fazla kişiye iş veren bir aile şirketinin başındaki ismini vermeyen iş insanının sözlerine de yer verdi: “Eğer referandumu desteklediğimi fakat bazı şüphelerimin olduğunu söylersem basında hedef gösterilirim. Eğer referandumu desteklemediğimi söylersem doğrudan hapse girerim. O yüzden en iyisi susup en iyi sonucun gerçekleşmesini dileyeyim.”
http://www.diken.com.tr/financial-t...l-belirsizlik-ve-ekonomik-calkanti-riski-var/

Yok yani Avrupa hayır diyorsa biz evet diyelim, onlar bizim iyiliğimizi istemez diyenleri alalım piste.

Bakın İngiltere dün ve bugün yer alan başlıklarda ekonominiz için Evet diyin diyor. Sorarım İngiltere hangi dönem kendinden başka birinin iyiliğini istemiştir. Sizin mantıkla ABD'yi hatta dünyayı asıl yöneten ve her türlü sömürgeciliğin ana vatanı olan UK Evet diyorsa Hayır dememiz gerek..

Bence her iki durumda da ekonomi batik. Bu referandum hic onerilmemeliydi, boyle anayasa olmaz. Evet ciktiginda ortada anayasa kalmaz zaten. Sandiktan ne cikarsa ciksin devaluasyon kapida.

Bence her iki durumda da ekonomi batik. Bu referandum hic onerilmemeliydi, boyle anayasa olmaz. Evet ciktiginda ortada anayasa kalmaz zaten. Sandiktan ne cikarsa ciksin devaluasyon kapida.
Referandumdan hayır bile çıksa ben maalesef bu hükümetin 2023 e kadar bir şekilde iktidarda kalacağına inanıyorum.

Referandumdan hayır bile çıksa ben maalesef bu hükümetin 2023 e kadar bir şekilde iktidarda kalacağına inanıyorum.
Referandumdan hayir cikarsa zaten her tarafta bombalar yeniden patlamaya baslar ve en gec 1 sene icinde yeniden refereranduma giderler.. AKPye Cumhuriyet rejiminin sagladigi mevcut yetkiler yetmiyor, tek adamligi kafaya takmis bir kere..

Zaten şuan ekonomik alanda ciddi bir sorun var zaten. Bu referandum falan biraz bunun üzerini kapatmak. Referandumdan sonra Ekonomideki kriz ortaya çıkacak.

Referandumdan hayir cikarsa zaten her tarafta bombalar yeniden patlamaya baslar ve en gec 1 sene icinde yeniden refereranduma giderler.. AKPye Cumhuriyet rejiminin sagladigi mevcut yetkiler yetmiyor, tek adamligi kafaya takmis bir kere..

Çünkü Cumhuriyet rejiminde eninde sonunda yargılanma var :)

Dolar bugun 3.66dan 3.73 e firlayarak haftayi kapatti. Haftaya ne yapar bilmem, Allah bu milletin yardimcisi olsun.

Ekonomide yapısal reform dedikleri, kurumların bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü vb. dir. Hayır oyu belirsizlik nedeniyle kısa vadede ne olacak sorusunu akla getirse de uzun vadede bunların yapılma şansını artırır. Evet oyu kısa vadede belirgindir, amaevetin çıkmasıyla birlikte kurumların daha bağımsız, hukukun daha üstün olacağına inanan var mı?

Evet de çıksa hayır da çıksa ekonomik krizi derinden hissedeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…