- 8 Şubat 2012
- 1.222
- 696
-
- Konu Sahibi atalante00
Evet çok haklısınız allahtan bana karışmıyor yok başımnı kapat yok şöyle giyin demiyor hatta benim şehrime başına eşarbı öylesine bağlarsın benim ülkemin insanları biliyorsun çok iyi değil kendini koruman için takman gerekli diye söylüyorum, dubaii de istersen başını aç orda serbest diyor. Benim anlamadığım yakın yerler olduğu halde dubaii de insanlar alkol alıyor Riyadda ise köle hayatı bu nasıl iştir çözemedim. Yavaştan aşılamaya başlayacağım :) zaten akrabam duysa amaaan sakın uzak dur der. Onlarda kültür çatışması yaşamıştı :)
tam konuna yorum yazacaktım kı şunu okudum kan beynıme sıcradı...yahu şu kaçmak lafını nasıl ağzınıza alıyorsunuz anlamıyorum....insan el oğluna guvenıp kaçar mı aılesının boynunu büker mi? bu yasa kadar sızı yetiştirmişler sız kaçsam mı dıyorsunuz utanmadan .....en kızdıgım konu ya....
ustelık şartlarına bır bak ıstersen....olmayacagı yurumeyecegı basından bellı bır iş .....çok gorduk bız aılem umrumda olmaz dıyenlerı kaç konu açıldı burda ....evlenene kadar oyle der sonra canım gulum aılem der......
Evet canım biliyorum ilk tanıştığımızda hep ingilizce konuştuk. Eğer ingilizce biliyorsanız o şekilde konuşun illa arapça bilmeye gerek yok :) canım seninkide elini tutmaktan utanıyor mu ? Arabistanda alışmamışt ona değilik geliyor o değil adamı yoldan çıkaracam daha 23 yaşında. Bana ayak uyduracak diye yoldan çıkacak .yoldan çıkacak derken mesela konselere gitmek sinema canlı müzik gibi ortamlar . Onlarda bu şeyler yasak olduğundan haha :) dubaii ye gittiniz mi offff benim hayalim orasıBenim de sevgilim Arap. Suriyeli. Aynı kaygıları ben de yaşıyorum. Şimdilik dil harici bir sorun yok gibi görünüyor. Hatta benim ailemin yaşam tarzından daha rahat onun ailesi. Suudiler çok katı. Dubai çok farklı oraya gittim. Yaşanabilir bir yer gibi görünüyor.
Kültür çatışmasını Türkiye'nin farklı şehrinde yaşayan bir insanla da yaşayabilirsin. Hatta bu sebeple yürümeyen evlilikler de var. Bu sizin çabanıza, birbirinize olan sevginize, saygınıza, hoşgörünüze bağlı biraz da.. Aileleri sileriz, kaçarım gibi şeyler düşünmeden, kararlılığınızı ailelere hissettirmelisiniz....
Bu arada arapça biliyorsun sanırım. Ben nasıl öğreneceğim.Bizim dil sorunumuz var.
Benim hem ingilizcemi ilerletmem, Hem de Arapça öğrenmem gerekiyor. O da Türkçe öğreniyor.
Ay valla mıı bana öcüylermiş gibi geliyordu :) canım onların düğünleri nasıl oluyor bir bilgin var mı eminim düğünlerinde erkeklerin yanında kadınlar olmuyordur ne bileyim garip geliyor :) kanada mı çok iyi yaa gerçekten aile sorunlu olsa bile uzakta yaşayınca herşeyden kurtulmuş oluyorsun :) böyle güzel yorumları görünce mutlu oluyorum.benim kuzenim de riyad lı biriyle evlendi ve çok mutlu, aile yapıları bizimkilere benziyordu, hiçbir sıkıntı çekmediler... onlar da kanada da yaşıyor....
O kadar uzaktan değil ama doğunun bir ilinden aynı şekilde tıp okuyan bir erkek arkadaşım vardı. Ailesi Bulgaristanlıyım diye beni istemedi, oğullarına bize batıdan gelin getirme dediler. Benim ailem de çok istemeselerde sırf ben seviyorum diye kabullenmişlerdi. Ama zaman geçtikçe kültür farkının nasıl bir canavara dönüştüğünü gördüm aramızda. Herkes kültür farkı var yapamazsınız diyorlardı kabul etmedim dinlemedim sonuç olarak deneyip yanılma yöntemiyle gördüm. Ve evet artık kültür farkının nasıl büyük bir sorun olduğunu biliyorum. Aşkın yetemeyeceği kadar büyük bir sorun hemde... İleride böyle bir ilişki için kendi evladıma da onay vermem. Ki sizin kültür farkınız daha da büyük.. Bana kalırsa ya tavsiyemi dinle yada deneyerek gör. Tabiki istisnalar vardır ama kaideyi ne kadar bozar yada istisnalardan biri ne kadar olursunuz bilemem. Hakkında hayırlısı olsun..Merhaba güzel hanımlar pek çok kişiye faydanız olduğunu gördüğüm için siteye yeni üye oldum fikirleriniz benim için çok önemli..
Konuya giriş yapayım ben 23 yaşındayım çevirmenim, erkek arkadaşımla aynı yaştayız. O Suudi Arabistan Riyad'lı şuanda Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi inşallah seneye mezun olup Kanada'da uzmanlığını yapmayı düşünüyor orada 2 yıl kalma durumu var. nasıl ayrı kalacağım onu bile bilmiyorumSorun şu ki biz evlenmeyi düşünüyoruz fakat Arabistanın adetleri, kültürü, geleneği ve göreneği beni korkutuyor.. toplamda 9 kardeşler hepsi evlenmiş. Ailesi evvelinde erkek arkadaşıma kız çoktan bakmış ( oranın adeti böyle kimse aşık olup evlenmiyor aileler kimi uygun görürse evlenmek zorundalar. ) bundan haberim vardı.
Erkek arkadaşım ailesini geçiştirmeye çalıştı daha evlenmeme çok var diye.. Arabistanın kültüründen saçma sapan adetlerinden bezmiş durumda onun adına çoook üzülüyorum bilirsiniz ki oraların şartları çok ağır sırf bu yüzden Kanada dönüşü Türkiyede doktor olmayı herşeyden çok istiyor. Sorun şu ki benim ailemde bu evliliğe pek sıcak bakmayacaktır malum " Kültürleri " ve " Herşeyleri " bize ters durumda aranızda benim gibi olan var mı ? ya da tanıdığı ? lütfen akıl verinaileme henüz konuyu açamadım yoksa kalpten giderler ooofff önceleri iş ciddiye binmeden bana hep derdi sen benim kültürüme uyum sağlayamazsın senin hayatını mahvedemem benim seçim şansım bile yok aileme sürekli evlenmek istemiyorum diyordum fakat karşıma sen çıktın ailem kültürüm umrumda değil seneye mezun olur olmaz senide alıp Kanada'ya götüreceğim evleniriz TR. amcamlar yaşıyor sen nereyi istersen orada yaşarız diyor.. Hanımlar ne yapacağım ailesi beni öğrenirse istemezler diye çok korkuyorum açık bir bayanım sonra eminim ki hayatları haremlik selamlıktır ve peek çoook düşünce beni korkutuyor.. zaten ailem öğrense eminim "HAYIR" diyecekler... ben onu çoooook seviyorum..
Düşünün sırf benimle görüşmek için ailesine konferans var diyorda yanıma gelebiliyor.. yoksa ailesi duysaki kızla görüşüyor vallahi katliam çıkar.. ben onu tanımadan arapların bu derece katı olduğunu düşünmemiştim.. düşünmedim derken yani herkes sevdiği insanla evleniyor sanıyorum meğeerrrr işler bambaşka orada yürüyormuş daha bilmediğim eminim neler vardır.. Bu arada eğer cevap yazamazsam lütfen kusuruma bakmayın çalıştığım için biraz geç yazabilirim okuduğunuz için çok teşekkür ederim..
Araplar taş devrindeler .. çok ilginç değil mii dubaii de özgürsün başkente gelince katı yıkılmaz kurallar . Tr de bile farklılık varken oraya şaşmamak gerek. Benimde içim o yüzden rahat en azından kanada da medeniyet öğrenir. O değilde adam oraya gidince hepten bozulmaz inşallah. korkuyorum bir yandanSiz kisilik olarak biribrinize uygunsaniz ve Arabistan disinda baska yerde yasarsaniz mutlu olursunuz.
Tabi ki kültürel farklar olacaktir. Birazda her ikinizinde kültürünüze ne derece bagli olduguna bagli.
Bence Kanada'da 2 yil kalacak olmasi iyi onun icin, biraz farklilasir, daha modern düsünür. Ben esimden biliyorum, 2 senedir avrupadayiz ve huy olarak cok farklilasti, daha sakin, daha az sert bir hal haldi. Güney ülkelerin kültürleri gercekten farkli, hele hele arap kültürü (araplar var cevremde onlardan biliyorum).
Evet tr içinde bu tip olaylar oluyorsa iki farklı dünyadan neler çıkar neler.. Eğer olursa avantajım başka ülkede yaşamak olur kendisi zaten bezmiş kültür ve kanunlarından bana gelip teklif dahii edemez gel arabistanda yaşayalım diye. Kendisi tr de doktor olmak istiyor gerçi kanada da uzmanlaşacak belki orada da kalır o yüzden kötü düşünceleri eledim ailesi şuanda ona kızı buldu bileO kadar uzaktan değil ama doğunun bir ilinden aynı şekilde tıp okuyan bir erkek arkadaşım vardı. Ailesi Bulgaristanlıyım diye beni istemedi, oğullarına bize batıdan gelin getirme dediler. Benim ailem de çok istemeselerde sırf ben seviyorum diye kabullenmişlerdi. Ama zaman geçtikçe kültür farkının nasıl bir canavara dönüştüğünü gördüm aramızda. Herkes kültür farkı var yapamazsınız diyorlardı kabul etmedim dinlemedim sonuç olarak deneyip yanılma yöntemiyle gördüm. Ve evet artık kültür farkının nasıl büyük bir sorun olduğunu biliyorum. Aşkın yetemeyeceği kadar büyük bir sorun hemde... İleride böyle bir ilişki için kendi evladıma da onay vermem. Ki sizin kültür farkınız daha da büyük.. Bana kalırsa ya tavsiyemi dinle yada deneyerek gör. Tabiki istisnalar vardır ama kaideyi ne kadar bozar yada istisnalardan biri ne kadar olursunuz bilemem. Hakkında hayırlısı olsun..
Araplar taş devrindeler .. çok ilginç değil mii dubaii de özgürsün başkente gelince katı yıkılmaz kurallar . Tr de bile farklılık varken oraya şaşmamak gerek. Benimde içim o yüzden rahat en azından kanada da medeniyet öğrenir. O değilde adam oraya gidince hepten bozulmaz inşallah. korkuyorum bir yandangüvenim sonsuzda kanadaya gittiğinde ortamı görüncede ne bileyim
Evet canım biliyorum ilk tanıştığımızda hep ingilizce konuştuk. Eğer ingilizce biliyorsanız o şekilde konuşun illa arapça bilmeye gerek yok :) canım seninkide elini tutmaktan utanıyor mu ? Arabistanda alışmamışt ona değilik geliyor o değil adamı yoldan çıkaracam daha 23 yaşında. Bana ayak uyduracak diye yoldan çıkacak .yoldan çıkacak derken mesela konselere gitmek sinema canlı müzik gibi ortamlar . Onlarda bu şeyler yasak olduğundan haha :) dubaii ye gittiniz mi offff benim hayalim orasıpeki siz nasıl Anlaşıyorsunuz? İngilizceyle mi ? Olsun canım dil halledilir illa arapça öğrenmeme gerek yok ki o türkçe öğrensin benim erkek arkadaşımda türkçe öğrenmeye çalışıyor :)
Merhaba güzel hanımlar pek çok kişiye faydanız olduğunu gördüğüm için siteye yeni üye oldum fikirleriniz benim için çok önemli..
Konuya giriş yapayım ben 23 yaşındayım çevirmenim, erkek arkadaşımla aynı yaştayız. O Suudi Arabistan Riyad'lı şuanda Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi inşallah seneye mezun olup Kanada'da uzmanlığını yapmayı düşünüyor orada 2 yıl kalma durumu var. nasıl ayrı kalacağım onu bile bilmiyorumSorun şu ki biz evlenmeyi düşünüyoruz fakat Arabistanın adetleri, kültürü, geleneği ve göreneği beni korkutuyor.. toplamda 9 kardeşler hepsi evlenmiş. Ailesi evvelinde erkek arkadaşıma kız çoktan bakmış ( oranın adeti böyle kimse aşık olup evlenmiyor aileler kimi uygun görürse evlenmek zorundalar. ) bundan haberim vardı.
Erkek arkadaşım ailesini geçiştirmeye çalıştı daha evlenmeme çok var diye.. Arabistanın kültüründen saçma sapan adetlerinden bezmiş durumda onun adına çoook üzülüyorum bilirsiniz ki oraların şartları çok ağır sırf bu yüzden Kanada dönüşü Türkiyede doktor olmayı herşeyden çok istiyor. Sorun şu ki benim ailemde bu evliliğe pek sıcak bakmayacaktır malum " Kültürleri " ve " Herşeyleri " bize ters durumda aranızda benim gibi olan var mı ? ya da tanıdığı ? lütfen akıl verinaileme henüz konuyu açamadım yoksa kalpten giderler ooofff önceleri iş ciddiye binmeden bana hep derdi sen benim kültürüme uyum sağlayamazsın senin hayatını mahvedemem benim seçim şansım bile yok aileme sürekli evlenmek istemiyorum diyordum fakat karşıma sen çıktın ailem kültürüm umrumda değil seneye mezun olur olmaz senide alıp Kanada'ya götüreceğim evleniriz TR. amcamlar yaşıyor sen nereyi istersen orada yaşarız diyor.. Hanımlar ne yapacağım ailesi beni öğrenirse istemezler diye çok korkuyorum açık bir bayanım sonra eminim ki hayatları haremlik selamlıktır ve peek çoook düşünce beni korkutuyor.. zaten ailem öğrense eminim "HAYIR" diyecekler... ben onu çoooook seviyorum..
Düşünün sırf benimle görüşmek için ailesine konferans var diyorda yanıma gelebiliyor.. yoksa ailesi duysaki kızla görüşüyor vallahi katliam çıkar.. ben onu tanımadan arapların bu derece katı olduğunu düşünmemiştim.. düşünmedim derken yani herkes sevdiği insanla evleniyor sanıyorum meğeerrrr işler bambaşka orada yürüyormuş daha bilmediğim eminim neler vardır.. Bu arada eğer cevap yazamazsam lütfen kusuruma bakmayın çalıştığım için biraz geç yazabilirim okuduğunuz için çok teşekkür ederim..
İnan benimkisi de benzer şeyler söylüyordu üstelik kendisi izmir de okumuş birisi olarak batılı düşüncelere sahipti. Buna rağmen kültür farkı yaşadık ve bitirdim. İnşallah siz öyle olmazsınızEvet tr içinde bu tip olaylar oluyorsa iki farklı dünyadan neler çıkar neler.. Eğer olursa avantajım başka ülkede yaşamak olur kendisi zaten bezmiş kültür ve kanunlarından bana gelip teklif dahii edemez gel arabistanda yaşayalım diye. Kendisi tr de doktor olmak istiyor gerçi kanada da uzmanlaşacak belki orada da kalır o yüzden kötü düşünceleri eledim ailesi şuanda ona kızı buldu bilebana dediği tek şey ailem umrumda değil ben ne istersem onu yaparım diyor da göreceğim.
Amin canım gerçekten öyle dua etmekten başka birşey elden gelmiyorOna birsey yapamazsin canim. Bu kadarïni düsünmemeye calis olacakla ölecege care yok. Yapsa bile birsey haberin nerden olacak? Güveneceksin, yargilamayacaksin. Allah'ada dua edeceksin kötü olmamasi icin. Sonra Allah'a birakacaksin. Fazla düsünme. Hayirlisi olsun hakkinizda insAllah.
Öncelikle çok teşekür ederim gayet açıklayıcı bir yorum olmuş. Sanırım o bahsettiğiniz katı suudlardan olsa gerek . Birde bunlar mihri mi ne varmış o arap kızıyla evlenirse başlık parası artı ev almak zorundaymış epey bir değişik şeyleri var. Herşeyden utanır el tutmak bile ona garip geliyor sonuçta yargılayamam öyle yetişmiş o şekilde görmüş büyümüş. Bazı konularda aşırı inadı var kafayı yiyorum kendisi inşallah doktor olacak çok kalpsiizHayırlı olsun diyeyim öncelikle.
Suudi Arabistan'a defalarca gittim. Ve çok Arap tanıdığım var. Ama açıkçası Araplar içerisinde en katı olanları Suudlardır. (Yanlış anlama sakın, ben de yabancıyla birlikteyim ve kendisi de Ortadoğulu ve em yakın arkadaşlarımdan biri Suud. Ailece tanışırız). Ama Suudların bakış açıları birçok konuda serttir. Dini açıdan serttir, ılımlı müslüman değillerdir çoğu zaman. Neyi kastediyorum diye sorarsan, birçok konuda zıtlık yaşayabilirsin. Sana normal gelen bir şey ona aşırı anormal gelebilir. Erkek arkadaşın öyle olmasa da ailesi büyük ihtimal bu şekildedir.
Suudlar genelde kalabalık ailelerden meydana gelir. Ataerkillerdir. Riyad'a gitmedim, Cidde'ye gittim ama Riyad'ın da Cidde gibi olduğunu düşünüyorum. Oralarda biraz daha rahat. Giyimine dikkat ettiğin müddetçe başın açık olabilir (yanlışım yoksa). Ama çok açık giymek hem tepki çeker hem de müsade etmeyebilirler. (Dediğim gibi bu kısımdan emin değilim).
Aileler Suudda çok baskın oluyor. Bahsettiğim gibi en yakın arkadaşlarımdan biri Suud. Ondan da çok yakından biliyorum. Evlilik görücü usülü olur. Aile kendisi kız bakar. Seni kabullenebilirler, Türkleri severler çünkü. Ama zorluk yaşayacğaını düşünüyorum malesef ki. Bir de malesef, herkesi katmamakla birlikte şunu söyleyebilirim ki, Suud erkeği kadına sert davranır. Yani diğer Araplar, Ürdünlü, Filistinli, Mısırlı vs. bunlar bu şekilde değildir, romantiklerdir genelde ve onların arasında çok evlilik yaygın değildir ama Suudlar arasında yaygındır. Ona ÇOK dikkat etmelisin. Yani başta tabi ki mükemmel davranacaktır. Ama sonrasını da kestirmelisin.
Bir de tavsiyem.. Mutlaka Riyad'ı gidin ve görün. Görmeden anlattıklarım havada kalacaktır. Birkaç günlük de olsa ziyaret edin ve her aşamayı yaşayın. O zaman çok da net görebilirsiniz ilişkiniz ve fedakarlıklarınız buna değer mi yoksa değmez mi. Mutluluklar dilerim..
Canım zaten kavga ettik bana bir daha yazma dedim yazdı yazdı şimdide sonsuza kadar sesimi kestim bye demişİnan benimkisi de benzer şeyler söylüyordu üstelik kendisi izmir de okumuş birisi olarak batılı düşüncelere sahipti. Buna rağmen kültür farkı yaşadık ve bitirdim. İnşallah siz öyle olmazsınız
Allah mutlu etsin ablacığım. Ne güzel ya bende farklı sorunlarda çıktı şuanda ondan sonunu göremiyorum gibi benimkilerlede çok eşlilik var kendisi buna pek sıcak bakmıyor ama var yani. Benim anlamadığım hangi durumlar ikinci eşe ihtiyaç duyuyorlar bir fikriniz var mı ? Ayy ne güzel size ayak uyduruyor bu suriyeliler katı değil bunlar fena düşünün 100kez mekke ve medineye gitmiş herşeeeey aöa herşeeeey yasak dışardan kadınlarla sadece hastanede konuşuyor.. Farklı ortamda konuşmuyorşar garip kurallarOnun ingilizcesi çok iyi. Benim kötü. Bu bir sorun evet. Ama aşacağız. O da çaba gösteriyor Türkçe öğrenmek için. Ben de.. Hem Arapça, hem İngilizce için çaba harcıyorum...
Yani şöyle, hani insan bazen derin felsefi muhabbetler etmek istiyor, işte benim ingilizcem o düzeyde değil henüz.
Ana dilim gibi olsun istiyorum her iki dil de. :) Çok şey istiyorum...:))
Ben onun Arap olduğunu anlamamıştım. Aylarca bakışmamızdan sonra konuşma cesareti gösterdiğimizde şok oldum. Tuhaf bir başlangıç olmuştu...
O uzun yıllar dubai'de yaşamış. Ben bir kaç yıl önce gitmiştim. Çok güzel bir ülke. Ama nasıl desem, İstanbul'u bırakıp orada yaşamak istemem açıkçası... Doğru bir tanımlama mı olacak bilmiyorum ama, "sahte"... Yani gidip gezmek için, tatil için olabilir ama yaşamak için o ülkeyi seçmem... O da diyor sen nerede istersen orada yaşarız.. Bakalım zaman ne gösterecek....
Biz el ele tutuşmak yakınlaşmak, ya da eğlence mevzularında sıkıntı yaşamadık.
Hatta oğlu var(17 yaşında). Dışarıya çıktığımızda biri sağımda biri solumda elimden tutuyorlar.Beni bu çok şaşırtmıştı...
Daha farklı bekliyordum . Bu arada benim yaşım 37 onun 43.
Eğer evlenirsek, (hayırlısı inşallah) ikimizin de ikinci evliliği olacak.
Bu arada siz nasıl tanıştınız ?Onun ingilizcesi çok iyi. Benim kötü. Bu bir sorun evet. Ama aşacağız. O da çaba gösteriyor Türkçe öğrenmek için. Ben de.. Hem Arapça, hem İngilizce için çaba harcıyorum...
Yani şöyle, hani insan bazen derin felsefi muhabbetler etmek istiyor, işte benim ingilizcem o düzeyde değil henüz.
Ana dilim gibi olsun istiyorum her iki dil de. :) Çok şey istiyorum...:))
Ben onun Arap olduğunu anlamamıştım. Aylarca bakışmamızdan sonra konuşma cesareti gösterdiğimizde şok oldum. Tuhaf bir başlangıç olmuştu...
O uzun yıllar dubai'de yaşamış. Ben bir kaç yıl önce gitmiştim. Çok güzel bir ülke. Ama nasıl desem, İstanbul'u bırakıp orada yaşamak istemem açıkçası... Doğru bir tanımlama mı olacak bilmiyorum ama, "sahte"... Yani gidip gezmek için, tatil için olabilir ama yaşamak için o ülkeyi seçmem... O da diyor sen nerede istersen orada yaşarız.. Bakalım zaman ne gösterecek....
Biz el ele tutuşmak yakınlaşmak, ya da eğlence mevzularında sıkıntı yaşamadık.
Hatta oğlu var(17 yaşında). Dışarıya çıktığımızda biri sağımda biri solumda elimden tutuyorlar.Beni bu çok şaşırtmıştı...
Daha farklı bekliyordum . Bu arada benim yaşım 37 onun 43.
Eğer evlenirsek, (hayırlısı inşallah) ikimizin de ikinci evliliği olacak.
Öncelikle çok teşekür ederim gayet açıklayıcı bir yorum olmuş. Sanırım o bahsettiğiniz katı suudlardan olsa gerek . Birde bunlar mihri mi ne varmış o arap kızıyla evlenirse başlık parası artı ev almak zorundaymış epey bir değişik şeyleri var. Herşeyden utanır el tutmak bile ona garip geliyor sonuçta yargılayamam öyle yetişmiş o şekilde görmüş büyümüş. Bazı konularda aşırı inadı var kafayı yiyorum kendisi inşallah doktor olacak çok kalpsiizmesela az önce bir konuda çok kötü kırıldım yazdı durdu etti sonradan benim mesleğimde duygusallığa yer yoktur ben ilk defa bir kızla konuşuyoruz dedi saçma sapan konuştu deli oldum şuan sinirden kendimi yiyorum bana diyor ki ben direncimle gurur duyuyorum zayıf olamam diyor bu da demek oluyor ki yarın birgün ayrılırsak ben duygusal davranamam allah bunu istemiştir çaba gösteremem demek olmuyor mu allahımm kafayı yemek üzereyimm
ben de karadenizliyimŞuan varya yüzümü güldürdünğz çoook teşekkür ederim içime su serpildi :) evet tek avantajı tıp okumuş olması ve kendini geliştirmek için uzmanlığını kanada da yapacakmış bu ailem için artı bir şey. En azından ülkesi dışında eğitim görüp dünyayı farklı açılardan tanıyabilir . Asıl sorun ailem açısından yaşam tarzı mesela ben rahatlığa alışmışımdır istediğim gibi giyer gezerim. Ailem ise benim yapamayacağımı hani onların ağır şartlarını uygulayamam ve onlarda haremlil selamlık ve çok eşlilik olduğundan karşı gelirler :) zaten ona ben dedim ikinci eş hakkında ne düşünüyorsun diye o da diyor benim babam tek eşli ben hoşlanmıyorum iki evlilikten düşünceöe ters dedi . Tabii göz boyamıyorsa bu arada karadenizliyim :) 2. Etken ailesi evleneceği kişiyi buldu bile . Ailesi hakkında pek soru soramadım malum inek gibi ders çalışmaktan o konuşarı henüz soramıyorumda. Laf açılmıştı ben eğer neyi istersem o olur Ailem umrumda olmaz demişti. :) mesleğim var çok şükür :)