Fikirlerinizi bekliyorum

Evet ben de onu düşünüyorum. Şuan çok genç ve hep ailesiyle yaşamış. Ailesi de üstüne titriyor. Haliyle ailesine bağlılığı çok fazla. Aynı şekilde bana da bağlılığı fazla ama arada sıkışmış görüyorum onu

ailesi niye üzülüyormuş ya senin sevabından günahından ailesi mi sorumlu? muhafazakar aile ile yaşamak zor kendi annemden biliyorum. insanı dinden soğuturlar. zorluk çekersin gibi geliyor.

Reactions: 000
Valla bu kapanma mevzularini bir türlü çözemedim. .
Kapanınca sizin sirtinizdan sevaba mi girecekler ,akrabalarına bak biz kızı kapadık diye hava mı atacaklar?

Bak kardeşim her seyinize belli ki burunlarını sokacaklar. .Sizin insiyatifinizde olan şeyi bile dayatiyorlar. .Sevdiğin adam arkanda olacaksa tepki verecekse evlen ..
Yoksa annen baban çok haklı. .

Reactions: 000
Ben de hiç çözemedim. Kadın kapanmazsa günah eş e de geçiyormuş. Çevre ne der baskısı ayrı. Ayıp kavramı ayrı. Bu düşüncede insanları anlamak çok zor

ailesi niye üzülüyormuş ya senin sevabından günahından ailesi mi sorumlu? muhafazakar aile ile yaşamak zor kendi annemden biliyorum. insanı dinden soğuturlar. zorluk çekersin gibi geliyor.
Haklısınız ben de hep öyle söylüyordum. Ama bi ihtimal uzakta yaşarsak işimize gücümüze gidip gelirsek eşim de arkamda durursa ancak o şekilde halledilir. Öteki türlü haklısınkz

Ben de hiç çözemedim. Kadın kapanmazsa günah eş e de geçiyormuş. Çevre ne der baskısı ayrı. Ayıp kavramı ayrı. Bu düşüncede insanları anlamak çok zor
Allah allah onu kim söylemiş..Size saygıları yok bunu anlamalısıniz her şey bahane.. saygı yok bir kere..
Sevgiliniz bu konuda onlara tepki vermeli..Sizde yeri gelince net olun. .

Haklısınız ben de hep öyle söylüyordum. Ama bi ihtimal uzakta yaşarsak işimize gücümüze gidip gelirsek eşim de arkamda durursa ancak o şekilde halledilir. Öteki türlü haklısınkz

eşin arkanda duracak gibi mi? daha bu konuda bile ailesinden taraf davranıyor. ailesinin bu cümleleri size kuramıyor olması lazımdı.

eşin arkanda duracak gibi mi? daha bu konuda bile ailesinden taraf davranıyor. ailesinin bu cümleleri size kuramıyor olması lazımdı.
Evet haklısınız şimdiye kadar tamam yapma etme dedi ama ailesinin karşısında da dik durup net konuşmadı. Şuan tek beklentim bu aksi taktirde bitireceğim. Belki yaşı küçüktür hiç ailesinden ayrılmamıştır o yüzden ailesinin karşısında dik duramıyor onun için annesi bir yana dünya bir yana gibi duruyor

Allah allah onu kim söylemiş..Size saygıları yok bunu anlamalısıniz her şey bahane.. saygı yok bir kere..
Sevgiliniz bu konuda onlara tepki vermeli..Sizde yeri gelince net olun. .
İşte bi şekilde bu konuyu halletsen bile ilerisi kafamı kurcalıyor daha çok. Her konuda kapalı görüşlğler dir. Öyle görmüş öyle yaşamışlar onlara göre doğru olan o. Çok fazla ayıp kavramları var, böyle yaparsan ayıp şunu yaparsan ayıp VS. Bunlara alışık biri de değilim her yaz ailemle yazlıktayım istediğimi giyip istediğim yere gidebilen biriyim

ben de benzer yollardan geçtim. bizde benim ailem muhafakar. karşı taraf ise değil. annem de sizin erkek arkadaşınızın ailesi gibi saçma sapan şeyler söyledi. ama bunların hiç biri karşı tarafa iletilmedi. benim ailemle ettiğim tartışmaları nişanlım biliyor ama nişanlımın ailesinin haberi bile yok. çünkü ne ben yansıttım ne aileler bi araya geldiğinde ailem yansıttı. doğru olan budur. bu meseleyi erkek arkadaşın ile ailesi kendi aralarında çözmeli ve kapatmalıydı. senin ailenin karşısına geçip de kapanmanı istemeleri büyük saygısızlık.

Evet haklısınız. Ama aynı şekilde benim annem ablamda bunları duyunca baya ters konuşmuşlar. Bir de bizimkilerin beklentisi mi yüksekti bilmiyorum ama gidince hüsrana uğramış lar maddi açıdan bunu da çok fazla belli etmişler. Erkek arkadaşımda şimdi onun üzerinden vuruyor beni, bizi küçük gördüler her hallerinden belliydi annem 2 gündür çok üzgün sesi çıkmıyor. Hakları yoktu bu şekilde annemi rencide etmeye VS diyor. O konuda da o haklı. İyice arapsaçı oldu yani ikimizden Bağımsız her şey berbat edildi

erkek arkadaşın altta kalmamak için bahane uyduruyor olabilir.
ailelerle aynı şehirde mi yaşayacaksınız?

Yok ben de zamana bıraktım iyice gözlemlemem lazım. Ama zor bir süreç çok yıprandım

ilerde düğün zamanı veya çocuk olduğunda eğer erkek arkadaşın sağlam durmazsa çok sorun yaşarsın. iki kere değil üç kere düşün derim.

Davul bile dengi dengine.Vallaha ınsan sevgılıyken ayagı yerden kesılıyor.Bir evlenıosun aıle neyse o adamda aynı.Allah degısmeyen kullarına rast getırdın.Anneler ne derse dogru soyler.Ben evlendıgımde annem at bu nişanı sana deger vermıolar demıstı.Benım yuvamımı bozucaksın anne demıstım.Annem onlar bize uymuo dedi.Sen yapamazsın dedi.3 ay 27 gun evlı kaldım.once altın sonra bılezıklerım gıttı en sonda kayınbabaya kefıl olmadım dıye boşansım.Ölç tart ıyıce canım.Ha karsındakınden emınsen sorun yok.Bende emındım ama boyle oldu.Ayrıca ınsanlar hep konusur.Iyıyede konusur kotuyede konusur.Ve her ınsan aılesı ne gosterdıyse gordugunu yapar.Sadece yuzde 5 lık kısmı farklıdır.Allah yardımcın olsun.Iyıce tart ıyıce ölç canım.Sonrauzuljnce çok kotu.

ilerde düğün zamanı veya çocuk olduğunda eğer erkek arkadaşın sağlam durmazsa çok sorun yaşarsın. iki kere değil üç kere düşün derim.
Sorun şu ki ailem onun ailesini beğenmiyor ve bunu onlara yansıtmış belli ki. Kötü bir şey söylediler mi diyorum annem hayır iyi ağorladılar sağolsun lar diyor. Ama kültürel açıdan maddi açıdan şaşırdım ve ister istemez yansıttım diyor. Karşı tarafta epey üzülmüş. Tek yanlış gördüğüm tarafları bu kapanma olayı, onu da konuştum erkek arkadaşımla, istemiyorsan yapmazsın kimse de zorlamaz büyütecek bir şry yok o konuda dedi. Annem de diyor ki kötü niyetli değil le riyi insanlar ama örf adet kültürler çok farklı dolayısıyla öyle görüp öyle yaşamışlar onlara göre doğru olan o, o yüzden kapanma olayı çözülse bile çoğu şeyini yadırfarlar va

Üzüldüm sizin adınızada. Bir daha yaşatmasın böyle kötü şeyler ama mesele şu ki iyi insanlar olduklarından şüphem yok yani ne ailem ne ben kötü bir niyet görmedik sezmedik. Tek mesele çok kapalılar ve çoğu şeye ayıp günah gözüyle bakıyorlar o şekilde zorlanır mıyım diye içim içimi yiyor

Çok haklısınız, daha ortada bişey yokken baskılar başlamış ve erkek arkadaş bunu yansıtıyor, kızın tarafında gibi görünse de aslında durum hiç te öyle değil, istemem yan cebime koy misali ailenin talebini kıza aktarıyor, kızın kapanma konusundaki fikrine saygı duysaydı bu konu hiç gündeme gelmezdi. Konu sahibinin annesine bu konu açılmadan önce çocuk ve ailesi kendi aralarında illa ki konuşmuşlardır, çocuk orda net bir tavır gösterseydi bu konu hiç açılmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…