• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinize ihtiyacım var

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
selam hanımlar.
ben 6 ay önce doğum yaptım lohusalığımdan sonra korunma amaçlı 3 aylık iğne oldum doktor tavsiyesi ile bu iğneden bir ay sonra adet oldum iyi güzel.fakat bu ilk adetimden sonra bir daha adet görmedim.3 aydır adet olamıyorum yani.iğneyi de sadece bir kez kullandım daha sonra prezervatifle korunmaya başladık.

peki bu normal bir durum mu?yoksa doktora gidip tekrar adet olmak için ilaç falan mı almalıyım?ayrıca hala emzirmeye devam ediyorum.

cnmmm bu konuda bilgim yok ama kendimle kıyaslıyorum 4,5 ay oldu doğum yapalı ve adet olmadım...
1 hastadır akıntım kahverengi. 1 senede normale dönermiş...

3 aylık iğneler regli üzerinde düzensizlikler yapıyor ne yazık ki.bazen gecikme bazen regliyi uzatıyor kanamaları artırıyor.
bana doktorum bu nedenlerden dolayı tavsiye etmedi.ayrıca başka yan etkileri de var.
aylık iğneler de aynı şekilde düzeni bozuyor.
yalnız bir doktora danış bence.

üç aylık iğneyi dooktorun önerdiği bana bir kez daha bu doktorlara güven konusunda kendimizi onların eline teslim etmememiz gerektiğini hatırlattı. Kesinlikle metabolizma anlamında önerilmeyen bir şeydir o. Alt üst eder bünyeyi. Evet, belki emzirirken başka türlü korunmanın yolu olmayabilir ama o zaman da doğal olana yönlendirmeleri lazım. İlla kadın korunacak die bir şart yok. Üç aylık iğneden sonra 1 ay boyunca da adet görebilirsin, aylarca da görmeyebilirsin. emzirmede adet görülmeyebiliyor ama senin devreye iğne girmiş beklemen lazım ki bünye kendini toparlasın, o iğnenin etkisinden kurtulsun.

Son düzenleme:
benim doktorum emzirirken tek korunma şekli prezervatif istenirsede doğumdan 6ay sonrasında takılması koşuluyla spral demişti o iğnelerin ne üç aylık olanını nede aylık olanını asla tavsiye etmedi kesinlikle hiç bir hastama da önermiyorum çok yan etkisi var demişti. Bence haklıydıda ayrıca %100 korunma sadece prezervatifle mümkün diğer yöntemleri denememek lazım. Ama madem o iğneden olmuşsun bence doktoruna danış adet görmemenin nedeni iğnede olabilir doğum sonrasında yaşanan düzensizlikte olabilir bence en doğru olanı doktora gitmen en azından nedenini öğrenirsin

arkadaslar hiçbir korunma yöntemi % 100 korumaz.ayrıca eşin korunmak istemiyorsa mecbur kalabılıyorsun iğneye ki ben öyl eoldum .40 ım cıktıktan sonra iğneyi vuruldum arkasına adet oldum bı 15 gün felan sürdü oglum su anda 7,5 aylık ve başka adet görmedim ama ben iğneye devam ediyorum.3.yü vuruldum ve emzirmeyede devam edıyorum.ama bence normal yanı herkesın vücüdu farklı hem iğne olmayıp adet olamayanlarda var yani.doğum yaptık hormonlar hemen kendine gelmiyor vücu kendini 1 senede ancak toparlıyor zamana bırakın derim.

Back