Ben hazırlık sınavına girdim ve geçtim kolay geldi bana. Ama herkes hazırlık okumamı öneriyor bir sene rahat edeceğimi, kendime vakit ayırabileceğimi söylüyorlar. Sizin öneriniz nedir?
bende girmiştim hazırlığı atladım ve hiç de pişman değilim.. okudugun bölüm ingilizce değilse hazırlık okumak kendine zaman ayırman için gerekçe değil.. bir yıl daha erken başlıyorsun hayata, işe.. genç mezun olmak her zaman daha çok tercih edilir. 1 yılın ne önemi var diye düşünme sakın 1 yıllık iş tecrübesi insanın maaşını bazen ikiye katlayabiliyor.. tercih edilen oluyorsun.. bence okumaya gerek yok bölüm okuyarak da gezebilirsin eğlenebilirsin kendine zaman ayırabilirsin..
ben hazırlık okumuştum cnm lısede ogrendıgım ıng hıc bıseye benzemıyordu iyki gitmişim,daha sonradan gelıştırebıldıgım kadar gelıştırdım zaten ıng ıcın kursa fılan gıtcegım zamanı hazırlık okuyarak harcadım hem daha detaylı butun bır sene boyunca ıngılızce egıtım baska bır yerde alamıyorsun bu sans olmuyor herzaman.bunu 1 yıl kayıp olarak değil de 1 yıl kazanç olarak dusun derim..sonucta ılerkı ıs hayatında dil senın ıcın buyuk bı sans olucak.hem hazırlık okuyunca gercekten okuldada bı cok bolumden arkadas edınebılme adapte olabılme sansın oluyo her yonden olumlu bence.sevgıler..:79:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim bölümüm tamamen ingilizce (uluslararası ilişkiler). Hazırlıkta temel ingilizce eğitimi mi veriliyor? Yoksa sizi derslerin ingilizce anlatılmasına da hazırlıyor mu? Ve hazırlık okuduktan sonra derslerde zorlandınız mı? Çok sorum var kafam karışık çünkü:26:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim bölümüm tamamen ingilizce (uluslararası ilişkiler). Hazırlıkta temel ingilizce eğitimi mi veriliyor? Yoksa sizi derslerin ingilizce anlatılmasına da hazırlıyor mu? Ve hazırlık okuduktan sonra derslerde zorlandınız mı? Çok sorum var kafam karışık çünkü:26:
hazırlıkta en bastan baslıyorsun ıngılızceye tabı sevıye sınavına gırmezsen..zaten hazırlıktan sonra ıng ders dınlemeye hazır oluyosun cnku hazrlk tamamen ıng..yanı bzde turkce konusmak yasaktı kesnlkle.derslere yansımadı ıng uzun zamanda ogrenılıp cok cabk unutulan bısey zaten cnm..ama ztn kendı bolumumde ıng ogrenıcem dıyosan dırek basla yınede sen bılırsın tbı cnm.
bence de hiç gerek yok canım heleki seviyelere göre ayrılmamışsa en baştan başlar çok sıkılırsın, hem de bir sene kayıp... sınav sana basit bile gelmiş, kendi okuyacagın bölüm ingilizceyse orda hoca anlatırken çok daha rahat geliştirirsin, çünkü hem hazırlık seviyesine göre daha üst bir seviye hem de neyin nasıl kullanıldığını görürsün bir çok ingilizce dersinde kalıp kalıp anlatılıp geçilip gidiyor.
en doğru kararı vermişsin, sakın hazırlık okuma, gereksiz yere vaktini kaybetme, sakın o ilk sene gezersin teranelerini dinleme, ne güzel geçmişsin işte, hemen başla derslerine, iyice çalış, hocanın yap dediklerini hemen bitirip alanın doğrultusunda uzmanlaşman için bol bol geliştir kendini, bölüüne dair ne varsa altını üstüne getir, her şeyi öğren, uzmanlaşmak olsun hedefin, üniversitede derslerini hemen geçmeye bak, yazın ders al, üstten al, 4.sene az dersin kalsın ki, kpss ales üds kpds hazırlanırken rahat ol,
sakın geriye gitme ya da yerinde sayma hep ileri gitmeye bak..