- 8 Şubat 2012
- 1.222
- 696
- Konu Sahibi atalante00
Evet çok haklısınız allahtan bana karışmıyor yok başımnı kapat yok şöyle giyin demiyor hatta benim şehrime başına eşarbı öylesine bağlarsın benim ülkemin insanları biliyorsun çok iyi değil kendini koruman için takman gerekli diye söylüyorum, dubaii de istersen başını aç orda serbest diyor. Benim anlamadığım yakın yerler olduğu halde dubaii de insanlar alkol alıyor Riyadda ise köle hayatı bu nasıl iştir çözemedim. Yavaştan aşılamaya başlayacağım :) zaten akrabam duysa amaaan sakın uzak dur der. Onlarda kültür çatışması yaşamıştı :)
Benim de sevgilim Arap. Suriyeli. Aynı kaygıları ben de yaşıyorum. Şimdilik dil harici bir sorun yok gibi görünüyor. Hatta benim ailemin yaşam tarzından daha rahat onun ailesi. Suudiler çok katı. Dubai çok farklı oraya gittim. Yaşanabilir bir yer gibi görünüyor.
Kültür çatışmasını Türkiye'nin farklı şehrinde yaşayan bir insanla da yaşayabilirsin. Hatta bu sebeple yürümeyen evlilikler de var. Bu sizin çabanıza, birbirinize olan sevginize, saygınıza, hoşgörünüze bağlı biraz da.. Aileleri sileriz, kaçarım gibi şeyler düşünmeden, kararlılığınızı ailelere hissettirmelisiniz....
Bu arada arapça biliyorsun sanırım. Ben nasıl öğreneceğim. Bizim dil sorunumuz var.
Benim hem ingilizcemi ilerletmem, Hem de Arapça öğrenmem gerekiyor. O da Türkçe öğreniyor.