33 aylık oğlum var ve 7 aylık hamileyim normalde oğlum 3 yaşını doldurunca tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyordum onu zorlamamak için yani hazır olduğu zamanı beklemeyi düşünüyordum ama oğlum 3yaşını doldurduğu sıralar doğum yapmış olacağım ve uzmanlar zaten eve bebek geldiğinde başlamayın diyorlar birde kıskançlık yapıp o bezleniyo bende bezlencem diyebilir böylelikle 3 buçuk 4 yaşına kalır diye korkuyorum ama şuandada zorluyo beni hamileliğimin hemen başında denedim olmadı 3ay önce denedim yine söylemedi bugün yine başladım yine söylemiyor götürünce yapıyor ama asla anne çişim var demiyor ve artı 2. 3. gün sanki sıkılıp outrmak istemiyor hayır çişim yok oturmayacğm deyip üstüne salıveriyor ( şimdi sizce sabır gösterip devam etmelimiyim yoksa bezi takıp artık doğumdan sonraya yani akışınamı barakayım ne dersiniz arkadaşlar? bu arada oğlum maşallah konuşması ve algısı süper acaba kas gelişimi tamamlamanmadıda farkında olmadanmı salıyo diye düşünüyorum devam etsem kontrolü öğrenirmi? birde daha önceki alıştırmalarda çokta sabırlı davranmadım öyle çok ızmadım ama suratımı düşürdüm beni üzdün gibi şeyler söyledim bazende hesap sordum hani bana söyleyecektin kıyafetlerine yapmayacaktın neden yaptın diye bugün iki kere kaka sanırım 4 beşkere çişi külotuna yaptı ama hiç tepki vermedim birdahakine bana söyle olurmu dedim yani önceki başarısızlıklar birazda benimle alakalı sanki ne dersininz sabırla ve hoşgörüyle üstesinden gelebilirmiyim? fikirlerinizi düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar ve şimdiden teşekkür ediyorum..
Merhabalar bence tan zamanı Dahada fazl erteleme derim 2. Kardes olmadan hallet bence ve dediğin gibi bırak sürat düşürmeyi icinden s essiZce kızsan anlıyorlar ve arastirmissindir mutlaka wc. Egitiminde hoşgörü çok mühim. Ben hiç ödül vermedim ana her yaptığında onu sevdim alkışladım sevinç çığlıkları attım hatta:) parkı çok seviyor baden cisını yaptıktan sonra aksam uzerleri parka gittik tuttu kızım masaallah, darısı basınıza insallah..
ilgine teşekkür ederim zasa evet bende senin gibi düşünüyorum bugün ikinci gündü hiç anne çişim var demedi ama götürdüğümde yaptı itiraz etmedi zor olacak ama birşekilde başarıya ulaşacağız inşallah zaten başlayıp bırakmakta sıktı sonuna kadar gitcem artık... kızına maaşallah subhanallah diyorum kızlar genelde daha çabuk öğreniyorlarmış..
sen alışana kadar uyarsan hadi gidelim tuvalete gibisinden benimde kardeşim var mübarek hepimizle birlikte gidiyor çok sıkışınca şimdilerde kendide söylüyor 3yaşının içinde
Ay çok geç kalınmış zaten ertelemeye ne gerek var çocukta rahat etsin annede.Anneciğim tecrübeleri çocuğu kendiyle götürür 1_2 gün suyu açıverir ilgi sevgi derken çocuk öğrenir gider.a birde bez tutmayın bu dönemde takip edin yapacagı zamanlar.Tuvalete yaparsa ödüllendirin, hadi bakalım kolay gelsin:)
kızlar yeniden teşekkür ederim ilgilendiğiniz için...çok mutluyum oğlum bayağı öğrendi bu işi yani hala anne çişim var demiyo ama götürünce yapıyo ve götürmeyincede tutuyo bayağı salmıyo neydi o ilk günler pijama eşofman yetiştiremiyordum inşallah yakında çişininde geldiğini haber veriri biraz daha alışsın gece alıştırmasınada başlayacağım ve nekadar mutluyum anlatamam darısı diğer uğraşan annelerin başına.. sabır ve hoşgörü kesinlikle anahtar kelime :)