- 24 Mart 2019
- 220
- 77
- 13
- 32
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Evet ben de onu düşünüyorum. Şuan çok genç ve hep ailesiyle yaşamış. Ailesi de üstüne titriyor. Haliyle ailesine bağlılığı çok fazla. Aynı şekilde bana da bağlılığı fazla ama arada sıkışmış görüyorum onuEvet yaşla ilgili küçükmüş ve ailesinin etkisinde kalması çok muhtemel biliyorsun değil mi?
Benim eşim yaş olarak da benden büyük, iş güç sahibi senelerdir ailesinden uzakta yaşıyormuş buna rağmen kv istediklerini yaptırmaya çalışır. Eşim ailesinin aksine alkol alır(ailesi tahmin eder de dile dökülmez), yanında giydiklerime karışmaz çok absürt olmadığı sürece bu yüzden kv ve ailesi belki de sessiz kaldı peki senin nişanlın net mi kararında? Acele etme derim yine.. Erkekler ailesinin etkisinde kalıyor çünkü ve değişebiliyorlar. Ben bir süre aynı evde yaşadığım halde düğünden sonra değişti eşim:))
Valla bu kapanma mevzularini bir türlü çözemedim. .Arkadaşlar 3 senelik bir ilişkim var. 25 yaşındayız. Mühendisim. Erkek arkadaşım ilk bölümünden ayrıldı sonradan sağlık bölümüne girdi bu sene yeni bitiriyor. İlaç mümessili olqrka bi şirkette yeni başladı. Ailelerimiz anlaşamıyor, yani ilk başta işi gücü yok diye laf ediyordu ailem, bende çok çalışkan olduğunu çabaladığını söyleyip yumuşatıyordum onları. Gerçekten de öyle bir insan ne kadar sevilir, ne kadar değer verilir onun örneğiyim. Benim için sanırım yapamayacağı hiçbir şey yok, ayaklarımın altını öpecek kadar çok seviyor beni. Çok çabalıyor her dediğimi yapmaya çalışıyor emek veriyor. Tabi bunlar karşılıklı aynı şeyleri ben de yapıyorum. İlk günden ailelerimiz biliyordu ve sürekli herkes bi şey diyor, ister istemez etkileniyoruz. Önce babamla tanıştı lar geçen sene babam olmaz ben istemiyorum dedi bana. Annem yumuşattı bi süre çocuklar birbirini seviyor çabalayıp iyi yerlere gelirler zaman verelim diye yumuşattı. Bu hafta ise annelerimiz tanıştı, annem bizden çok farklı bir aile dedi, hiçbir şekilde uyuşmuyoruz, senin yapabileceğin bir aile yapısı yok dedi yine de kendin düşün kendin bilirsin dedi. Çocuğun annesi şöyle demiş, bize gelin gelen kız kapanır VS gibi şeyler söylemiş. Bizimkiler de ancak Allah için olur böyle şeyler dayatmayla olmaz diyip gerilmiş ortalık. Evet benim fikrimde öyle daha önce de söyledim bi gün içimden gelirse kapanırım öyle bir ihtimal var, ama şuan öyle bir düşüncem yok öyle bir dayatmaya da saygı göstermem diye belirttim erkek arkadaşıma. Erkek arkadaşımın öyle dayatma gibi huyları yok, ailesi muhafazakar ama o değil. Açıkçası benim ailem de muhafazakar değil, onun ailesi de üst düzeyde muhafazakar. Biz erkek arkadaşımla anlaşıyoruz bizim fikirlerimiz bir 3 sene de az çok öğrendik birbirimizi. Bana ters gelen bir düşüncesi olmadı. Ama bu kapanma meselesi yüzünden ikimizinde psikolojisi bozuldu, o da diyor ki dediğin doğru kimse için yapma bunu ne benim için ne başkası için kapanma diyor. Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor. Sen de elinden geleni yaptın seni de bırakamıyorum diyor. Ailesi gerçekten iyi ben de tanıştım kendi hallerinde iyi niyetli temiz bir aile. Ama ben de muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim gelenek göreneklerimiz çok farklı. Herkes bir şey söylüyor ve artık daraldık. Biri memur ol diyo biri kapan diyor biri şurda oturun diyor biri şöyle yapın diyor. O kadar darladılar ki bizi psikoloji adına bir şey kalmadı çok yıprandık. Öylece bekliyoruz ne yapacağımızı bilmeden. Çok çaresizim hissediyorum kendimi
Ben de hiç çözemedim. Kadın kapanmazsa günah eş e de geçiyormuş. Çevre ne der baskısı ayrı. Ayıp kavramı ayrı. Bu düşüncede insanları anlamak çok zorValla bu kapanma mevzularini bir türlü çözemedim. .
Kapanınca sizin sirtinizdan sevaba mi girecekler ,akrabalarına bak biz kızı kapadık diye hava mı atacaklar?
Bak kardeşim her seyinize belli ki burunlarını sokacaklar. .Sizin insiyatifinizde olan şeyi bile dayatiyorlar. .Sevdiğin adam arkanda olacaksa tepki verecekse evlen ..
Yoksa annen baban çok haklı. .
Haklısınız ben de hep öyle söylüyordum. Ama bi ihtimal uzakta yaşarsak işimize gücümüze gidip gelirsek eşim de arkamda durursa ancak o şekilde halledilir. Öteki türlü haklısınkzailesi niye üzülüyormuş ya senin sevabından günahından ailesi mi sorumlu? muhafazakar aile ile yaşamak zor kendi annemden biliyorum. insanı dinden soğuturlar. zorluk çekersin gibi geliyor.
Allah allah onu kim söylemiş..Size saygıları yok bunu anlamalısıniz her şey bahane.. saygı yok bir kere..Ben de hiç çözemedim. Kadın kapanmazsa günah eş e de geçiyormuş. Çevre ne der baskısı ayrı. Ayıp kavramı ayrı. Bu düşüncede insanları anlamak çok zor
Haklısınız ben de hep öyle söylüyordum. Ama bi ihtimal uzakta yaşarsak işimize gücümüze gidip gelirsek eşim de arkamda durursa ancak o şekilde halledilir. Öteki türlü haklısınkz
Evet haklısınız şimdiye kadar tamam yapma etme dedi ama ailesinin karşısında da dik durup net konuşmadı. Şuan tek beklentim bu aksi taktirde bitireceğim. Belki yaşı küçüktür hiç ailesinden ayrılmamıştır o yüzden ailesinin karşısında dik duramıyor onun için annesi bir yana dünya bir yana gibi duruyoreşin arkanda duracak gibi mi? daha bu konuda bile ailesinden taraf davranıyor. ailesinin bu cümleleri size kuramıyor olması lazımdı.
İşte bi şekilde bu konuyu halletsen bile ilerisi kafamı kurcalıyor daha çok. Her konuda kapalı görüşlğler dir. Öyle görmüş öyle yaşamışlar onlara göre doğru olan o. Çok fazla ayıp kavramları var, böyle yaparsan ayıp şunu yaparsan ayıp VS. Bunlara alışık biri de değilim her yaz ailemle yazlıktayım istediğimi giyip istediğim yere gidebilen biriyimAllah allah onu kim söylemiş..Size saygıları yok bunu anlamalısıniz her şey bahane.. saygı yok bir kere..
Sevgiliniz bu konuda onlara tepki vermeli..Sizde yeri gelince net olun. .
ben de benzer yollardan geçtim. bizde benim ailem muhafakar. karşı taraf ise değil. annem de sizin erkek arkadaşınızın ailesi gibi saçma sapan şeyler söyledi. ama bunların hiç biri karşı tarafa iletilmedi. benim ailemle ettiğim tartışmaları nişanlım biliyor ama nişanlımın ailesinin haberi bile yok. çünkü ne ben yansıttım ne aileler bi araya geldiğinde ailem yansıttı. doğru olan budur. bu meseleyi erkek arkadaşın ile ailesi kendi aralarında çözmeli ve kapatmalıydı. senin ailenin karşısına geçip de kapanmanı istemeleri büyük saygısızlık.Evet haklısınız şimdiye kadar tamam yapma etme dedi ama ailesinin karşısında da dik durup net konuşmadı. Şuan tek beklentim bu aksi taktirde bitireceğim. Belki yaşı küçüktür hiç ailesinden ayrılmamıştır o yüzden ailesinin karşısında dik duramıyor onun için annesi bir yana dünya bir yana gibi duruyor
Evet haklısınız. Ama aynı şekilde benim annem ablamda bunları duyunca baya ters konuşmuşlar. Bir de bizimkilerin beklentisi mi yüksekti bilmiyorum ama gidince hüsrana uğramış lar maddi açıdan bunu da çok fazla belli etmişler. Erkek arkadaşımda şimdi onun üzerinden vuruyor beni, bizi küçük gördüler her hallerinden belliydi annem 2 gündür çok üzgün sesi çıkmıyor. Hakları yoktu bu şekilde annemi rencide etmeye VS diyor. O konuda da o haklı. İyice arapsaçı oldu yani ikimizden Bağımsız her şey berbat edildiben de benzer yollardan geçtim. bizde benim ailem muhafakar. karşı taraf ise değil. annem de sizin erkek arkadaşınızın ailesi gibi saçma sapan şeyler söyledi. ama bunların hiç biri karşı tarafa iletilmedi. benim ailemle ettiğim tartışmaları nişanlım biliyor ama nişanlımın ailesinin haberi bile yok. çünkü ne ben yansıttım ne aileler bi araya geldiğinde ailem yansıttı. doğru olan budur. bu meseleyi erkek arkadaşın ile ailesi kendi aralarında çözmeli ve kapatmalıydı. senin ailenin karşısına geçip de kapanmanı istemeleri büyük saygısızlık.
Evet haklısınız. Ama aynı şekilde benim annem ablamda bunları duyunca baya ters konuşmuşlar. Bir de bizimkilerin beklentisi mi yüksekti bilmiyorum ama gidince hüsrana uğramış lar maddi açıdan bunu da çok fazla belli etmişler. Erkek arkadaşımda şimdi onun üzerinden vuruyor beni, bizi küçük gördüler her hallerinden belliydi annem 2 gündür çok üzgün sesi çıkmıyor. Hakları yoktu bu şekilde annemi rencide etmeye VS diyor. O konuda da o haklı. İyice arapsaçı oldu yani ikimizden Bağımsız her şey berbat edildi
Eveterkek arkadaşın altta kalmamak için bahane uyduruyor olabilir.
ailelerle aynı şehirde mi yaşayacaksınız?
Yok ben de zamana bıraktım iyice gözlemlemem lazım. Ama zor bir süreç çok yıprandımallah kolaylık versin yani sıkıntılı bir durum. emin olmadan ciddi bi adım atma derim.
Yok ben de zamana bıraktım iyice gözlemlemem lazım. Ama zor bir süreç çok yıprandım
Davul bile dengi dengine.Vallaha ınsan sevgılıyken ayagı yerden kesılıyor.Bir evlenıosun aıle neyse o adamda aynı.Allah degısmeyen kullarına rast getırdın.Anneler ne derse dogru soyler.Ben evlendıgımde annem at bu nişanı sana deger vermıolar demıstı.Benım yuvamımı bozucaksın anne demıstım.Annem onlar bize uymuo dedi.Sen yapamazsın dedi.3 ay 27 gun evlı kaldım.once altın sonra bılezıklerım gıttı en sonda kayınbabaya kefıl olmadım dıye boşansım.Ölç tart ıyıce canım.Ha karsındakınden emınsen sorun yok.Bende emındım ama boyle oldu.Ayrıca ınsanlar hep konusur.Iyıyede konusur kotuyede konusur.Ve her ınsan aılesı ne gosterdıyse gordugunu yapar.Sadece yuzde 5 lık kısmı farklıdır.Allah yardımcın olsun.Iyıce tart ıyıce ölç canım.Sonrauzuljnce çok kotu.Arkadaşlar 3 senelik bir ilişkim var. 25 yaşındayız. Mühendisim. Erkek arkadaşım ilk bölümünden ayrıldı sonradan sağlık bölümüne girdi bu sene yeni bitiriyor. İlaç mümessili olqrka bi şirkette yeni başladı. Ailelerimiz anlaşamıyor, yani ilk başta işi gücü yok diye laf ediyordu ailem, bende çok çalışkan olduğunu çabaladığını söyleyip yumuşatıyordum onları. Gerçekten de öyle bir insan ne kadar sevilir, ne kadar değer verilir onun örneğiyim. Benim için sanırım yapamayacağı hiçbir şey yok, ayaklarımın altını öpecek kadar çok seviyor beni. Çok çabalıyor her dediğimi yapmaya çalışıyor emek veriyor. Tabi bunlar karşılıklı aynı şeyleri ben de yapıyorum. İlk günden ailelerimiz biliyordu ve sürekli herkes bi şey diyor, ister istemez etkileniyoruz. Önce babamla tanıştı lar geçen sene babam olmaz ben istemiyorum dedi bana. Annem yumuşattı bi süre çocuklar birbirini seviyor çabalayıp iyi yerlere gelirler zaman verelim diye yumuşattı. Bu hafta ise annelerimiz tanıştı, annem bizden çok farklı bir aile dedi, hiçbir şekilde uyuşmuyoruz, senin yapabileceğin bir aile yapısı yok dedi yine de kendin düşün kendin bilirsin dedi. Çocuğun annesi şöyle demiş, bize gelin gelen kız kapanır VS gibi şeyler söylemiş. Bizimkiler de ancak Allah için olur böyle şeyler dayatmayla olmaz diyip gerilmiş ortalık. Evet benim fikrimde öyle daha önce de söyledim bi gün içimden gelirse kapanırım öyle bir ihtimal var, ama şuan öyle bir düşüncem yok öyle bir dayatmaya da saygı göstermem diye belirttim erkek arkadaşıma. Erkek arkadaşımın öyle dayatma gibi huyları yok, ailesi muhafazakar ama o değil. Açıkçası benim ailem de muhafazakar değil, onun ailesi de üst düzeyde muhafazakar. Biz erkek arkadaşımla anlaşıyoruz bizim fikirlerimiz bir 3 sene de az çok öğrendik birbirimizi. Bana ters gelen bir düşüncesi olmadı. Ama bu kapanma meselesi yüzünden ikimizinde psikolojisi bozuldu, o da diyor ki dediğin doğru kimse için yapma bunu ne benim için ne başkası için kapanma diyor. Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor. Sen de elinden geleni yaptın seni de bırakamıyorum diyor. Ailesi gerçekten iyi ben de tanıştım kendi hallerinde iyi niyetli temiz bir aile. Ama ben de muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim gelenek göreneklerimiz çok farklı. Herkes bir şey söylüyor ve artık daraldık. Biri memur ol diyo biri kapan diyor biri şurda oturun diyor biri şöyle yapın diyor. O kadar darladılar ki bizi psikoloji adına bir şey kalmadı çok yıprandık. Öylece bekliyoruz ne yapacağımızı bilmeden. Çok çaresizim hissediyorum kendimi
Sorun şu ki ailem onun ailesini beğenmiyor ve bunu onlara yansıtmış belli ki. Kötü bir şey söylediler mi diyorum annem hayır iyi ağorladılar sağolsun lar diyor. Ama kültürel açıdan maddi açıdan şaşırdım ve ister istemez yansıttım diyor. Karşı tarafta epey üzülmüş. Tek yanlış gördüğüm tarafları bu kapanma olayı, onu da konuştum erkek arkadaşımla, istemiyorsan yapmazsın kimse de zorlamaz büyütecek bir şry yok o konuda dedi. Annem de diyor ki kötü niyetli değil le riyi insanlar ama örf adet kültürler çok farklı dolayısıyla öyle görüp öyle yaşamışlar onlara göre doğru olan o, o yüzden kapanma olayı çözülse bile çoğu şeyini yadırfarlar vailerde düğün zamanı veya çocuk olduğunda eğer erkek arkadaşın sağlam durmazsa çok sorun yaşarsın. iki kere değil üç kere düşün derim.
Üzüldüm sizin adınızada. Bir daha yaşatmasın böyle kötü şeylerDavul bile dengi dengine.Vallaha ınsan sevgılıyken ayagı yerden kesılıyor.Bir evlenıosun aıle neyse o adamda aynı.Allah degısmeyen kullarına rast getırdın.Anneler ne derse dogru soyler.Ben evlendıgımde annem at bu nişanı sana deger vermıolar demıstı.Benım yuvamımı bozucaksın anne demıstım.Annem onlar bize uymuo dedi.Sen yapamazsın dedi.3 ay 27 gun evlı kaldım.once altın sonra bılezıklerım gıttı en sonda kayınbabaya kefıl olmadım dıye boşansım.Ölç tart ıyıce canım.Ha karsındakınden emınsen sorun yok.Bende emındım ama boyle oldu.Ayrıca ınsanlar hep konusur.Iyıyede konusur kotuyede konusur.Ve her ınsan aılesı ne gosterdıyse gordugunu yapar.Sadece yuzde 5 lık kısmı farklıdır.Allah yardımcın olsun.Iyıce tart ıyıce ölç canım.Sonrauzuljnce çok kotu.
Çok haklısınız, daha ortada bişey yokken baskılar başlamış ve erkek arkadaş bunu yansıtıyor, kızın tarafında gibi görünse de aslında durum hiç te öyle değil, istemem yan cebime koy misali ailenin talebini kıza aktarıyor, kızın kapanma konusundaki fikrine saygı duysaydı bu konu hiç gündeme gelmezdi. Konu sahibinin annesine bu konu açılmadan önce çocuk ve ailesi kendi aralarında illa ki konuşmuşlardır, çocuk orda net bir tavır gösterseydi bu konu hiç açılmazdı.Çok büyük ihtimal evlendikten sonra kapanmanızı isteyecek.
Size psikolojik baskı yapacak, şimdi bile yapıyor.
Burada olay size baskı kurulması ve daha evlilik olmadan başlamış.
Bu baskı siz zorla da olsa kapanana kadar sürer.
O yüzden iyi düşünün çok iyi düşünün.
Bu kapanma konusu biter, başka baskılar başlar emin olun.
Bunla kalmazlar o yüzden çok, çok, çok iyi düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?