Arkadaşlar 3 senelik bir ilişkim var. 25 yaşındayız. Mühendisim. Erkek arkadaşım ilk bölümünden ayrıldı sonradan sağlık bölümüne girdi bu sene yeni bitiriyor. İlaç mümessili olqrka bi şirkette yeni başladı. Ailelerimiz anlaşamıyor, yani ilk başta işi gücü yok diye laf ediyordu ailem, bende çok çalışkan olduğunu çabaladığını söyleyip yumuşatıyordum onları. Gerçekten de öyle bir insan ne kadar sevilir, ne kadar değer verilir onun örneğiyim. Benim için sanırım yapamayacağı hiçbir şey yok, ayaklarımın altını öpecek kadar çok seviyor beni. Çok çabalıyor her dediğimi yapmaya çalışıyor emek veriyor. Tabi bunlar karşılıklı aynı şeyleri ben de yapıyorum. İlk günden ailelerimiz biliyordu ve sürekli herkes bi şey diyor, ister istemez etkileniyoruz. Önce babamla tanıştı lar geçen sene babam olmaz ben istemiyorum dedi bana. Annem yumuşattı bi süre çocuklar birbirini seviyor çabalayıp iyi yerlere gelirler zaman verelim diye yumuşattı. Bu hafta ise annelerimiz tanıştı, annem bizden çok farklı bir aile dedi, hiçbir şekilde uyuşmuyoruz, senin yapabileceğin bir aile yapısı yok dedi yine de kendin düşün kendin bilirsin dedi. Çocuğun annesi şöyle demiş, bize gelin gelen kız kapanır VS gibi şeyler söylemiş. Bizimkiler de ancak Allah için olur böyle şeyler dayatmayla olmaz diyip gerilmiş ortalık. Evet benim fikrimde öyle daha önce de söyledim bi gün içimden gelirse kapanırım öyle bir ihtimal var, ama şuan öyle bir düşüncem yok öyle bir dayatmaya da saygı göstermem diye belirttim erkek arkadaşıma. Erkek arkadaşımın öyle dayatma gibi huyları yok, ailesi muhafazakar ama o değil. Açıkçası benim ailem de muhafazakar değil, onun ailesi de üst düzeyde muhafazakar. Biz erkek arkadaşımla anlaşıyoruz bizim fikirlerimiz bir 3 sene de az çok öğrendik birbirimizi. Bana ters gelen bir düşüncesi olmadı. Ama bu kapanma meselesi yüzünden ikimizinde psikolojisi bozuldu, o da diyor ki dediğin doğru kimse için yapma bunu ne benim için ne başkası için kapanma diyor. Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor. Sen de elinden geleni yaptın seni de bırakamıyorum diyor. Ailesi gerçekten iyi ben de tanıştım kendi hallerinde iyi niyetli temiz bir aile. Ama ben de muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim gelenek göreneklerimiz çok farklı. Herkes bir şey söylüyor ve artık daraldık. Biri memur ol diyo biri kapan diyor biri şurda oturun diyor biri şöyle yapın diyor. O kadar darladılar ki bizi psikoloji adına bir şey kalmadı çok yıprandık. Öylece bekliyoruz ne yapacağımızı bilmeden. Çok çaresizim hissediyorum kendimi