Gebeliğe Hazırlık Fikirlerinizi rica ediyorum.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gizsiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2018
3.562
7.099
78
merhaba güzel bayanlar...
Ben eşimle ilk defa yumurtlama dönemimin tam 14. günü birlikte oldum.ve zaten benim yumurtlama dönemimin en belirgin özelliği yumurta akı kıvamında yoğun akıntı ve bazen sancı olurdu.tam o gün birlikte olduk. Adetim 27-28 gün aralığında olur. çok şaşmaz. ama kafamda soru işaretleri var. Annemin demesine göre 15.gün de birlikte olmalıydım.önemli gün o gündü diyor. ama okuduklarıma dayanarak diyorumki 'e zaten sperm içeride 72 saat yasıyorsa yine 15.gün içerde hareket halinde oluyor zaten.Bu mantık yanlışmı? yani hamile kalmam için o gün yetmıyormu? illaki 13-14-15 sürekli olmasımı gerekiyor..
Birde ilk denemeler tutmaz diyorlar.
Reglim 10 gün sonra..merak ediyorum. sadece tek gün ilişkiyle olacak şey değilmi?
Tabiki kısmetten öte yol yok derler ama.düşündüğüm mantık yanlışmı?

Canım benim zaten dediğin gibi spermler uzun süre vücuda kaldığı için 13 .14. 15.16 önemli değil bide yumurta akı gibi akıntın olduysa zaten yumurtlama gerçekleşiyor demektir.ilk denemeler tutmaz demek te çok doğru değil kimisi hergün yapar tutturamaz kimisi ayda bi defa yapar o güne denk gelir gebelik oluşur.. İlk denemede tutmaz teorisi neye göre anlayamadım evlenip ilk geceden gebe kalanlarda çok..daha yolun başındasın herşeyin vakti zamanı var Allah nasip ederse tez vakitte olur inşallah

olmazsa çok hayal kırıklıgına uğramıycam çünkü şanslı biri değilim zaten.. olursa çok şaşırıcam.Ama reglim düzenli oldugunu varsayarsam olma ihtimalide var diyorum.ayyy kafam karısık bırazda heycanlıyım sanki

Kuzum tutmaz diye birşey yok. Ama yumurtlama ne kadar önemliyse çatlamada okadar önemli. Gün aşırı ilişki şansı arttırıyor sadece. Gün aşırı ilişki yaşayıp hamile kalamayanlarda var mesela ben ilk ovulasyon yaptıgım ay kalamadım ikinci ay yine gün aşırı ilişkiyle olduu. İnşallah tutmuştur ama eğer tutmadıysa bir dahaki ay yumurtlama ve peşinden gelen 3 günü de değerlendirirsin

Canım ben yıllarca tedaviler ilaçlar hastane doktor ile uğraştım insan okumadan kadın doğum uzmanı gibi oldum bitek sen bu işi yumurta günü ve ilişki sonra tutarmı tutmazmı diye kısıtlıyorsun bide bu işin erkek boyutu var bakalım onun spermleri de o yumurtayı dölleyecek kalitedemi yada yeterlimi bi dur bakalım inşallah olur tez vakitte ama bu işlerde moral de çok önemli stres olmaması lazım hayatında sen bu kadar stres yaparsan iyi olmaz senin için

Canım sımdı boyle kesın bırsey yok kalırsın ya da kalmazsın ama ben sık ılıskı ıle hamıle kaldım dıyebılırım. Ilk denedıgım ay ve sonrakı ay bende duzenlı olurum adet ovulasyon gununu degerlendırmıstım ama olmamıstı. Sonrakı ay hergun neredeyse ılıskı ıle oldu. O yuzden kestıremıyorum hangı gun. Arkadasım da korunurken tek ılıskı ıle hamıle kaldı yanı akıl ısı degıl rabbımın hıkmetı bu ay olmazsa gelecek ay daha sık ılıskı denersın.

Ne durumdasn cnm test yaptin mi?

Ne durumdasn cnm test yaptin mi?
Canım Sorduğun için teşekkür ederim.Ama malesef ki regl oldum. adet bitiminde ilişki yaşadım hemen korunmadım. regl sonrasında da kalan varmış.denemek istedim.yumurtlama günlerinide değerlendirmeyi düşünüyorum.ama kısmet bakalım.

Hayirlisi olsun canim ins guzel haberler veririzzz zamani geldiginde

sadece yumurtalam gunlerınde mı ilişki yoksa gelişi güzel Allah ne verirsemi
Biz bu ay ilk defa basladik adet bitiminden itibaren 3 gunde bir ama ovu doneminde yumurtlama gunune dikkat ettim bugun catlamis gibi gorunuyor son iliski olur sanirim en azndan bir hafta dinleniriz hahahha eger tutarsa tarihiyle full liste vericem :) ve yaptiklarimi soylicem anlaticam yardimci olabilirsem ne mutlu bende acemiyim :)

İnşalla bacım hayırlısı olsun inşallah. sana tavsıyem sakın arastırma. sugun tutarmı bu bunu yaparmı sakın bakma. akısına bırak. kendını oyala. anı yaşa sonrasını araştırma. en iyi yöntem bu aslında. çevremden edindiğim bilgilere dayanarak

Bu siteye girdigimden beri arastiemadan duramiyorum fena bir sekilde herseyi yapasim var :))))) ama cok cok haklisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…