- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Aile arası uyuşmazlıklar, kültür farkı, vs. bunlar maalesef aşılmıyor bir yerde patlak veriyor. Şimdi tolere edebildiğiniz şeyler evlendikten sonra çekilmez oluyor. Erkek arkadaşınız şimdi mükemmel olabilir ama unutmayın armut dibine düşer ilerde o da size baskı yapabilir. Böyle güzel giden bir ilişkiyi bitirmek evet zor ama ben böyle birlikteliklerin hep ayrılıkla sonlandığını gördüm.Haklısınız. Annemde ev e gidince maddi durum VS başka nedenlerden dolayı morali bozulmuş ve illaki belli etmiştir onlara. Saray falan mı bekliyordu onu da anlamadım. Ve sanırım bu kapanma meselesini büyüterek beni soğutmaya çalışıyor. Belki de açılmayacak bir şey değildir bu kadar diretmezler kapanma olayını. Ben de karşıyım ve fikrim net çünkü. Ah şu aileler
Evet yapmaya çalıyorum şimdi düşünme aşamasındayım. Ama ne yapacağım konusunda bir karara varamıyorum. Ailemin olumsuz konuşması beni çok üzüyorBen daha önce böyle bişey yaşadım kendisi bana bu konuda baskı yaptı ayrıldık uzun yıllar bi birlikteliğimiz yoktu ama ayrılıkta çok yara aldım böyle birşey için tam anlamıyla harap oldum benim hayatımdaki kişi buna değmeyecek bir insandı ama siz birbirinize emek vermissiniz birbirinizi seviyorsunuz eş adayiniz da bunu istemesine rağmen size baskı yapmamış hatası ailelerin bu konuyu gündeme getirmesi olmuş. Eğer kendimi değiştirmeme değecek kişi olsaydı yapardım ama fikirlerime ters düşecek bir şeyi bana kimse yaptiramaz. Yani içim başka dışım başka olacaksa yapmazdım karşımdaki kişi de anlayış içinde ve ilimliysa olabilir ama baskı varsa sevdiğim kişi tarafından ve ben bunu icsellestirmemissem yapmazdım. Her iki durum için de geleceği düşünerek bir kritik yapın.
Evet haklısınızAile arası uyuşmazlıklar, kültür farkı, vs. bunlar maalesef aşılmıyor bir yerde patlak veriyor. Şimdi tolere edebildiğiniz şeyler evlendikten sonra çekilmez oluyor. Erkek arkadaşınız şimdi mükemmel olabilir ama unutmayın armut dibine düşer ilerde o da size baskı yapabilir. Böyle güzel giden bir ilişkiyi bitirmek evet zor ama ben böyle birlikteliklerin hep ayrılıkla sonlandığını gördüm.
Bence kritiginize farklı unsurları katmayin yani aileniz size sahip çıkmak için yapıyor siz istemediginiz bir şeyi yapmayın diye ama eğer aileme haksızlık yaparım diye düşünüyorsanız öyle düşünmeyin ailenize ben böyle mutluyum dediğiniz de onlar sizi öyle de destekler sizi anlar onlar sizin aileniz .sizin karar vermeniz gereken kritiğini yapmanız gereken şey ben bunu kabul edersem nasıl olur etmezsem nasıl olurun kritiğini yapmak. Sevdiğim adamdan bu sebeple ayrılmalı mıyım yoksa bu adam benim eşim olur beni destekler evlilik bu adamla olur deyebiliyor musunuz ? Sürekli ailesinin yönettiği bir adam mı ? Eğer öyleyse hayatınız iyice zorlaşır .Evet yapmaya çalıyorum şimdi düşünme aşamasındayım. Ama ne yapacağım konusunda bir karara varamıyorum. Ailemin olumsuz konuşması beni çok üzüyor
İşte emin olamıyorum. Aile insanı çok etkiliyor çünküBence kritiginize farklı unsurları katmayin yani aileniz size sahip çıkmak için yapıyor siz istemediginiz bir şeyi yapmayın diye ama eğer aileme haksızlık yaparım diye düşünüyorsanız öyle düşünmeyin ailenize ben böyle mutluyum dediğiniz de onlar sizi öyle de destekler sizi anlar onlar sizin aileniz .sizin karar vermeniz gereken kritiğini yapmanız gereken şey ben bunu kabul edersem nasıl olur etmezsem nasıl olurun kritiğini yapmak. Sevdiğim adamdan bu sebeple ayrılmalı mıyım yoksa bu adam benim eşim olur beni destekler evlilik bu adamla olur deyebiliyor musunuz ? Sürekli ailesinin yönettiği bir adam mı ? Eğer öyleyse hayatınız iyice zorlaşır .
Daha önce aranızda bunun hiç lafı geçti mi benim ailem şöyle falan diye ya da kiyafetinize müdahale vsİşte emin olamıyorum. Aile insanı çok etkiliyor çünkübırakmakta zor devam etmekte
Sağolun yorumlarınız için. Bu konu daha önce de açıldı tanıştıktan 5 6 ay sonra başladı. Benim kararım her belliydi kıyafeti diyorsan dikkat ederim ama başı kapatma işi ancak içimden gelirse ileride yaparım dedim. Her seferinde üzüldü arada kalıyorum dedi ama bırakamadı da beni. Bi kez tamam ailemi de sileceğim artık hiçbir şey umrumda değil dedi. Böyle bir şeyi ben de istemem ailesi kötü niyetli insanlar değil o vebalin altında da kalmak istemem.Daha önce aranızda bunun hiç lafı geçti mi benim ailem şöyle falan diye ya da kiyafetinize müdahale vs
Açıkçası ben kısıtlamaları müdahaleleri sevmiyorum baştan rahatsız edici geliyo . tanıdığım insanlar var eşinin ailesi istedi diye kapanıp mutlu olan da var ben böyle yapamam diyip ayrılan da . Arkadaşlarımdan birine kayınbabası etek ve eşarp hediye etmiş o da bunun üzerine kapanmış , evlenip bu sorunu sürekli yaşayıp yıllar sonra kapanan da var en baştan konusu geçince bitiren de . Benim canım çok yanmıştı böyle bir nedenden ayrılınca üstelik yıllarımı vermemistim . Sizi bir nebze de olsa anlayabiliyorum ama bu kararı verirken ailem ne der etraf ne der vs şeyleri düşünmeyin bu fikir benim içimi dışımı farklı yapacakmı yani gerçekten icsellestirmedigim bir şeyi mi yapmış olacağım yoksa sadece eşimin ailesi istiyor diye mi yapmış olacağım . Hayatınızdaki kişi gerçekten size değer veriyor mu seviyor mu vs bunları düşünün çünkü kapanmaniza da vesile olabilir hayatınızı çok farklı yonlendirmenize de vesile olabilir . Allah yardımcınız olsun
Çok anlayışlılarmış gerçekten. Benim çevremde de var sizin bahsettiğini gibi çok dindar olup karşındakine bir şey söylemeyen eşine karışmayan, ne mutlu öyle insanlara. Dediğiniz gibi sanırım erkekte bitiyor. Yaşı küçğk dicem 95 doğumlu onunla alakalı olabilir mi ileride daha mı farklı olur. Çünkü dediğiniz gibi ailesinin karşısında dik durmuyorBen bu kapanma olayını dayatmaları hiç anlamıyorum.
Eşimin ailesinde tesettürlü olmayan tek kadın benim. Hepsi hacca gidip gelmiş, dinini emrettiği gibi yaşamaya çalışan insanlar.
Benim gelinliğimde sırtım açıktı, kolları düşüktü falan. Eşimin ailesinden herkes çok yakıştığını söyledi, kimse tek kelime etmedi.
Eşim söz sahibi çünkü, akıllarından geçse bile dile dökemezler ve saygılılar.
Bu konunun size gelmeden erkek arkadaşınız da çözülmüş olması gerekiyordu bence. Acele etmeden sindire sindire tanıyın karşı tarafı.
Arkadaşlar 3 senelik bir ilişkim var. 25 yaşındayız. Mühendisim. Erkek arkadaşım ilk bölümünden ayrıldı sonradan sağlık bölümüne girdi bu sene yeni bitiriyor. İlaç mümessili olqrka bi şirkette yeni başladı. Ailelerimiz anlaşamıyor, yani ilk başta işi gücü yok diye laf ediyordu ailem, bende çok çalışkan olduğunu çabaladığını söyleyip yumuşatıyordum onları. Gerçekten de öyle bir insan ne kadar sevilir, ne kadar değer verilir onun örneğiyim. Benim için sanırım yapamayacağı hiçbir şey yok, ayaklarımın altını öpecek kadar çok seviyor beni. Çok çabalıyor her dediğimi yapmaya çalışıyor emek veriyor. Tabi bunlar karşılıklı aynı şeyleri ben de yapıyorum. İlk günden ailelerimiz biliyordu ve sürekli herkes bi şey diyor, ister istemez etkileniyoruz. Önce babamla tanıştı lar geçen sene babam olmaz ben istemiyorum dedi bana. Annem yumuşattı bi süre çocuklar birbirini seviyor çabalayıp iyi yerlere gelirler zaman verelim diye yumuşattı. Bu hafta ise annelerimiz tanıştı, annem bizden çok farklı bir aile dedi, hiçbir şekilde uyuşmuyoruz, senin yapabileceğin bir aile yapısı yok dedi yine de kendin düşün kendin bilirsin dedi. Çocuğun annesi şöyle demiş, bize gelin gelen kız kapanır VS gibi şeyler söylemiş. Bizimkiler de ancak Allah için olur böyle şeyler dayatmayla olmaz diyip gerilmiş ortalık. Evet benim fikrimde öyle daha önce de söyledim bi gün içimden gelirse kapanırım öyle bir ihtimal var, ama şuan öyle bir düşüncem yok öyle bir dayatmaya da saygı göstermem diye belirttim erkek arkadaşıma. Erkek arkadaşımın öyle dayatma gibi huyları yok, ailesi muhafazakar ama o değil. Açıkçası benim ailem de muhafazakar değil, onun ailesi de üst düzeyde muhafazakar. Biz erkek arkadaşımla anlaşıyoruz bizim fikirlerimiz bir 3 sene de az çok öğrendik birbirimizi. Bana ters gelen bir düşüncesi olmadı. Ama bu kapanma meselesi yüzünden ikimizinde psikolojisi bozuldu, o da diyor ki dediğin doğru kimse için yapma bunu ne benim için ne başkası için kapanma diyor. Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor. Sen de elinden geleni yaptın seni de bırakamıyorum diyor. Ailesi gerçekten iyi ben de tanıştım kendi hallerinde iyi niyetli temiz bir aile. Ama ben de muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim gelenek göreneklerimiz çok farklı. Herkes bir şey söylüyor ve artık daraldık. Biri memur ol diyo biri kapan diyor biri şurda oturun diyor biri şöyle yapın diyor. O kadar darladılar ki bizi psikoloji adına bir şey kalmadı çok yıprandık. Öylece bekliyoruz ne yapacağımızı bilmeden. Çok çaresizim hissediyorum kendimi
Sağolun yorumlarınız için. Bu konu daha önce de açıldı tanıştıktan 5 6 ay sonra başladı. Benim kararım her belliydi kıyafeti diyorsan dikkat ederim ama başı kapatma işi ancak içimden gelirse ileride yaparım dedim. Her seferinde üzüldü arada kalıyorum dedi ama bırakamadı da beni. Bi kez tamam ailemi de sileceğim artık hiçbir şey umrumda değil dedi. Böyle bir şeyi ben de istemem ailesi kötü niyetli insanlar değil o vebalin altında da kalmak istemem.
Ya bilemiyorum işte dediğiniz gibi de olabilir. Ama mesela bunca zamandır ne isteğin olduysa mesela yüz yüze konuştuğumuzda biraz yüzümü astım mı kıyamıyor bana dediğin gibi olsun diyor hep bunu gördüm. Sanki aile baskıları olmazsa onunla her şeyi çözebilecekmişiz gibi..Çok büyük ihtimal evlendikten sonra kapanmanızı isteyecek.
Size psikolojik baskı yapacak, şimdi bile yapıyor.
Burada olay size baskı kurulması ve daha evlilik olmadan başlamış.
Bu baskı siz zorla da olsa kapanana kadar sürer.
O yüzden iyi düşünün çok iyi düşünün.
Bu kapanma konusu biter, başka baskılar başlar emin olun.
Bunla kalmazlar o yüzden çok, çok, çok iyi düşünün.
Ya bilemiyorum işte dediğiniz gibi de olabilir. Ama mesela bunca zamandır ne isteğin olduysa mesela yüz yüze konuştuğumuzda biraz yüzümü astım mı kıyamıyor bana dediğin gibi olsun diyor hep bunu gördüm. Sanki aile baskıları olmazsa onunla her şeyi çözebilecekmişiz gibi..
Evet bu olaylara dışarıdan bakarken ben de aynen sizin gibi diyordum. Ama şimdi başıma gelince hem üzgünüm hem kararsızım
Öyledir ama şu an evli değilsiniz.
Sizi ikna etmek için dikkatli davranıyor.
Ama evlenince baskıyı iliklerinize kadar ailesinden hissedersiniz.
Her ziyarete gittiğinizde, her bayramda,her buluşmada iması yapılacak.
Eşiniz de ben artık arada kalmaktan bıktım, ne olur fedakarlık yapsan diyecek.
Olay ne konuda baskı yapıldığı değil; olay baskı yapılması.
26 yaşında bir bireysiniz. Zaten istediğiniz bir karar olsa uygularsınız.
O tip ailelerde kadınlar çok birey olarak görülmez.
Ama tabi karar sizin,hayat sizin.
Ama çok iyi düşünün..
Evet bu olaylara dışarıdan bakarken ben de aynen sizin gibi diyordum. Ama şimdi başıma gelince hem üzgünüm hem kararsızım
Haklısınız. Ben de zamana bıraktım bir adım falan atmayacağım. Epey biraz zaman lazım her şeyden emin olmam lazım. Evleneceğim kişinin beni böyle kabul edip hep arkamda duracağını ve gerekirse bu konuda bana laf kalmadan o ailesini hep susturacak ve bu u konular karşısında dik olup arkamda duracak. Ancak bunlardan emin olursam adım atarım yoksa bitireceğimTabi şu an tarafsız bakmanız zor.
Olay sizin başınızdan geçiyor.
Ama şunu düşünün, kapanma olayını kabul ettiniz diyelim; başka konular çıktı. Mesela çocuk yetiştirme konuları vb. Sürekli kendinizden ödün mü vereceksiniz? Olay bu.
Ben olsam peri padişahının biricik oğlu da olsa bana uymayan bir konuda ödün vermezdim.
Çünkü benim kişiliğim artık belli, değerlerim belli.
Çünkü istemediğim bir baskıyı kabul ettim diyelim içimden bir süre sonra sinir olmaya başlardım ve bu önce düşüncelerime sonra davranışlarıma yansırdı.
Evliliğim belki de biterdi.
O yüzden size hiç uymayan bir olaysa bence ödün vermeyin.
Çünkü bir süre sonra karşı tarafa kızacaksınız ve bu anlaşılacak.
Sonu daha vahim olur.
Şimdiden fikrinizi söyleyin, olacaksa olur zaten.
Olmayanda da vardır bir hayır.
Haklısınız. Ben de zamana bıraktım bir adım falan atmayacağım. Epey biraz zaman lazım her şeyden emin olmam lazım. Evleneceğim kişinin beni böyle kabul edip hep arkamda duracağını ve gerekirse bu konuda bana laf kalmadan o ailesini hep susturacak ve bu u konular karşısında dik olup arkamda duracak. Ancak bunlardan emin olursam adım atarım yoksa bitireceğim
Yok o kadar da değil :) o da düşünüyor. Yapamayacağını düşünüyorsa o benden önce bitirir zaten. Hepimizin hakkında hayırlısı :)Sizin arkanızda olacak ise ne mutlu..
Ama arkanızda olup size hak veriyor gibi görünüp psikolojik baskı yapmasın.
Dikkatli olun.
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Daha iyiyim teşekkür ederim. Umarım sizin içinde hayırlısı olurŞimdi okudum konunuzu geçmiş olsun size de, üzgünüm. Güçlü davranmışsınız gerçekten. Şimdi nasılsınız 2 ay geçmiş?
Çok anlayışlılarmış gerçekten. Benim çevremde de var sizin bahsettiğini gibi çok dindar olup karşındakine bir şey söylemeyen eşine karışmayan, ne mutlu öyle insanlara. Dediğiniz gibi sanırım erkekte bitiyor. Yaşı küçğk dicem 95 doğumlu onunla alakalı olabilir mi ileride daha mı farklı olur. Çünkü dediğiniz gibi ailesinin karşısında dik durmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?