Fikirlerinizi bekliyorum

Hayvandostu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
220
77
13
32
Arkadaşlar 3 senelik bir ilişkim var. 25 yaşındayız. Mühendisim. Erkek arkadaşım ilk bölümünden ayrıldı sonradan sağlık bölümüne girdi bu sene yeni bitiriyor. İlaç mümessili olqrka bi şirkette yeni başladı. Ailelerimiz anlaşamıyor, yani ilk başta işi gücü yok diye laf ediyordu ailem, bende çok çalışkan olduğunu çabaladığını söyleyip yumuşatıyordum onları. Gerçekten de öyle bir insan ne kadar sevilir, ne kadar değer verilir onun örneğiyim. Benim için sanırım yapamayacağı hiçbir şey yok, ayaklarımın altını öpecek kadar çok seviyor beni. Çok çabalıyor her dediğimi yapmaya çalışıyor emek veriyor. Tabi bunlar karşılıklı aynı şeyleri ben de yapıyorum. İlk günden ailelerimiz biliyordu ve sürekli herkes bi şey diyor, ister istemez etkileniyoruz. Önce babamla tanıştı lar geçen sene babam olmaz ben istemiyorum dedi bana. Annem yumuşattı bi süre çocuklar birbirini seviyor çabalayıp iyi yerlere gelirler zaman verelim diye yumuşattı. Bu hafta ise annelerimiz tanıştı, annem bizden çok farklı bir aile dedi, hiçbir şekilde uyuşmuyoruz, senin yapabileceğin bir aile yapısı yok dedi yine de kendin düşün kendin bilirsin dedi. Çocuğun annesi şöyle demiş, bize gelin gelen kız kapanır VS gibi şeyler söylemiş. Bizimkiler de ancak Allah için olur böyle şeyler dayatmayla olmaz diyip gerilmiş ortalık. Evet benim fikrimde öyle daha önce de söyledim bi gün içimden gelirse kapanırım öyle bir ihtimal var, ama şuan öyle bir düşüncem yok öyle bir dayatmaya da saygı göstermem diye belirttim erkek arkadaşıma. Erkek arkadaşımın öyle dayatma gibi huyları yok, ailesi muhafazakar ama o değil. Açıkçası benim ailem de muhafazakar değil, onun ailesi de üst düzeyde muhafazakar. Biz erkek arkadaşımla anlaşıyoruz bizim fikirlerimiz bir 3 sene de az çok öğrendik birbirimizi. Bana ters gelen bir düşüncesi olmadı. Ama bu kapanma meselesi yüzünden ikimizinde psikolojisi bozuldu, o da diyor ki dediğin doğru kimse için yapma bunu ne benim için ne başkası için kapanma diyor. Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor. Sen de elinden geleni yaptın seni de bırakamıyorum diyor. Ailesi gerçekten iyi ben de tanıştım kendi hallerinde iyi niyetli temiz bir aile. Ama ben de muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim gelenek göreneklerimiz çok farklı. Herkes bir şey söylüyor ve artık daraldık. Biri memur ol diyo biri kapan diyor biri şurda oturun diyor biri şöyle yapın diyor. O kadar darladılar ki bizi psikoloji adına bir şey kalmadı çok yıprandık. Öylece bekliyoruz ne yapacağımızı bilmeden. Çok çaresizim hissediyorum kendimi:(

Ama bi taraftan da ailem çok üzülüyor öyle olması gerektiğini düşünüyorlar ve bir türlü bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugüne kadar nasıl şimdi karşıma alıp üzeyim diyor.
Daha da bişey demiyorum.

Canım herkes bir şey söyler zaten insanların işi bu

Siz birbirinizden eminseniz söylenenlerin işinize gelenini alır gerisine nazikçe cevabınızı verirsiniz

Zamanla yaşantınızda kim ne kadar etkili olabilir bunu görür herkes ve susar bu işler böyledir

İlk soru şu olmalı bu insandan emin miyim?

Aileyi sakın yabana atma ailede önemli

Ama tesettür gibi bir konuda kendini ifade etmek bence zor değil

“ bende tesettüre girmek isterdim ama şu an için değil belki ilerde ve bunu sadece rabbimin rızası için yapmak istiyorum “ diyebilirsiniz

Ki öyle bir hale geldik ki ne tesettür dindarlığın saflığın temizliğin simgesi
Ne de açık olmak bunların tersi
Keşke insanlar bunu anlasa

İstisnalar vardır elbette ama ben bu forumda ailesinin anlaşamazsınız diyipte mutlu olabilen çok az kadın gördüm.
Sevginiz konusunda bişey diyemem tabi, ama özellikte evlendikten sonra modern dediğiniz sevgiliniz tam bir aileci olacak.
Bende kapalı bir kadınım, sorun o değil. Ama eğer ben kesinlikle yapamam diyorsanız tekrar düşünün. Anne babanın sözlerine dikkat etmek lazım bu konularda. Mutluluklar

Kesin bir dille konuşmaktan başka çareniz yok. Ya siz erkek arkadaşınızla konuşacaksınız o da ailesiyle konuşacak ya da siz direkt aileyle konuşup kendinizi anlatacaksınız. Ama bu konuşma öyle yumuşak yumuşak olmaz. Kesin, sert bir dille ama saygı çerçevesinde durum bu bu, kabullenmek zorundasınız bunun başka yolu yok falan gibi net bir konuşma yapılmalı. Ha sonrası iyi ya da köyü olabilir ama konunun sürüncemede kalmasından ve sizi sürekli huzursuz etmesinden iyidir.

Canim okurken kendi ailemi gordum benim ailemde asiri muhafazakardir yani oyleki birak erkek arkadasi disarda yani baska memleketten biriyle emlenme bile hic olmamisti taki ben seviyorum deyip evlenene kadar sonra pesimden butun sulalenin kizlari sevdigiyle evlendi hatta arada herkesin onunu sen actin derler🤣 ve suan kardesim nisanli kiz arkadasi acikti ve herkafadan bir ses senin sevgilin gibi kardesimde hic takilmaz o konulara kardesimin kiz arkadasina dedimki saygida kusur etme herkes ne derse desin sen saygili ol zamanla sindirecekler ,ve suan nisanlilar dusun once annem sindirdi ve tabiki kizin tatli diliyle anneme ben kapanirsam tam bir tesetture girerim beni zorlamayin yapabilirim ama suan degil ve ne zaman bilmiyorum dedi tabiki kardesimin mutlulugu ve kizin akilli basli konusmasi herkesi yumusatti hatta oyleki simdi annem acik diye laf soyleyenlere karsilik veriyo (annemden hic beklemedigimiz seyler) sende guzelce konusursun onun ailesiyle tabi boyle bir ihtimal varsa(kapanman gibi) zaman verme ama zaman ne gosterir bilemem de ve sabret zor hazmediyolar ama oluyor ozellikle sevgilinin senin yaninda durmasi cok onemli

Kesin bir dille konuşmaktan başka çareniz yok. Ya siz erkek arkadaşınızla konuşacaksınız o da ailesiyle konuşacak ya da siz direkt aileyle konuşup kendinizi anlatacaksınız. Ama bu konuşma öyle yumuşak yumuşak olmaz. Kesin, sert bir dille ama saygı çerçevesinde durum bu bu, kabullenmek zorundasınız bunun başka yolu yok falan gibi net bir konuşma yapılmalı. Ha sonrası iyi ya da köyü olabilir ama konunun sürüncemede kalmasından ve sizi sürekli huzursuz etmesinden iyidir.
Haklısınız söylediğinizde, ama bu zamana kadar beni bu kesin sert dilden alıkoyan şey erkek arkadaşıma kıyamamak. Çünkü benim söyleyipte onun yapmayacağı tek şey yok sen ol başka bir şey istemiyorum diyor. 3 senede gösterdiği çabalar, yaptıkları aklımdan çıkmıyor. Ve bitirirsem nasıl yıpranacağınjı ne hale gireceğini iyi biliyorum. Şimdi ban onca güzelliği yaşatan iyiliği yapan birini bu şekilde bırakmak içimden gelmiyor vicdanım el vermiyor. Çünkü ne ettiyse aileler etti onun da bir suçu yok. Tamam istemiyorsan zaten kapanma dşyor. A ama ailesi sürekli bu konuda konuşup daralıyor sanırım bu yüzden de mutsuz ve sıkıntı stres içinde

Aile çok önemli,her ne kadar erkek arkadasınızla bir hayat kuracak da olsanız iki tarafın ailesi de hayatınızın icinde olacak.Sorunları tamamen cozmeden böyle bir ise girmeyin,sakın sorunların üstünü örtüp ilerde alısırlar değişirler de demeyin.Bastan acık acık alın karsınıza konusun,size saygı duyuyorum sizi seviyorum,oğlunuzla güzel bir birlikteligimiz var birbirimizi cok seviyoruz ama ben kapanmaya karsı olmasam da bu zorunlulukla veya baskası icin olmaz yalnız Allah icin olur,zamanı geldiginde istersem kapanırım ama bu Allahla benim aramda diyin.Gerçek din islam budur cünkü,dinde zorlama olmaz.Kendi ailenize de orta yolu buldugunuzu gösterin.Aile yapısı farklıysa bu saatten sonra kimse değismez ama iki tarafın da birbirini kabullenmesi saglanabilir.Bir de erkek arkadasınızın ilerde sorun cıkarmayacagından emin olun.Gerçekten siz gibi dusunuyor değil mi? Olayları kapatmak icin yapıp evlenince gerçek yüzü baska olursa cok sıkıntı.Hayırlısı olsun

Haklısınız söylediğinizde, ama bu zamana kadar beni bu kesin sert dilden alıkoyan şey erkek arkadaşıma kıyamamak. Çünkü benim söyleyipte onun yapmayacağı tek şey yok sen ol başka bir şey istemiyorum diyor. 3 senede gösterdiği çabalar, yaptıkları aklımdan çıkmıyor. Ve bitirirsem nasıl yıpranacağınjı ne hale gireceğini iyi biliyorum. Şimdi ban onca güzelliği yaşatan iyiliği yapan birini bu şekilde bırakmak içimden gelmiyor vicdanım el vermiyor. Çünkü ne ettiyse aileler etti onun da bir suçu yok. Tamam istemiyorsan zaten kapanma dşyor. A ama ailesi sürekli bu konuda konuşup daralıyor sanırım bu yüzden de mutsuz ve sıkıntı stres içinde

Bu şekilde ikiniz de yıpranacaksınız. Erkek arkadaşınız malsef aradaki dengeyi kurmayı beceremeyen bir adam. Ki bu denge evlilik sonrası aile lehine iyice bozulacak gibi görünüyor. Şimdi kırmayayım üzmeyeyim diye susarsanız yarın kırılan üzülen evliliği sarsılan siz olacaksınız. Ya da yine üzmeyeyim deyip sineye çekip kapanacaksınız.

Canim okurken kendi ailemi gordum benim ailemde asiri muhafazakardir yani oyleki birak erkek arkadasi disarda yani baska memleketten biriyle emlenme bile hic olmamisti taki ben seviyorum deyip evlenene kadar sonra pesimden butun sulalenin kizlari sevdigiyle evlendi hatta arada herkesin onunu sen actin derler🤣 ve suan kardesim nisanli kiz arkadasi acikti ve herkafadan bir ses senin sevgilin gibi kardesimde hic takilmaz o konulara kardesimin kiz arkadasina dedimki saygida kusur etme herkes ne derse desin sen saygili ol zamanla sindirecekler ,ve suan nisanlilar dusun once annem sindirdi ve tabiki kizin tatli diliyle anneme ben kapanirsam tam bir tesetture girerim beni zorlamayin yapabilirim ama suan degil ve ne zaman bilmiyorum dedi tabiki kardesimin mutlulugu ve kizin akilli basli konusmasi herkesi yumusatti hatta oyleki simdi annem acik diye laf soyleyenlere karsilik veriyo (annemden hic beklemedigimiz seyler) sende guzelce konusursun onun ailesiyle tabi boyle bir ihtimal varsa(kapanman gibi) zaman verme ama zaman ne gosterir bilemem de ve sabret zor hazmediyolar ama oluyor ozellikle sevgilinin senin yaninda durmasi cok onemli
ya :) sana da kardeşine de mutluluklar dilerim çokta güzel olmuş:) ben de tanıştım ailesiyle sevdiler de beni. Mesela dedim ki kapanma değil ama madem ailen öyle hassas ben yanlarına gidince kıyafetime dikkat ederim çok açık giyinmem eye özen gösteririm bunlar benim için sorun değil dedim. Daha evlenmeden tanışmaya giderken bile bunu uyguladım uzun hırka giydim, hassasiyetlerini göz ardı etmedim. Yumuşak sözlüyüm herkesle anlaşabiliyoruz bu yüzden de sevdiler beni. Ama ailesi demiş ki bu güne kadar evlenip te kapanmayan tek kişi olmadı. Çevre baskısında var yetişme biçimi de var bilmiyorum. Ben konuşayım güzellikle dedim, tamam derler bizi ayırmazlar ne yapıyorsanız yapın derler ama mutsuz olurlar hergün birileri laf söyler ailem mutsuz olur, annem babamdır onları bu hale koymak istemiyorum VS diyor. Seni de zorlauamam çünkü zorlamak bana da ters geliyor diyor senin dediğin doğru diyor. Be yapacağımı bilmiyorum diyor. Şimdi benim ailem de olumsuz konuşuyor biz istemiyoruz biz uygun görmedik çok farklılar sen yapamazsın bize uygun değiller dşyor. O kadar moralim bozuldu ki. Ailemle bi sıkıntım sorunum yok böyle bi konuda ters düşüncede içim rahat değil

Üzgünüm ,
Onları kıramam bugüne kadar bi kötülüğünü görmedim ailemin diyen erkek arkadaş sana eş olmaz,seni ailesi hayat arkadaşı olarak görmüyor bugün kapanma sorun yarın başka bişi sorun olacak kendinden yaşamından fedekarlık yapma ,malesef ben erkek ailesi için kapananıda gördüm il değiltirinedi sonu hep hüsran ,resti öek ayrıl birbirimizi engellemeyelim de ...

ya :) sana da kardeşine de mutluluklar dilerim çokta güzel olmuş:) ben de tanıştım ailesiyle sevdiler de beni. Mesela dedim ki kapanma değil ama madem ailen öyle hassas ben yanlarına gidince kıyafetime dikkat ederim çok açık giyinmem eye özen gösteririm bunlar benim için sorun değil dedim. Daha evlenmeden tanışmaya giderken bile bunu uyguladım uzun hırka giydim, hassasiyetlerini göz ardı etmedim. Yumuşak sözlüyüm herkesle anlaşabiliyoruz bu yüzden de sevdiler beni. Ama ailesi demiş ki bu güne kadar evlenip te kapanmayan tek kişi olmadı. Çevre baskısında var yetişme biçimi de var bilmiyorum. Ben konuşayım güzellikle dedim, tamam derler bizi ayırmazlar ne yapıyorsanız yapın derler ama mutsuz olurlar hergün birileri laf söyler ailem mutsuz olur, annem babamdır onları bu hale koymak istemiyorum VS diyor. Seni de zorlauamam çünkü zorlamak bana da ters geliyor diyor senin dediğin doğru diyor. Be yapacağımı bilmiyorum diyor. Şimdi benim ailem de olumsuz konuşuyor biz istemiyoruz biz uygun görmedik çok farklılar sen yapamazsın bize uygun değiller dşyor. O kadar moralim bozuldu ki. Ailemle bi sıkıntım sorunum yok böyle bi konuda ters düşüncede içim rahat değil
Canim cok sagol😊 inan siz sevdikten sonra herkes razi geliyo bi sekilde oluyo yani eminim niye cunki kendi ailemden biliyorum kesinlikle karsi olduklari seylere mecbur razi oldular zamanla olacak seyler sen tatli dilini guler yuzunu eksik etme onlarda razi gelecek .

Aile çok önemli,her ne kadar erkek arkadasınızla bir hayat kuracak da olsanız iki tarafın ailesi de hayatınızın icinde olacak.Sorunları tamamen cozmeden böyle bir ise girmeyin,sakın sorunların üstünü örtüp ilerde alısırlar değişirler de demeyin.Bastan acık acık alın karsınıza konusun,size saygı duyuyorum sizi seviyorum,oğlunuzla güzel bir birlikteligimiz var birbirimizi cok seviyoruz ama ben kapanmaya karsı olmasam da bu zorunlulukla veya baskası icin olmaz yalnız Allah icin olur,zamanı geldiginde istersem kapanırım ama bu Allahla benim aramda diyin.Gerçek din islam budur cünkü,dinde zorlama olmaz.Kendi ailenize de orta yolu buldugunuzu gösterin.Aile yapısı farklıysa bu saatten sonra kimse değismez ama iki tarafın da birbirini kabullenmesi saglanabilir.Bir de erkek arkadasınızın ilerde sorun cıkarmayacagından emin olun.Gerçekten siz gibi dusunuyor değil mi? Olayları kapatmak icin yapıp evlenince gerçek yüzü baska olursa cok sıkıntı.Hayırlısı olsun
Zaten şuan böyle bir durumda, böyle bir psikolojide ciddi bir adım atmayı düşünmüyorum. Her şey netleşmeli, onun ailesi evet böyle kabul ediyoruz demeli, benim ailemin de içine sinip tamam kararın doğru demeli. Ama bu süreç o kadar zor ki. Ailelerde yanılabiliyor çünkü. Ne yaşadığımı tamamıyle ailemde bilemez anlayamaz. Onlar ne kadar sevdiğimizi bu 3 sene de birbirimize için neler yaptığımızı bilemez. Sadece düz mantık ile yorumlayıp konuşurlar. Ama bi taraftan da ileride zorlanır sam ailem biz demiştik diye başıma kakackalar o yüzden onlar tamamen evet doğru karar evlenmelisin demeden de yapamam. Ama bunu nasıl başaracağım bu kıvama nasıl gelecek bilmiyorum

Üzgünüm ,
Onları kıramam bugüne kadar bi kötülüğünü görmedim ailemin diyen erkek arkadaş sana eş olmaz,seni ailesi hayat arkadaşı olarak görmüyor bugün kapanma sorun yarın başka bişi sorun olacak kendinden yaşamından fedekarlık yapma ,malesef ben erkek ailesi için kapananıda gördüm il değiltirinedi sonu hep hüsran ,resti öek ayrıl birbirimizi engellemeyelim de ...
Ailemi kıramam diyor ama aynı zaman da beni de kıramayacağını söylüyor ö yapacaksın edeceksin demiyor. Haklısın diyor.

Canim cok sagol😊 inan siz sevdikten sonra herkes razi geliyo bi sekilde oluyo yani eminim niye cunki kendi ailemden biliyorum kesinlikle karsi olduklari seylere mecbur razi oldular zamanla olacak seyler sen tatli dilini guler yuzunu eksik etme onlarda razi gelecek .
Senin ailen de ilk kez mi açık gelin getirecekler? Zor süreçlerden geçtiler mi yoksa hemen mi razı oldular. Ailelerini çok farklı mıydı

Back