Allah mutlu etsin ablacığım. Ne güzel ya bende farklı sorunlarda çıktı şuanda ondan sonunu göremiyorum gibi benimkilerlede çok eşlilik var kendisi buna pek sıcak bakmıyor ama var yani. Benim anlamadığım hangi durumlar ikinci eşe ihtiyaç duyuyorlar bir fikriniz var mı ? Ayy ne güzel size ayak uyduruyor bu suriyeliler katı değil bunlar fena düşünün 100kez mekke ve medineye gitmiş herşeeeey aöa herşeeeey yasak dışardan kadınlarla sadece hastanede konuşuyor.. Farklı ortamda konuşmuyorşar garip kurallar
Amin. Hepimizi mutlu etsin inşallah.
Hangi durumlarda ikinci eşe ihtiyaç duyuyorlar.?
Bu suriyelilerde de var... Ona bakarsan, Türkiye'de de kanunen yasak olmasına rağmen, pratikte var değil mi?
Bunun bir çok farklı sebebi olabilir. Kimi bu benim "hakkım"(!?) dünyada hakkımı kullanayım bari der, 4'e kadar evlenir. Kimi mutsuzdur, boşanamıyordur, (bazı kültürlerde boşanma yasak) bu sebeple ikinci kez evleniyordur, yani daha başka sebepler de sayabiliriz. (aman yanlış anlaşılmasın asla tasvip ettiğim bir durum değil, hatta tiksinirim)
Sen bu mevzuyu sorgulayarak anlayamazsın. Onun düşünce yapısını, tavrını, hareketlerini gözlemlemen lazım. Zaman içinde anlarsın... Evlilik için acele etmemeni öneririm. Henüz yaşın genç...
Biz nasıl tanışmıştık. Bunun hikayesi çok uzun, işyerimin yakınında bir yerde çalışıyordu.
Uzaktan uzaktan çaktırmadan bakıyordum. kimdir nedir bilmiyordum. Ben görüntü itibariyle biraz soğuk yapıdayım, yanıma yaklaşmaya çekinmiş. :) Yalnız ilk gördüğüm an, "işte bu" dedim...O da aynı şeyi hissetmiş... Öyle bir his... garip.. ben de bundan korkuyorum. İlk evliliğimde böyle olmuştu. İlk eşimi gördüğümde "işte bu benim evleneceğim adam" demiştim... Bunda da aynı şey olunca ben bazen korkuyorum ve gereksiz mevzularda arıza çıkarıyorum. Sanki yine aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyor. Bu duygumla baş edemeyince terapi almaya başladım. Çünkü düzgün giden birşeyi ben geçmişte yaşadıklarımdan dolayı bozabilirim. O beni anladığını söylüyor. Ama her dakika arıza çıkaran bir kadına kim ne kadar süre katlanabilir değil mi? Sorunun benden kaynaklı olduğunun farkındayım. Bu arada o tam bir sulugöz. Aşırı duygusal. En ufak şey, film, müzik, bir bakışım onu hemen ağlatabiliyor. Bense yalnız olduğum zamanlar haricinde ağlamam...Geçen haftalarda ülkesine geri döndü. Giderken hüngür hüngür ağladı, döndü döndü sarıldı ağladı... Bu benim hiç alışık olduğum bir şey değil. Kafamdaki erkek figürüne uymuyor. Bir yandan da onun gibi şefkatli, duygusal, merhametli, vicdanlı, akıllı mantıklı bir erkek tanımadım desem yeridir. Bir bildiğim varsa, bir daha asla bu duyguları tatmam, asla aşık olmam diyen ben... Onu çok seviyorum. Yine de her şeye rağmen, hayırlısı olsun diyorum. Hayırlıysa olsun.. Senin için de öyle...
Sen ilişkini zamana bırak. Zaman her şeyin ilacı...
İnatçı demişsin ya, inatçılık herkeste olabilir, bunun mesleğiyle de alakası olabilir, kişilik özellikleriyle de olabilir, önem vermen gereken şey, seni değerli hissettiriyor mu? Değer veriyor mu? Önemsiyor mu? Yetiştiği kültürde kadına değer verilmiyordur ama o belki öyle değildir. Peşin hükümlü olmadan onu izleyerek tanımaya çalışarak karar ver bunlara...
Yıllar önce suudi arabistandan bir müşterim gelmişti. Ailesiyle birlikte. Oradaki yaşamları farklı ama, adam burda rakı sofralarından kalkmadı, ailece çoluk çocuk oturdular. Eşine ve çocuklarına çok değer veren bir adamdı. Kadınla ve evlenecek yaştaki kızıyla da sohbetlerim olmuştu. İnan çoğu kadın bıkmış oranın katı kurallarından...