• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Filipinli bakıcı

sushimushi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2024
447
902
18
Herkese merhaba, 5.5 aylık gebeyim,24 yaşındayım, ailemden uzak yaşıyorum. Ev işleri için her hafta yardımcı temizlikci alıyorum ancak bebek bakımında kendime güvenmediğim için yatılı bakıcı istiyorum. Tecrübesi olan annelerden filipinli bakıcı konusunda bilgi rica ediyorum. Olumlu olumsuz tecrübelerinizi bekliyorum. Nereden buldunuz, memnun kaldınız mı, ahlaken nasıllar, bebek bakımından anlarlar mı gibi. Herkese şimdiden Teşekkür ederim. 🙏🏻

Hayırlı olsun gebeliğiniz.
Neden kendi şehrinizden birisini aramıyorsunuz ?
Merak ettim.
filipinli bakıcı yabancı oluyor malum.

Hayırlı olsun gebeliğiniz.
Neden kendi şehrinizden birisini aramıyorsunuz ?
Merak ettim.
filipinli bakıcı yabancı oluyor malum.
Yatılı kalmasını ve temizlik yemek gibi işlere bakmasını istiyorum. İstanbulda herkesin kendi ailesi evi var yatılı kalacağını zannetmiyorum öyle birini çevremde hiç duymadım. Sabah gelip aksam giden birini de istemiyorum dedigim gibi hep olmalı. Filipinlilerin ahlaken iyi ve sessiz sakin uyumlu insanlar oldugunu duymustum. Esim sürekli is seyehatlerine gelip giden biri evde bebekle yalnız kalmak da istemedigim icin yatılı ısrarındayım. Odamız yatagımz mevcut o nedenle yabancı biri daha rahat eder kalma konusunda diye dusundum

Yatılı kalmasını ve temizlik yemek gibi işlere bakmasını istiyorum. İstanbulda herkesin kendi ailesi evi var yatılı kalacağını zannetmiyorum öyle birini çevremde hiç duymadım. Sabah gelip aksam giden birini de istemiyorum dedigim gibi hep olmalı. Filipinlilerin ahlaken iyi ve sessiz sakin uyumlu insanlar oldugunu duymustum. Esim sürekli is seyehatlerine gelip giden biri evde bebekle yalnız kalmak da istemedigim icin yatılı ısrarındayım. Odamız yatagımz mevcut o nedenle yabancı biri daha rahat eder kalma konusunda diye dusundum
Evet şimdi anladım.
Benim şehrimde de yatılı kalan yok.
Hep günü birlik gündüz bakanlar var .
hakkınızda hayırlısı olsun.

Yanlış anlamayın lütfen aile ilişkilerinizi bilmiyorum. Doğum sürecinde ve sonrasında ailenizden birileriyle kalmayı planlamıyor musunuz? Özellikle ilk aylarda hem anneye hem bebeğe bakılması çok önemli. Yabancı biriyle zor olur gibi geliyor. Ben de 7 ay önce doğum yaptım. Ancak şimdi bakıcı arayışına girdim. O da 1 yaşından sonrası için.

Herkese merhaba, 5.5 aylık gebeyim,24 yaşındayım, ailemden uzak yaşıyorum. Ev işleri için her hafta yardımcı temizlikci alıyorum ancak bebek bakımında kendime güvenmediğim için yatılı bakıcı istiyorum. Tecrübesi olan annelerden filipinli bakıcı konusunda bilgi rica ediyorum. Olumlu olumsuz tecrübelerinizi bekliyorum. Nereden buldunuz, memnun kaldınız mı, ahlaken nasıllar, bebek bakımından anlarlar mı gibi. Herkese şimdiden Teşekkür ederim. 🙏🏻
Ben calistim filipinli bakiciyla, cenneti yasatti bana resmen 🥰

Yasal sorun olabileceğinden şirketler aracılığıyla bulsanız iyi olabilir. İstanbul'da yaşamıyorum. Benim gördüklerim çok tatlılar. Komşunun var 2 kişi, 2 çocuğunun bakıcıları. Çocuklarla ingilizce konuşuyorlar. Çocuklara yaklaşımları da iyi. Türk ya da yabancı farketmeksizin bakıcı kesinlikle şans işi.

Yanlış anlamayın lütfen aile ilişkilerinizi bilmiyorum. Doğum sürecinde ve sonrasında ailenizden birileriyle kalmayı planlamıyor musunuz? Özellikle ilk aylarda hem anneye hem bebeğe bakılması çok önemli. Yabancı biriyle zor olur gibi geliyor. Ben de 7 ay önce doğum yaptım. Ancak şimdi bakıcı arayışına girdim. O da 1 yaşından sonrası için.
Estagfirullah, annem emekli değil çalışıyor güncel olarak ama başka bir şehirde yaşıyor. Kayınvalidemle anlaşamayıp sonra her şeyin mahvolmasından korkuyorum :D tabi annem izin alıp ilk 3 ay benimle olabilecek şükür. Ama bakıcı da gelsin o süreçte bizlere alışsın tek kaldığımızda kolay adapte olalım dedim.

Yasal sorun olabileceğinden şirketler aracılığıyla bulsanız iyi olabilir. İstanbul'da yaşamıyorum. Benim gördüklerim çok tatlılar. Komşunun var 2 kişi, 2 çocuğunun bakıcıları. Çocuklarla ingilizce konuşuyorlar. Çocuklara yaklaşımları da iyi. Türk ya da yabancı farketmeksizin bakıcı kesinlikle şans işi.
Evet ben de şirketlerle görüşmeye başladım fiyat sordum. Komşunuzun çalıştığı şirketi biliyorsanız benn de şimdiden iletişime geçmek isterim. Bu arada her şeyin usulüne uygun olmasını isterim yani o kişiyi de mağdur etmek istemem başka yerden geliyor diye.

Estagfirullah, annem emekli değil çalışıyor güncel olarak ama başka bir şehirde yaşıyor. Kayınvalidemle anlaşamayıp sonra her şeyin mahvolmasından korkuyorum :KK70: tabi annem izin alıp ilk 3 ay benimle olabilecek şükür. Ama bakıcı da gelsin o süreçte bizlere alışsın tek kaldığımızda kolay adapte olalım dedim.
Aa evet kv herkesin tedirgin olduğu bir konu 😄 Sağ salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Back
X