Fikirlerinizi bekliyorum

Bulutsuzluk Ozlemi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
673
788
Merhabalar kızlar.Çok detaya girip sıkmadan aklıma takılan bir şeyi sormak isterim.Allah'a çok şükür bir evimiz var.Allah herkese nasip etsin.Merkezi bir konumda.Her yere ulaşımı kolay vs.Komşularım iyi ve güvenilir insanlar.Kapımızın önü çocukların oynayabileceği şekilde müsait ve komşu çocuklarıyla bol vakit geçirerek büyüyorlar.Fakat oturduğum yere 15 dk uzaklıkta köy olarak geçen bir yerde,yol üzerinde çok hoş müstakil bir ev baktım.Ev eski,taş evden restore edilmiş.Güclendirme yapıldı mi bilmiyorum ama sahibi İngilizmiş, güzel de dekore edilmiş .Enerjisi çok hoşuma gitti açıkçası.Ama eksi yönleri dediğim gibi yıl olarak eski bir yapı olmasi.Benim oturduğum ev ile o ev maddi olarak yakın değerlere sahip.Fakat sonuçta orası köy.Her ne kadar yakın olsa da.Cocuklar için yanlış bir karar mi olur en büyük soru işareti kafamda bu. Hafta içi düzenimiz şu sekilde.Sabah en erken ben çıkıyorum,büyük servisle okula gidiyor.Küçüğü de babası kreşe bırakıp takılıyor.Eşim biraz daha esnek calışıyor.Ulasım biraz etkiler bizi ama bilemiyorum.Bu arada ben de zaten 1 saatlik mesafede çalışıyorum.Tempoya git gel alışığım . evden çok da etkilendim.Bu arada oturduğum ev bitişik nizam ve ben tam olarak orta daireyim.Bu durum beni çok sıkıyor.Cocuklarimin yaşı 10 ve 4.Buna göre de fikir verebilirsiniz.Araç sıkıntımız yok.Kendi evim satılırsa az bir borçla geçebilirim o eve.Cok kararsızım.40 lı yaşlara yaklaşırken bundan on yıl sonra kesinlikle düşüneceğim bir ev.Yanlış zaman mı?Size olan sorumu şehirden köye taşınmak gibi de düşünebilirsiniz.

Araç varsa 15 dk mesafe çok değil aslında,şehir zamanla o tarafa kayar.. Köy nasıl yerleşim yerleri var mı,müstakil ev çevrede var mı,market vb olması da önemli l,servis olacak mı oraya
Büyüğün servisi sanırım sıkıntı olur.Ama onu da sabah babası bırakabilir ya da belli bir yere kadar baba bırakır oradan servise biner.Etrafta hep eski köy evleri var. Yan tarafta yaşlı bir teyze oturuyormuş mesela.Yakinda market yok sanırım yürüme mesafesinde yani.Bunlar eksi yönleri işte mesela

Büyüğün servisi sanırım sıkıntı olur.Ama onu da sabah babası bırakabilir ya da belli bir yere kadar baba bırakır oradan servise biner.Etrafta hep eski köy evleri var. Yan tarafta yaşlı bir teyze oturuyormuş mesela.Yakinda market yok sanırım yürüme mesafesinde yani.Bunlar eksi yönleri işte mesela

Bu cok uygulanir birsey degil denk gelmesi cocugun beklemesi sogugu yagmuru hep dusunulmeli

Bu biraz size bagli
Cevrenizin eve ulasimi herhangi bir ihtiyacinizin giderilmesi sizi nasil etkiler? Evde tuz bitse kriz cikma ihtimali ne?
Bence mustakil ama sanki erken gibi
Yani bilmiyorum.Bu tarz eksik durumlarında hemen kaos çıkmaz ama ben de erken bir karar olmasından korkuyorum.Ayni zamanda sanki hep bir fırsat kaçırma psikolojisi var bende.Sanki şimdi olmazsa ertelenirse daha zor olacak gibi.sanirim pahalılığın sürekli artmasından kaynaklı.

Yani bilmiyorum.Bu tarz eksik durumlarında hemen kaos çıkmaz ama ben de erken bir karar olmasından korkuyorum.Ayni zamanda sanki hep bir fırsat kaçırma psikolojisi var bende.Sanki şimdi olmazsa ertelenirse daha zor olacak gibi.sanirim pahalılığın sürekli artmasından kaynaklı.

Sizin gunluk hayatinizi kotu etkileyecekse firsat degildir ki
Gelismemis yerlerde oturmak çok kolay degildir iyi dusunun tasinin cocuklar daha kucuk sinav zamanlari gelecek telaslari artacak
Isinmasi nasil?

Yurtdısına bır bakın. Dogayla içiçe buyuyor cocuklar ve yakınlarında market okul da yok. Cok program var oyle. Kısları da bızden daha zorlu gecıyor. Kendı evınız olacaksa bu fırsatı bn olsam kacırmazdım. Zaten heryer sehırlesıyor. Dıbınıze kadar markette gelır. Aslında uzak olmasj bıle ıyı. İş donusu eksıklerınızı alırsınız araba da var. Çocuklar cokta kucuk degıl tam sorumluluk yasında. Bisiklette koydekı bakkala gidebilirler.

Sizin gunluk hayatinizi kotu etkileyecekse firsat degildir ki
Gelismemis yerlerde oturmak çok kolay degildir iyi dusunun tasinin cocuklar daha kucuk sinav zamanlari gelecek telaslari artacak
Isinmasi nasil?
Sıcak bir yerde yaşıyoruz.turistik aynı zamanda.Ama evin olduğu yer biraz daha tepede.Klima yeterli olmayabilir.evin şöminesi var eski köy evinden çevrilmiş zaten

Yurtdısına bır bakın. Dogayla içiçe buyuyor cocuklar ve yakınlarında market okul da yok. Cok program var oyle. Kısları da bızden daha zorlu gecıyor. Kendı evınız olacaksa bu fırsatı bn olsam kacırmazdım. Zaten heryer sehırlesıyor. Dıbınıze kadar markette gelır. Aslında uzak olmasj bıle ıyı. İş donusu eksıklerınızı alırsınız araba da var. Çocuklar cokta kucuk degıl tam sorumluluk yasında. Bisiklette koydekı bakkala gidebilirler.
Ben de öyle düşünüyorum.Artik her yer sehirlesiyor.Zaten ıssız değil etrafta çok ev var ama köy sonuçta.Tam olarak düşündüğüm şeyleri yazmışsınız.İnsan her türlü düzene alışıyor.Tek ki aradığı atmosferi bulsun

Sıcak bir yerde yaşıyoruz.turistik aynı zamanda.Ama evin olduğu yer biraz daha tepede.Klima yeterli olmayabilir.evin şöminesi var eski köy evinden çevrilmiş zaten

Iyi dusunun tasinin tepede tek binayi isitmak dipdibe evlerden daha farklidir herseyi dusunun oyle karar verin hallolur ya diye dusunmek yetmeyebilir

Ben de öyle düşünüyorum.Artik her yer sehirlesiyor.Zaten ıssız değil etrafta çok ev var ama köy sonuçta.Tam olarak düşündüğüm şeyleri yazmışsınız.İnsan her türlü düzene alışıyor.Tek ki aradığı atmosferi bulsun
Omur ve ekonomi zamana bırakmaya gelmıyor. Konumunuz da cokta uzak degıl ilçeye demekki. Kat kalorıferı dosetebılırısnız. Isınmada halolur. Unlu ınsnlar konforunu bırakıo koye kacıyor artık cocuk olunca dusunun onlarım bıraktığı hayat daha zor. Şaşalı rahat kolay hayatı bırak gıt koye.. Buyuksehırde buyudum yasadım. Suan kucuk ılcedeyım. Elımde olsa koye gıderım gercekten çok fark var. Az ınsan cok huzur

Omur ve ekonomi zamana bırakmaya gelmıyor. Konumunuz da cokta uzak degıl ilçeye demekki. Kat kalorıferı dosetebılırısnız. Isınmada halolur. Unlu ınsnlar konforunu bırakıo koye kacıyor artık cocuk olunca dusunun onlarım bıraktığı hayat daha zor. Şaşalı rahat kolay hayatı bırak gıt koye.. Buyuksehırde buyudum yasadım. Suan kucuk ılcedeyım. Elımde olsa koye gıderım gercekten çok fark var. Az ınsan cok huzur
Evet zaten oturduğum yer de ilçe.Büyük şehir değil sonuçta.İlceye 15 dakika uzaklıkta bir köy.Enerji olayına çok inanıyorum.Bahcesi,içinin döşemesi falan çok hoşuma gitti.Her ne kadar biraz daha küçük olsa da şu anki evime göre.Evet biraz da niyetim az insan.Aslında olduğum yerde komşularım çok iyi.Cocuklar sosyallesiyor ama dediğim gibi bitişik ev.Bazen yan komşunun seslerini duyuyorum ne konuştuklarını yani.Bizim de gidiyordur kesin.Bu hoşuma gitmiyor.Evin dağ manzarası da var.İki emlakciyla görüştüm.Mantiksiz bir yatırım olmaz diyorlar.Tek kafamı karıştıran çocuklar yalnızlaşirlar mi.

Isınma işini çözerseniz bence sorun olmaz hatta güzel de olur. Antalya da yaşadım şuan izmir de yaşıyorum ama yine de kışın bir ısıtmaya ihtiyaç duyuluyor dediğiniz gibi klima ile ısınma sağlanamaz (evden dolayı) soba çok zahmetli oluyor. Isıtma yaptırabiliriz diyorsanız bence düşünmeyin taşının. Ayrıca restorasyonu İngiliz birisinin yapmış olması bana daha çok güven verdi

Evet zaten oturduğum yer de ilçe.Büyük şehir değil sonuçta.İlceye 15 dakika uzaklıkta bir köy.Enerji olayına çok inanıyorum.Bahcesi,içinin döşemesi falan çok hoşuma gitti.Her ne kadar biraz daha küçük olsa da şu anki evime göre.Evet biraz da niyetim az insan.Aslında olduğum yerde komşularım çok iyi.Cocuklar sosyallesiyor ama dediğim gibi bitişik ev.Bazen yan komşunun seslerini duyuyorum ne konuştuklarını yani.Bizim de gidiyordur kesin.Bu hoşuma gitmiyor.Evin dağ manzarası da var.İki emlakciyla görüştüm.Mantiksiz bir yatırım olmaz diyorlar.Tek kafamı karıştıran çocuklar yalnızlaşirlar mi.
Minibüs, bısıklet gıbı ulasım araclarıyla hasır nesır olurlar. Zaten kısın okul sınav calısma vs derkn sosyallık azalıyor.Esiniz ve cocuklarınız sıcak bakıyorsa neden olmasın. Bnm oglanlar cok sever koye dugune gıttıgımjzde keske tasınsak arkadaslarımız var diyorlar. Koyde ayda 1 gitmeyle bıle cevre edinmişler.

X