- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.962
-
- Konu Sahibi atalante00
Cok tesekkur ederim peki cok eslilik neye gore oluyor ? Neden buna ihtiyac duyarlar ? Ooff ben karasenizliyim az once cok fena kavga ettim sinir etti beni bende bana bir daha sakin yazma dedim bana gelmis ikinci defa aynu hatayi yaptin bana soz vermistin tamam sonsuza kadar sustum bye yazmis . Ve suanda sizin yazdiklarinizi okudum belkidw kirilmistir ben ona turk erkegi muamelesi yaptimEvet canım mehir diye bir şey var. Bu mehir evlenmeden önce kadına verilen hediye. Herhangi bir şey olabilir, çok yüksek bir meblağ olmak zorunda değil yani. İslam hukukunda var bu, boşanma meydana gelirse (ya da gelmese de) kadının zorluk çekmemesi için verilen bir şey. Mücevher olabilir, para olabilir. Ev olabilir. Nikah öncesi veriliyor.
Ev konusunda da; Arap erkekler ev almadan evlenmezler. Kirada oturma vs yok yani. Maddi durumu yerindeyse iyi bir şey bence. Ama yok iyi değilse ve ev alması uzun sürecekse aklına girin ikna edin, evliliği uzatmayın bu sebeple derim..
İnat konusunda da; onlarda şöyle bir şey var. Kadın erkeğine ağır konuşamaz. Mesela, sesini yükseltemez. Çok ağır hakarettir bu. Böyle görmüşler. Onun razı olmadığı şeyi yapmanıza tahammül edemezler. Ama burda ince bir çizgi var, bu onların diktatör olduğu anlamına gelmiyor. Bence zaten bunlar yaşanmamalı. Eğer ki tatlı dille davranırsanız Araplar eşlerine deli oluyorlar. Bu da bir gerçek. Ama sizi uyarmam gereken tek şey; gönlünün tek eşli olup olmadığına dikkat edin. Eğer ki sizden başkasını düşünemiyorsa, inat vs halledilebilir karşılıklı anlayışla.
Aman allahım ona sordum da çok eslilige karsiymis . Fakat onlarda aile kiz bulurmus onunla evlenmek zorundalarmis. Kendisi bana ailem umrumda degil ben istegim kisiyi alirim demistiİkinci eşi tercih etmelerinin sebebi ise; (arkadaşıma sormuştum zamanında) şöyle imiş;
- sevmeden evlenmiş, eşlerine ısınamamışlarsa ama eşleri de kötü değilse,
- bazen akraba evliliği yapılıyor, sevmiyorlarsa yine akrabalık da var ara bozulmasın diye,
- kadın cinsel olarak aktif değilse ya da adamın istediği türde değilse
- ortada çocuk varsa
bunlardan dolayı boşanmıyorlar ama ikinci eş alıyorlar. Çocuk meselesi çok önemli. Çocuk varsa genelde boşamazlar. Bir de şu konuda uyarayım. Hangi hukuk dikkate alınır boşanmada bilmiyorum ama onların hukukunda "erkek" boşayabilir. Kadının gerekçesinin çok kuvvetli olması lazım. Diyelim ki erkek ikinci eş istiyor, ilk eşten izin almak zorunda değil. Ama ilk eş de boşanmak istiyor. Hakim boşamayabilir. Ama dediğim gibi bu onların hukukunda böyle. Yabancı evliliklerde boşanma konusunda hangi hukuk ele alınır bilemiyorum.
Aman allahım ona sordum da çok eslilige karsiymis . Fakat onlarda aile kiz bulurmus onunla evlenmek zorundalarmis. Kendisi bana ailem umrumda degil ben istegim kisiyi alirim demisti
Sorma gitsin okullarına rus kızlar gelmiş bana diyor ki aynı rus kızlarına benziyorsun fakat onların kötü şeyler yaptıklarını biliyorum sen daha güzelsin dedi. İçime kurt düştü bugün bana bunu diyen ne bileyim yarın birgün kanadaya gidecek aklım kalıyor eminim gitme desemde gider. Ona diyorum sen şimdiden bana rus diyorsun, kanadaya gidince arap katı kuralı yok kültür yok eee sen orda her kızşa konuşursun diyorum bu seferde haram haram diyor. Gerçekten güvenip inanıyorum kötü niyetle rus demediğine, resmen türk erkeğiymiş gibi muamele yapıyorum malum türklerden görüyorum çevirdikleri dolaplaro haliyle insan şüpheyle yaklaşıyor. Şuam varya kendimi bir yerden atasım geldi resmeeen tipik türk erkeğine yaptığım trip muamelesinin ve dırdırın alasınııı yaptım şuan şoktayımm. Verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım iyi ki yazdınız çocuk demiştir deliye mi çattım diye :) işte bilir kişiden dinlemek gayet iyi oluyorZaten söylemiş istemediğini. Çevresindeki kızlarla ilişkilerine de dikkat edin. Rengi belli olur bence zamanla.
Ama bence çok sıkma kendini biraz rahat olmaya çalışın.
Ben çok eşlilik vs anlattım ama tüm araplar böyle değil. Mesela eşine deli olan, ondan başkasını düşünmeyen erkekler listesi yapsam ilk sıralara Arap bir tanıdığım girer.. Deli oluyor eşine.. Asla da dönüp bakmaz başkasına.. Bu konu kişiden kişiye değişir.. İpuçları olur zaten tanıdıkça anlayabilirsiniz.. Ama eşeğin aklına karpuz kabuğu da düşürmemek lazım. Ona sen böyle misin diye de sıkmayın. Sadece izleyin. Zaten anlarsınız..
Güvenilir mi konuşurken abartıyor mu ona dikkat edin..
Ona saygı duyduğunuzu belli edin.
Kendinizi de saydırın. Ama bunu "ben şöyleyim, höyt bana böyle yapamazsın" diyerek değil.. Asla işe yaramaz bu onlarda.
Kibar olun.. Arap kadınları da serttir ve o yüzden erkekleri kibar kadınları beğeniyorlar.
Benim aklıma gelenler bunlar şimdilik.. Ama şiddetle Riyad'a gidip görmenizi tavsiye ederim. Çünkü başka ülkede de yaşasanız o ülkeden kopup gelmiş, oranın suyunu içmiş oranın insanıyla haşır neşir olmuş biri var karşınızda. Orayı tanıdıkça ona karşı nasıl davranmanız gerektiğini de görüyorsunuz..
Haha yok canım az evvel sopayla kovaladım bana mısın demedi :) maşallah diyeyim centilmenliği varda ahh şu inadı olmasa ben inat o inat oooff :). Evet tabii şehirden şehire değişiyor orda dubaiide herşey serbestken gel gör ki başkentte katı kurallar yer alabiliyor öyleleride vae tabiiHiç bulaşma derim.. Onlarda erkeğe sesini bile yükseltemezsin .hep ılımlı, alttan alan ve sakin bir yapıda olman gerekli. Tanıdığımız arap biri ile bir ilişki yaşadı ama olmadı çocuğun ailesi kız batılı diye istemedi, kız zaten brn asla kapanamam dedi , kızın ailesi kıyametleri kopardı bir ton kavga çıktı. Gecen yıl evlendi kız bir avukatla çok mutlu. Şimdi iyiki olmamış ne salakmışım o zamanlar diyor. İnsan 20 li yaşlarda bile hala ergen gibi olabiliyor ..
Sorma gitsin okullarına rus kızlar gelmiş bana diyor ki aynı rus kızlarına benziyorsun fakat onların kötü şeyler yaptıklarını biliyorum sen daha güzelsin dedi. İçime kurt düştü bugün bana bunu diyen ne bileyim yarın birgün kanadaya gidecek aklım kalıyor eminim gitme desemde gider. Ona diyorum sen şimdiden bana rus diyorsun, kanadaya gidince arap katı kuralı yok kültür yok eee sen orda her kızşa konuşursun diyorum bu seferde haram haram diyor. Gerçekten güvenip inanıyorum kötü niyetle rus demediğine, resmen türk erkeğiymiş gibi muamele yapıyorum malum türklerden görüyorum çevirdikleri dolaplaro haliyle insan şüpheyle yaklaşıyor. Şuam varya kendimi bir yerden atasım geldi resmeeen tipik türk erkeğine yaptığım trip muamelesinin ve dırdırın alasınııı yaptım şuan şoktayımm. Verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım iyi ki yazdınız çocuk demiştir deliye mi çattım diye :) işte bilir kişiden dinlemek gayet iyi oluyor
Hata yapmamızın sebebi türk ekekleri.Ben de çok hata yaptım oradan biliyorum
Ama kalbin gerçekten yatıyorsa denemeye değer bence..
Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım kalbi güzel bir Arab'a denk gelmişsinizdir
Hata yapmamızın sebebi türk ekekleri.onlardan öyle şeyler görmüşüz ki her erkeği onlarla aynı kefeye koyuyoruz.. Gidip özür mü dilesem yoksa o mu yazsa ? Gururumada yediremiyorum o suçluyken ben neden adım atayım ooofff oooff bir yandanda elinden geleni o yaptı ben kestirip attım kafam çok karıştı sizce ne yapayım ?
Allah mutlu etsin ablacığım. Ne güzel ya bende farklı sorunlarda çıktı şuanda ondan sonunu göremiyorum gibi benimkilerlede çok eşlilik var kendisi buna pek sıcak bakmıyor ama var yani. Benim anlamadığım hangi durumlar ikinci eşe ihtiyaç duyuyorlar bir fikriniz var mı ? Ayy ne güzel size ayak uyduruyor bu suriyeliler katı değil bunlar fena düşünün 100kez mekke ve medineye gitmiş herşeeeey aöa herşeeeey yasak dışardan kadınlarla sadece hastanede konuşuyor.. Farklı ortamda konuşmuyorşar garip kurallar
Söyledikleriniz çok mantıklı içimi ferahlattınız. Evet bende geçmişte bazı şeyler yaşadığım için en ufak şeyden nem kapıyorumAmin. Hepimizi mutlu etsin inşallah.
Hangi durumlarda ikinci eşe ihtiyaç duyuyorlar.?
Bu suriyelilerde de var... Ona bakarsan, Türkiye'de de kanunen yasak olmasına rağmen, pratikte var değil mi?
Bunun bir çok farklı sebebi olabilir. Kimi bu benim "hakkım"(!?) dünyada hakkımı kullanayım bari der, 4'e kadar evlenir. Kimi mutsuzdur, boşanamıyordur, (bazı kültürlerde boşanma yasak) bu sebeple ikinci kez evleniyordur, yani daha başka sebepler de sayabiliriz. (aman yanlış anlaşılmasın asla tasvip ettiğim bir durum değil, hatta tiksinirim)
Sen bu mevzuyu sorgulayarak anlayamazsın. Onun düşünce yapısını, tavrını, hareketlerini gözlemlemen lazım. Zaman içinde anlarsın... Evlilik için acele etmemeni öneririm. Henüz yaşın genç...
Biz nasıl tanışmıştık. Bunun hikayesi çok uzun, işyerimin yakınında bir yerde çalışıyordu.
Uzaktan uzaktan çaktırmadan bakıyordum. kimdir nedir bilmiyordum. Ben görüntü itibariyle biraz soğuk yapıdayım, yanıma yaklaşmaya çekinmiş. :) Yalnız ilk gördüğüm an, "işte bu" dedim...O da aynı şeyi hissetmiş... Öyle bir his... garip.. ben de bundan korkuyorum. İlk evliliğimde böyle olmuştu. İlk eşimi gördüğümde "işte bu benim evleneceğim adam" demiştim... Bunda da aynı şey olunca ben bazen korkuyorum ve gereksiz mevzularda arıza çıkarıyorum. Sanki yine aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyor. Bu duygumla baş edemeyince terapi almaya başladım. Çünkü düzgün giden birşeyi ben geçmişte yaşadıklarımdan dolayı bozabilirim. O beni anladığını söylüyor. Ama her dakika arıza çıkaran bir kadına kim ne kadar süre katlanabilir değil mi? Sorunun benden kaynaklı olduğunun farkındayım. Bu arada o tam bir sulugöz. Aşırı duygusal. En ufak şey, film, müzik, bir bakışım onu hemen ağlatabiliyor. Bense yalnız olduğum zamanlar haricinde ağlamam...Geçen haftalarda ülkesine geri döndü. Giderken hüngür hüngür ağladı, döndü döndü sarıldı ağladı... Bu benim hiç alışık olduğum bir şey değil. Kafamdaki erkek figürüne uymuyor. Bir yandan da onun gibi şefkatli, duygusal, merhametli, vicdanlı, akıllı mantıklı bir erkek tanımadım desem yeridir. Bir bildiğim varsa, bir daha asla bu duyguları tatmam, asla aşık olmam diyen ben... Onu çok seviyorum. Yine de her şeye rağmen, hayırlısı olsun diyorum. Hayırlıysa olsun.. Senin için de öyle...
Sen ilişkini zamana bırak. Zaman her şeyin ilacı...
İnatçı demişsin ya, inatçılık herkeste olabilir, bunun mesleğiyle de alakası olabilir, kişilik özellikleriyle de olabilir, önem vermen gereken şey, seni değerli hissettiriyor mu? Değer veriyor mu? Önemsiyor mu? Yetiştiği kültürde kadına değer verilmiyordur ama o belki öyle değildir. Peşin hükümlü olmadan onu izleyerek tanımaya çalışarak karar ver bunlara...
Yıllar önce suudi arabistandan bir müşterim gelmişti. Ailesiyle birlikte. Oradaki yaşamları farklı ama, adam burda rakı sofralarından kalkmadı, ailece çoluk çocuk oturdular. Eşine ve çocuklarına çok değer veren bir adamdı. Kadınla ve evlenecek yaştaki kızıyla da sohbetlerim olmuştu. İnan çoğu kadın bıkmış oranın katı kurallarından...
Neee internet mii ? Onların başka kızlarla konuşması bile yasak.. Gizli saklı köşede konuşabiliyoruz. Hatta whatsapp konuşmalarımızı bile siliyor ailesi görmesin diyeUzak olması kötü ama ,İnternet var, bir sürü iletişim aracı var.
Tam olarak tanıyabilir misin? ona kesin evet diyemem. Arada geliyormuş zaten, arayı o şekilde kapatabilirsiniz :)
Tartışma her ilişkide olur. Ama sen "bir daha yazma bana" diyerek hata etmişsin. Bu şekilde ilişkiye zarar verebilirsin.
Eğer hatalı olduğunu düşünüyorsan, özür dileyebilirsin. (Hatalıysam ara" gibi oldu
Geçmişte yaşadıklarımız hep bizim böyle gardımızı almamıza sebep oluyor. Ahh ah..
Eğer istersen terapist önerebilirim.
Gerçekten faydası oluyor...
düğünlerine gidemedim kanada da olduğu için... ama duyduğum kadarıyla nikah yapıp yemek vermişler müzik eğlence var mıydı bilmiyorum. iki kişi anlaştıktan sonra birbirlerini böyle kabul ettikten sonra sorun yaşanmaz herhalde..Ay valla mıı bana öcüylermiş gibi geliyordu :) canım onların düğünleri nasıl oluyor bir bilgin var mı eminim düğünlerinde erkeklerin yanında kadınlar olmuyordur ne bileyim garip geliyor :) kanada mı çok iyi yaa gerçekten aile sorunlu olsa bile uzakta yaşayınca herşeyden kurtulmuş oluyorsun :) böyle güzel yorumları görünce mutlu oluyorum.
Evet yapı farkı vardır. Gerçi günahlarınıfa almak istemem belkide benim abarttığım kadar değillerdir . :)kuzenimin eşinin anne ve babası doktor, yani aydın insanlar, senin anlattığın kişiler gibi değiller... yapı farkı var sanırım...
Yani orası sorun değil önemli olan kalplerin bir olması inşallah bakalım :)düğünlerine gidemedim kanada da olduğu için... ama duyduğum kadarıyla nikah yapıp yemek vermişler müzik eğlence var mıydı bilmiyorum. iki kişi anlaştıktan sonra birbirlerini böyle kabul ettikten sonra sorun yaşanmaz herhalde..
Tatlım kendini hastahanede hayatını kaybetmiş çocukla aynı kefeye neden koyuyorsun ? İşi gereği orda dik ve soğuk durmuş olabilir ama sana karşı da bu şekildeyse orada sorun var demektir. Aşk bu sonuçta karşısında dağ olsa dayanmaz, yüreği yanar... Senin yerinde olsam gram üzülmem o sana karşı böyleyse sende onun için gözyaşı dökme boşver.Canım zaten kavga ettik bana bir daha yazma dedim yazdı yazdı şimdide sonsuza kadar sesimi kestim bye demiş. Kendisi doktor olacakta duygusallığa yer yok hastanese çocuk elimde öldü ama ben üzülmedim diyor anlayacağın bu iş zor sözüm meclisten dışarı ama bu doktorlarda kalp yokmuş çocuk daha 5. Sınıf öğrencisi şimdiden kafa gitmiş 24 saat ders çalışıyor diyorum bunalmıyor musun bana dediği kitaplara çalışmak benim eğlencem asla sıkılmam diyor sabaha kadar kütüphanede kitap ve makale okuyor yok yok evlenince ben bu adamı evde bile göremem gitmiş cereahlığa takmış off yaa şuan ağla ağla helak olduumm