Fikirlerinizi bekliyorum

İşte ben de onu kestiremiyorum. Ailesini karşına alıp eşçi olan d açok örnek var :) dediğiniz gibi olan da var. Yanlış olduğu için ailesini silip atan da var diğer türlü de. Kestiremiyorum. Ki
Halk arasında söylenegelen bir söz var "Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker" diye...bu sözler tecrübe edile edile atasözü oluyor biliyorsunuz...

Halk arasında söylenegelen bir söz var "Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker" diye...bu sözler tecrübe edile edile atasözü oluyor biliyorsunuz...
İstisnalarını da çok gördüm ama haklısınız :( bi taraftan da 3 senedir en ufak canımı acıtmayan hatası olmayan biri var

İstisnalarını da çok gördüm ama haklısınız :KK43: bi taraftan da 3 senedir en ufak canımı acıtmayan hatası olmayan biri var
İstisnaları görmediniz bence... insanlar "kol kırılır yen içinde kalır" felsefesinde yaşıyor...o istisna dedikleriniz dışarıya ser verip sır vermiyordur...

Farklı kültürlere sahibiz eşimin ailesiyle, eşim mükemmel diyebileceğim bir adam...ama geriye dönme şansım olsa asla bu evliliği yapmazdım...

İstisnaları görmediniz bence... insanlar "kol kırılır yen içinde kalır" felsefesinde yaşıyor...o istisna dedikleriniz dışarıya ser verip sır vermiyordur...

Farklı kültürlere sahibiz eşimin ailesiyle, eşim mükemmel diyebileceğim bir adam...ama geriye dönme şansım olsa asla bu evliliği yapmazdım...
Ne gibi zorluklar yaşadınız mesela

Ne gibi zorluklar yaşadınız mesela
Yemek kültürü ( eşim benim yemeklerime bayılır, annesinin yemeklerini yiyemez, ama gekgorki kv yemeklerimi beğenmediği gibi sürekli "bu yemek yenmez" havasında)

Ben annemin babamın elini bayramdan bayrama öperken eşimin anne babası evin kapısından her girerken ve çıkarken ellerini suratıma dayarlar(oğullarına değil sadece bana)

Biz de sohbet konuları daha entelektüel iken, bunlarda "durup durup '''e nasılsın"" dan öteye gitmeyen, dedikodu ve eleştiri ve tehdit ağırlıklı sohbet konuları... üslupsuz ve had bilmez konuşmalar..

Evime gelip her yeri didik didik karıştırma...

O kadar fazla ki neyi anlatsam bilemedim....

Ama bugünlerde içime en çok dokunan eşime "kızını anneden kopar ki, daha rahat boşanasın" diyerek doldurmaları ve eşimin onlara uyarak ilk kızımı benden duygusal anlamda koparması"...şu anda ilk kızım ile aramda duygusal bağ yok ve kızım bana anne bile demiyor...(kızımla aramdaki bağı kuvvetlendirmek istiyorum ve olmuyor...en sonunda eşim itiraf etti, benim hatam diye....ama neden dedim...biz seninle sorun yaşamadık...."ailem üzülüyordu seni istemediler, bende boşanmayı istedim" diyor, "bu nedenle onlara uydum" diyor...

Tabi sizinkiler bu kadar art niyetli davranır mı bilemem..

Evet tabiki uzak değilim. İçimden de gelmeye başlamıştı. Ama ta ki ailem de olumsuz cevap verinceye kadar. Her şey harika olsaydı herkes anlaşmış olsaydı herkes mutlu olsaydı belki benim de içimden böyle bir düşünce geçerdi. Cana şuan her şey bulanıklaşmışken tamam kabul ediyorum ailenin isteği olsun diyemem. Çünkü bu kez kendi aileme haksızlık olacak. Ailemde kamu da çalışsın, siteli ferah bir ev tutsun VS gibi taleplerde bulundu o zaman onlarda gerçekleşsin derim. O zaman iyice Arap saçı olur. O yüzden sadece ikimizin fikri ve bildiği olsun diyorum
Zaten böyle bir konunun kv tarafından açılması hoş olmamış .benim nacizene tavsiyem tüm bunları eş adayinizla konuşun ben sadece şunu biliyorum evet içinde olduğunuz durum zor ve hoş değil ama sevdiğiniz adamla böyle bir sebepten ayrilirsaniz ki severek ayrılmak ölümden beter derler . Ailelerinizin isteklerini inada bindirmeyin sizinki bunu istedi bu olacaksa bu da olsun demeyin onların da fikirlerini onemseyin ama asli konulara ikiniz karar vermelisiniz. Kapanma konusu da öyle ikinizin vermesi gereken bi karar . Dediğim gibi ben açığım ben de sizin gibi bu duruma uzak fikirlere sahip değilim hayatımızda bazı şeyler bize vesile olur ama eğer kesinlikle istemiyorsanız bunu yapmayın çünkü zulüm olur size. İnanın özelde çalışmak kamuda çalışmak bunlar önemli şeyler değil ikinizde çalışıyorsunuz güzel bi sitede ev tutup yaşaya da bilirsiniz bunların hiç biri cozulemeyecek şeyler değil yeter ki uyusmayi anlaşmayı bilin . Eğer bu fikir ayrılığı çok büyükse onlar için 50 yaşına gelseniz de onlara karşı hiç bir saygısızlık etmeseniz bile her zaman karşınıza çıkacak . Eş adayinizla inatlasmadan tartışmadan konuşun inşallah orta yol bulabilirsiniz öfkeyle inatla sesinizi yükselterek sonuç elde edemeyeceginizi unutmayın

Evet dayatmayla kapanmak kötü bişey buna vesile falan olunmaz. Karşıdaki insanın EGO’su için kapanmak çok çok kötü bişey.
Niye kadınlar bi taraf seçmek zorunda? Erkek seçsin tarafını ki seçmiş bir çok tesettürlü kadın içerisinden tesettürlü olmayanı seçmiş. Saçma değil mi böyle beğenip sevmek sonra değişmesini istemek. Bu vesile olmak değildir düpedüz bencilliktir. Erkek dik durduğu sürece bu konular açılmaz bile bi araya geldiklerinde rahatsızlık duyulacak diye bu kız taviz versin başka? Sonra kadınlar neden eziliyor. Kendi aileside kapanmasını istemiyor kendi ailesi bi araya geldiğinde eşinden olacağı rahatsızlık?? Şöyle yorumlara cidden inanamıyorum.
Ben yaşama ihtimali olan durumları söyledim ayrılıp yoluna devam etmek de böyle devam etmek de kendisinin tercihi . Ben sadece sizler gibi sert üslupta değilim hepsi bu . Ayrıca burası bir fikir paylaşım platformu ve bende fikrimi paylaşıyorum hepsi bu

Yemek kültürü ( eşim benim yemeklerime bayılır, annesinin yemeklerini yiyemez, ama gekgorki kv yemeklerimi beğenmediği gibi sürekli "bu yemek yenmez" havasında)

Ben annemin babamın elini bayramdan bayrama öperken eşimin anne babası evin kapısından her girerken ve çıkarken ellerini suratıma dayarlar(oğullarına değil sadece bana)

Biz de sohbet konuları daha entelektüel iken, bunlarda "durup durup '''e nasılsın"" dan öteye gitmeyen, dedikodu ve eleştiri ve tehdit ağırlıklı sohbet konuları... üslupsuz ve had bilmez konuşmalar..

Ama bugünlerde içime en çok dokunan eşime "kızını anneden kopar ki, daha rahat boşanasın" diyerek doldurmaları ve eşimin onlara uyarak ilk kızımı benden duygusal anlamda koparması"...şu anda ilk kızım ile aramda duygusal bağ yok ve kızım bana anne bile demiyor...(kızımla aramdaki bağı kuvvetlendirmek istiyorum ve olmuyor...en sonunda eşim itiraf etti, benim hatam diye....ama neden dedim...biz seninle sorun yaşamadık...."ailem üzülüyordu seni istemediler, bende boşanmayı istedim" diyor, "bu nedenle onlara uydum" diyor...

Off çok ağır durumlar sizin de. Allah sabır versin. Size de güç kuvvet versin. Güçlüsünüz görebiliyorum her şeyin üstesinden gelirsiniz inşallah. Ben de ileride böyle zorluklar yaşamaktan korkuyorum ve yanlış bir karar vermekten çok korkuyorum. Dünden beri kafayı yemek üzereyim ağlamaktan gözlerim şişti sabaha kadar kustum baş ağrısından

Zaten böyle bir konunun kv tarafından açılması hoş olmamış .benim nacizene tavsiyem tüm bunları eş adayinizla konuşun ben sadece şunu biliyorum evet içinde olduğunuz durum zor ve hoş değil ama sevdiğiniz adamla böyle bir sebepten ayrilirsaniz ki severek ayrılmak ölümden beter derler . Ailelerinizin isteklerini inada bindirmeyin sizinki bunu istedi bu olacaksa bu da olsun demeyin onların da fikirlerini onemseyin ama asli konulara ikiniz karar vermelisiniz. Kapanma konusu da öyle ikinizin vermesi gereken bi karar . Dediğim gibi ben açığım ben de sizin gibi bu duruma uzak fikirlere sahip değilim hayatımızda bazı şeyler bize vesile olur ama eğer kesinlikle istemiyorsanız bunu yapmayın çünkü zulüm olur size. İnanın özelde çalışmak kamuda çalışmak bunlar önemli şeyler değil ikinizde çalışıyorsunuz güzel bi sitede ev tutup yaşaya da bilirsiniz bunların hiç biri cozulemeyecek şeyler değil yeter ki uyusmayi anlaşmayı bilin . Eğer bu fikir ayrılığı çok büyükse onlar için 50 yaşına gelseniz de onlara karşı hiç bir saygısızlık etmeseniz bile her zaman karşınıza çıkacak . Eş adayinizla inatlasmadan tartışmadan konuşun inşallah orta yol bulabilirsiniz öfkeyle inatla sesinizi yükselterek sonuç elde edemeyeceginizi unutmayın
Buraya konu açtım çünkü gerçekten zor durumdayım, kendimi harab ettim. Belki yaşayan bilen arkadaşlar tavsiye verir diye açtım. Canım yanıyor çünkü

ya kapanınca ne oluyor kim kimin üçbeş tel saçına meraklı
sorun sadece saç örtmek mi
kapalıyım deyip saçına örtü atmak mı meziyet
ya kanmayın bunlara hepsi toplumun dayatması
insani kavramlar içerisinde doğru olun yeter

E#
ya kapanınca ne oluyor kim kimin üçbeş tel saçına meraklı
sorun sadece saç örtmek mi
kapalıyım deyip saçına örtü atmak mı meziyet
ya kanmayın bunlara hepsi toplumun dayatması
insani kavramlar içerisinde doğru olun yeter
Ben de öyle düşünüyorum. Ama ailen hassas sa bu konuda kıyafetime dikkat ederim yanlarında açık giyinmem dedim senin için. Bunu söylemem yeterli değil miydi. Ben düzgün davfandıktan sonra sevgi saygı gösterdikten sonra sorun nedir

E#

Ben de öyle düşünüyorum. Ama ailen hassas sa bu konuda kıyafetime dikkat ederim yanlarında açık giyinmem dedim senin için. Bunu söylemem yeterli değil miydi. Ben düzgün davfandıktan sonra sevgi saygı gösterdikten sonra sorun nedir
hiçbir sorun yok o zaman sizde asıl sorun karşınızdaki sizi zorlayıp yaptırımda bulunanda
takılmayın bunlara

Ailem bu yüzden de yadırgıyor. Gidince şok oldum dedi. Maddi açıdan da öyle dedi sanırım. Ben bu konuda kimseyi yadırgamam ailem yadırgamış ama ben sevgiya saygıya hoşgörüye bakarım yalnızca

hiçbir sorun yok o zaman sizde asıl sorun karşınızdaki sizi zorlayıp yaptırımda bulunanda
takılmayın bunlara
Ama bu çözülse bile ailem maddi anlamda da sıkıntı yaratıyor. Gidince şok oldum diyor annem. Tamam çok zengin değiller ve ben kimseyi bu yüzden de yadırgamam benim için sevgi hoşgörü önemli. Ama aileler öyle değil işte

Ailem bu yüzden de yadırgıyor. Gidince şok oldum dedi. Maddi açıdan da öyle dedi sanırım. Ben bu konuda kimseyi yadırgamam ailem yadırgamış ama ben sevgiya saygıya hoşgörüye bakarım yalnızca
Yanlış düşünüyorsun... şimdi önemsemediğin herşey evlendikten sonra gözüne batacak.

Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize yorumlarınızdan ötürü. Allah herkese sağlık sıhhat versin, kimseyi böyle şeylerle sınamasın

Ve hakkatten bazen insanın elinde olmuyor ben ona yanıyorum. Biz elimizden geleni yaptık sırf bu farklılıklar yüzünden bu hale geldik. Bunu hak etmediğimizi düşünüyorum ve üzülüyorum. Gönül isterdi ki aileler tanıştığında anlasın fikirleri bir olsun bize de onu yansıtsınlar hoş görü içinde olsun. Çünkü onlar karışmayana kadar problemsiz güzel bir ilişkimiz vardı. Tartışma VS gibi şeyler hiç olmamıştı. Uyumluyduk anlaşıyorduk. Sonr bu hale geldi işte
Aileler farklı olsa bile birbirlerine hoşgörüyle yaklaşmış olsalar bu farklılıklar size bir sorun yaratmazdı. Ama burada öyle değil. Kv adayının kapanmanızı istediğini, size de değil, annenize söylemesine bir anlam veremedim -böyle bir hakkı zaten yok da o ayrı. Ailenizin de eş adayının ailesine karşı çok hoşgörülü yaklaştığını düşünmüyorum, o noktada da sorunlar var gibi.
Eğer bu yola devam edecekseniz, çelik gibi sinirleriniz olması lazım gibi görünüyor.

Aileler farklı olsa bile birbirlerine hoşgörüyle yaklaşmış olsalar bu farklılıklar size bir sorun yaratmazdı. Ama burada öyle değil. Kv adayının kapanmanızı istediğini, size de değil, annenize söylemesine bir anlam veremedim -böyle bir hakkı zaten yok da o ayrı. Ailenizin de eş adayının ailesine karşı çok hoşgörülü yaklaştığını düşünmüyorum, o noktada da sorunlar var gibi.
Eğer bu yola devam edecekseniz, çelik gibi sinirleriniz olması lazım gibi görünüyor.
Haklısınız. Annemde ev e gidince maddi durum VS başka nedenlerden dolayı morali bozulmuş ve illaki belli etmiştir onlara. Saray falan mı bekliyordu onu da anlamadım. Ve sanırım bu kapanma meselesini büyüterek beni soğutmaya çalışıyor. Belki de açılmayacak bir şey değildir bu kadar diretmezler kapanma olayını. Ben de karşıyım ve fikrim net çünkü. Ah şu aileler

Buraya konu açtım çünkü gerçekten zor durumdayım, kendimi harab ettim. Belki yaşayan bilen arkadaşlar tavsiye verir diye açtım. Canım yanıyor çünkü
Ben daha önce böyle bişey yaşadım kendisi bana bu konuda baskı yaptı ayrıldık uzun yıllar bi birlikteliğimiz yoktu ama ayrılıkta çok yara aldım böyle birşey için tam anlamıyla harap oldum benim hayatımdaki kişi buna değmeyecek bir insandı ama siz birbirinize emek vermissiniz birbirinizi seviyorsunuz eş adayiniz da bunu istemesine rağmen size baskı yapmamış hatası ailelerin bu konuyu gündeme getirmesi olmuş. Eğer kendimi değiştirmeme değecek kişi olsaydı yapardım ama fikirlerime ters düşecek bir şeyi bana kimse yaptiramaz. Yani içim başka dışım başka olacaksa yapmazdım karşımdaki kişi de anlayış içinde ve ilimliysa olabilir ama baskı varsa sevdiğim kişi tarafından ve ben bunu icsellestirmemissem yapmazdım. Her iki durum için de geleceği düşünerek bir kritik yapın.

Back