- 24 Mart 2019
- 220
- 77
- 13
- 32
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Daha da bişey demiyorum.Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor.
İstisnalar vardır elbette ama ben bu forumda ailesinin anlaşamazsınız diyipte mutlu olabilen çok az kadın gördüm.
Haklısınız söylediğinizde, ama bu zamana kadar beni bu kesin sert dilden alıkoyan şey erkek arkadaşıma kıyamamak. Çünkü benim söyleyipte onun yapmayacağı tek şey yok sen ol başka bir şey istemiyorum diyor. 3 senede gösterdiği çabalar, yaptıkları aklımdan çıkmıyor. Ve bitirirsem nasıl yıpranacağınjı ne hale gireceğini iyi biliyorum. Şimdi ban onca güzelliği yaşatan iyiliği yapan birini bu şekilde bırakmak içimden gelmiyor vicdanım el vermiyor. Çünkü ne ettiyse aileler etti onun da bir suçu yok. Tamam istemiyorsan zaten kapanma dşyor. A ama ailesi sürekli bu konuda konuşup daralıyor sanırım bu yüzden de mutsuz ve sıkıntı stres içindeKesin bir dille konuşmaktan başka çareniz yok. Ya siz erkek arkadaşınızla konuşacaksınız o da ailesiyle konuşacak ya da siz direkt aileyle konuşup kendinizi anlatacaksınız. Ama bu konuşma öyle yumuşak yumuşak olmaz. Kesin, sert bir dille ama saygı çerçevesinde durum bu bu, kabullenmek zorundasınız bunun başka yolu yok falan gibi net bir konuşma yapılmalı. Ha sonrası iyi ya da köyü olabilir ama konunun sürüncemede kalmasından ve sizi sürekli huzursuz etmesinden iyidir.
Haklısınız söylediğinizde, ama bu zamana kadar beni bu kesin sert dilden alıkoyan şey erkek arkadaşıma kıyamamak. Çünkü benim söyleyipte onun yapmayacağı tek şey yok sen ol başka bir şey istemiyorum diyor. 3 senede gösterdiği çabalar, yaptıkları aklımdan çıkmıyor. Ve bitirirsem nasıl yıpranacağınjı ne hale gireceğini iyi biliyorum. Şimdi ban onca güzelliği yaşatan iyiliği yapan birini bu şekilde bırakmak içimden gelmiyor vicdanım el vermiyor. Çünkü ne ettiyse aileler etti onun da bir suçu yok. Tamam istemiyorsan zaten kapanma dşyor. A ama ailesi sürekli bu konuda konuşup daralıyor sanırım bu yüzden de mutsuz ve sıkıntı stres içinde
ya :) sana da kardeşine de mutluluklar dilerim çokta güzel olmuş:) ben de tanıştım ailesiyle sevdiler de beni. Mesela dedim ki kapanma değil ama madem ailen öyle hassas ben yanlarına gidince kıyafetime dikkat ederim çok açık giyinmem eye özen gösteririm bunlar benim için sorun değil dedim. Daha evlenmeden tanışmaya giderken bile bunu uyguladım uzun hırka giydim, hassasiyetlerini göz ardı etmedim. Yumuşak sözlüyüm herkesle anlaşabiliyoruz bu yüzden de sevdiler beni. Ama ailesi demiş ki bu güne kadar evlenip te kapanmayan tek kişi olmadı. Çevre baskısında var yetişme biçimi de var bilmiyorum. Ben konuşayım güzellikle dedim, tamam derler bizi ayırmazlar ne yapıyorsanız yapın derler ama mutsuz olurlar hergün birileri laf söyler ailem mutsuz olur, annem babamdır onları bu hale koymak istemiyorum VS diyor. Seni de zorlauamam çünkü zorlamak bana da ters geliyor diyor senin dediğin doğru diyor. Be yapacağımı bilmiyorum diyor. Şimdi benim ailem de olumsuz konuşuyor biz istemiyoruz biz uygun görmedik çok farklılar sen yapamazsın bize uygun değiller dşyor. O kadar moralim bozuldu ki. Ailemle bi sıkıntım sorunum yok böyle bi konuda ters düşüncede içim rahat değilCanim okurken kendi ailemi gordum benim ailemde asiri muhafazakardir yani oyleki birak erkek arkadasi disarda yani baska memleketten biriyle emlenme bile hic olmamisti taki ben seviyorum deyip evlenene kadar sonra pesimden butun sulalenin kizlari sevdigiyle evlendi hatta arada herkesin onunu sen actin derlerve suan kardesim nisanli kiz arkadasi acikti ve herkafadan bir ses senin sevgilin gibi kardesimde hic takilmaz o konulara kardesimin kiz arkadasina dedimki saygida kusur etme herkes ne derse desin sen saygili ol zamanla sindirecekler ,ve suan nisanlilar dusun once annem sindirdi ve tabiki kizin tatli diliyle anneme ben kapanirsam tam bir tesetture girerim beni zorlamayin yapabilirim ama suan degil ve ne zaman bilmiyorum dedi tabiki kardesimin mutlulugu ve kizin akilli basli konusmasi herkesi yumusatti hatta oyleki simdi annem acik diye laf soyleyenlere karsilik veriyo (annemden hic beklemedigimiz seyler) sende guzelce konusursun onun ailesiyle tabi boyle bir ihtimal varsa(kapanman gibi) zaman verme ama zaman ne gosterir bilemem de ve sabret zor hazmediyolar ama oluyor ozellikle sevgilinin senin yaninda durmasi cok onemli
Canim cok sagolya :) sana da kardeşine de mutluluklar dilerim çokta güzel olmuş:) ben de tanıştım ailesiyle sevdiler de beni. Mesela dedim ki kapanma değil ama madem ailen öyle hassas ben yanlarına gidince kıyafetime dikkat ederim çok açık giyinmem eye özen gösteririm bunlar benim için sorun değil dedim. Daha evlenmeden tanışmaya giderken bile bunu uyguladım uzun hırka giydim, hassasiyetlerini göz ardı etmedim. Yumuşak sözlüyüm herkesle anlaşabiliyoruz bu yüzden de sevdiler beni. Ama ailesi demiş ki bu güne kadar evlenip te kapanmayan tek kişi olmadı. Çevre baskısında var yetişme biçimi de var bilmiyorum. Ben konuşayım güzellikle dedim, tamam derler bizi ayırmazlar ne yapıyorsanız yapın derler ama mutsuz olurlar hergün birileri laf söyler ailem mutsuz olur, annem babamdır onları bu hale koymak istemiyorum VS diyor. Seni de zorlauamam çünkü zorlamak bana da ters geliyor diyor senin dediğin doğru diyor. Be yapacağımı bilmiyorum diyor. Şimdi benim ailem de olumsuz konuşuyor biz istemiyoruz biz uygun görmedik çok farklılar sen yapamazsın bize uygun değiller dşyor. O kadar moralim bozuldu ki. Ailemle bi sıkıntım sorunum yok böyle bi konuda ters düşüncede içim rahat değil
Zaten şuan böyle bir durumda, böyle bir psikolojide ciddi bir adım atmayı düşünmüyorum. Her şey netleşmeli, onun ailesi evet böyle kabul ediyoruz demeli, benim ailemin de içine sinip tamam kararın doğru demeli. Ama bu süreç o kadar zor ki. Ailelerde yanılabiliyor çünkü. Ne yaşadığımı tamamıyle ailemde bilemez anlayamaz. Onlar ne kadar sevdiğimizi bu 3 sene de birbirimize için neler yaptığımızı bilemez. Sadece düz mantık ile yorumlayıp konuşurlar. Ama bi taraftan da ileride zorlanır sam ailem biz demiştik diye başıma kakackalar o yüzden onlar tamamen evet doğru karar evlenmelisin demeden de yapamam. Ama bunu nasıl başaracağım bu kıvama nasıl gelecek bilmiyorumAile çok önemli,her ne kadar erkek arkadasınızla bir hayat kuracak da olsanız iki tarafın ailesi de hayatınızın icinde olacak.Sorunları tamamen cozmeden böyle bir ise girmeyin,sakın sorunların üstünü örtüp ilerde alısırlar değişirler de demeyin.Bastan acık acık alın karsınıza konusun,size saygı duyuyorum sizi seviyorum,oğlunuzla güzel bir birlikteligimiz var birbirimizi cok seviyoruz ama ben kapanmaya karsı olmasam da bu zorunlulukla veya baskası icin olmaz yalnız Allah icin olur,zamanı geldiginde istersem kapanırım ama bu Allahla benim aramda diyin.Gerçek din islam budur cünkü,dinde zorlama olmaz.Kendi ailenize de orta yolu buldugunuzu gösterin.Aile yapısı farklıysa bu saatten sonra kimse değismez ama iki tarafın da birbirini kabullenmesi saglanabilir.Bir de erkek arkadasınızın ilerde sorun cıkarmayacagından emin olun.Gerçekten siz gibi dusunuyor değil mi? Olayları kapatmak icin yapıp evlenince gerçek yüzü baska olursa cok sıkıntı.Hayırlısı olsun
Ailemi kıramam diyor ama aynı zaman da beni de kıramayacağını söylüyor ö yapacaksın edeceksin demiyor. Haklısın diyor.Üzgünüm ,
Onları kıramam bugüne kadar bi kötülüğünü görmedim ailemin diyen erkek arkadaş sana eş olmaz,seni ailesi hayat arkadaşı olarak görmüyor bugün kapanma sorun yarın başka bişi sorun olacak kendinden yaşamından fedekarlık yapma ,malesef ben erkek ailesi için kapananıda gördüm il değiltirinedi sonu hep hüsran ,resti öek ayrıl birbirimizi engellemeyelim de ...
Senin ailen de ilk kez mi açık gelin getirecekler? Zor süreçlerden geçtiler mi yoksa hemen mi razı oldular. Ailelerini çok farklı mıydıCanim cok sagolinan siz sevdikten sonra herkes razi geliyo bi sekilde oluyo yani eminim niye cunki kendi ailemden biliyorum kesinlikle karsi olduklari seylere mecbur razi oldular zamanla olacak seyler sen tatli dilini guler yuzunu eksik etme onlarda razi gelecek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?