Yemek kültürü ( eşim benim yemeklerime bayılır, annesinin yemeklerini yiyemez, ama gekgorki kv yemeklerimi beğenmediği gibi sürekli "bu yemek yenmez" havasında)
Ben annemin babamın elini bayramdan bayrama öperken eşimin anne babası evin kapısından her girerken ve çıkarken ellerini suratıma dayarlar(oğullarına değil sadece bana)
Biz de sohbet konuları daha entelektüel iken, bunlarda "durup durup '''e nasılsın"" dan öteye gitmeyen, dedikodu ve eleştiri ve tehdit ağırlıklı sohbet konuları... üslupsuz ve had bilmez konuşmalar..
Evime gelip her yeri didik didik karıştırma...
O kadar fazla ki neyi anlatsam bilemedim....
Ama bugünlerde içime en çok dokunan eşime "kızını anneden kopar ki, daha rahat boşanasın" diyerek doldurmaları ve eşimin onlara uyarak ilk kızımı benden duygusal anlamda koparması"...şu anda ilk kızım ile aramda duygusal bağ yok ve kızım bana anne bile demiyor...(kızımla aramdaki bağı kuvvetlendirmek istiyorum ve olmuyor...en sonunda eşim itiraf etti, benim hatam diye....ama neden dedim...biz seninle sorun yaşamadık...."ailem üzülüyordu seni istemediler, bende boşanmayı istedim" diyor, "bu nedenle onlara uydum" diyor...
Tabi sizinkiler bu kadar art niyetli davranır mı bilemem..