Fikirlerinize ihtiyacım var..

Kızlar sakin olun.Dr.Öz ün stresle başa çıkanın yolları videosu vardı bulusanız izleyin.sıkılınca dışarı çıkıp temiz hava alın sabırla bekleyin

Ben mutfağa sarıyorum canım kek poğaça börek yeni yemekler falan, yemek kurslarını da önerebilirim yani, örgü örmek de kafa dağıtıyo diyorlar

Ben polisiye dizi izliyorum:KK48:, Major&Crimes, Rizzoli&Isles gibi... Hem esprili hem de katil bulmacalı diziler, pek aşk meşk olaylarına girmiyorlar, çerezlik oyalıyor işte.
Dua ederim, müthiş rahatlatır.
Kek yaparım, yiyecek adam varsa çevrede.
Sevdiğim insanlarla vakit geçiririm.
Yürürüm.

Asla yapılmayacak şeyleri de yazayım.:stop:

Sorun her neyse, gelmişini geçmişini, şimdisini düşünme.
Sorun her neyse ortada olmayan senaryoları yazma, olasılıkları hesaplama, olabilecek şeyleri hayal edip ruh halimi ona göre adapte edeyim diye kendini kandırma.

Uzanıp, tavana bakma. Yoksa düşünürsün.
Sorunu çağrıstıran bir şey kapsama alanına girdiğinde hemen yok et onu, ne biliyim aşk acısı çekiyorsundur örneğin, tam o sırada eski sevgilinle gittiğin bir yer tvdedir, değiştir kanalı.

Kısacası o sorunu düşünme süreni kısalt, istemeden aklına geliyorsa hemen uzaklaştır, o süreleri kısalt.

Sorun ne bilmediğim için önerilerim bu kadar.:KK22:

Ben polisiye dizi izliyorum:KK48:, Major&Crimes, Rizzoli&Isles gibi... Hem esprili hem de katil bulmacalı diziler, pek aşk meşk olaylarına girmiyorlar, çerezlik oyalıyor işte.
Dua ederim, müthiş rahatlatır.
Kek yaparım, yiyecek adam varsa çevrede.
Sevdiğim insanlarla vakit geçiririm.
Yürürüm.

Asla yapılmayacak şeyleri de yazayım.:stop:

Sorun her neyse, gelmişini geçmişini, şimdisini düşünme.
Sorun her neyse ortada olmayan senaryoları yazma, olasılıkları hesaplama, olabilecek şeyleri hayal edip ruh halimi ona göre adapte edeyim diye kendini kandırma.

Uzanıp, tavana bakma. Yoksa düşünürsün.
Sorunu çağrıstıran bir şey kapsama alanına girdiğinde hemen yok et onu, ne biliyim aşk acısı çekiyorsundur örneğin, tam o sırada eski sevgilinle gittiğin bir yer tvdedir, değiştir kanalı.

Kısacası o sorunu düşünme süreni kısalt, istemeden aklına geliyorsa hemen uzaklaştır, o süreleri kısalt.

Sorun ne bilmediğim için önerilerim bu kadar.:KK22:
ay çok güzel
çok teşekkür ederim

Derdin ne?
Anlatta bi ihtimal care bulunur:KK25:
aylardır hazırlandığım sınavım kötü geldi
sevgilimle ayrıldım
maalesef çare yok gibi
zamanla her şey yoluna girecek eminim
sadece o zaman sırasında güzel bişeylerle oyalamam lazım kendimi

Mesela atiyorum derdim evliligimse evlilik kitaplari okurum vs vs. Cok iyi geldi hep hele ki dinime ait umut dolu sozler...

Bu arada yarin gece berat kandili dualar geri cevrilmeyecek. "Yokmu benden isteyen, ona istegini vereyim. Yokmu benden af dileyen, onu af edeyim, yok mu benden rizik isteyen onu riziklandiryim"
Yarini iple cekiyorum el acip dua edelim <3 rabbime guveniyorum

Umarim banlanmam her soyledigim lafa!! Uff

Ben kitap okurum bol bol bana çok iyi geliyor. Bir de insanlar stresliyken uyuyamaz ben bol bol uyurum. Bir kaçış noktası sanırım vücudumun. O da iyi geliyor.:KK23:

Aynı durumun daha da kötüsündeyim sanırım. Ailevi sorunlarım var, maddi sıkıntılarım var, bir yandan okulumun son senesini bitirmeye çalışıyorum, bir yandan düğün hazırlıklarımı yürütmeye çalışıyorum, bir yandan kpss'ye vakit ayırıp çalışmaya çalışıyorum. Kısacası delirmemeye çalışıyorum. Bu süreçte beni rahatlatan şeylerin başında biricik sevgilim ve kedilerim geliyor. Onlara sevgimi vererek rahatlamaya çalışıyorum. Bir de sana kişisel gelişim tarzı rahatlatan ve seni yenileyecek kitaplar öneririm. Görünüşünde bazı değişikliklerde yapabilirsin. En önemlisi güçlü kalmaya çalış. Gelecek çok güzel günler var bunu asla unutma :)

Hayat inisli cikisli. Duygularda öyle. Havada bir yagmurlu bir günesli.
Yani hep mutlu veya mutsuz olacagiz diye birsey yok.
Herseyi oldugu gibi kabullenmek lazim.
Sikintilarin mi var? Olabilir. Önceden de oldu ve gecti.
Yine öyle olacak. O yüzden derdinle dertlenme...nasilolsa bir kac güne veya ay, yil sonra bambaska olacak hersey.
Derdini gözünde büyüttükce büyür.. ve caresini hicbirzaman o derde odakliyken bulamazsin.. kafan rahat iken hayat sana cözümü sunar kendiliginden..veya baska birseyler gelisir vs..

Hayat inisli cikisli. Duygularda öyle. Havada bir yagmurlu bir günesli.
Yani hep mutlu veya mutsuz olacagiz diye birsey yok.
Herseyi oldugu gibi kabullenmek lazim.
Sikintilarin mi var? Olabilir. Önceden de oldu ve gecti.
Yine öyle olacak. O yüzden derdinle dertlenme...nasilolsa bir kac güne veya ay, yil sonra bambaska olacak hersey.
Derdini gözünde büyüttükce büyür.. ve caresini hicbirzaman o derde odakliyken bulamazsin.. kafan rahat iken hayat sana cözümü sunar kendiliginden..veya baska birseyler gelisir vs..

Katılıyorum, çok güzel yazmışsınız.

Bazen sanırız ki o kafayı taktığımız, çok üzüldüğümüz, elde edemediğimiz şey gerçekleşse çok mutlu olacağız, artık hayatımızda her şey tam diyeceğiz. Yok öyle bir dünya malesef. Tamam mutlu olur insan ama sonra listemizde ilk sıraya oturan başka dertler ortaya çıkar. Eskinin nimeti unutulur. Hiçbir şey, ister iyi olsun ister kötü, sonsuza kadar aynı yoğunlukta, aynı şiddette devam edemez.

Soruna bakmak lazım, iradeyle ve çabayla düzelme ihtimali var mı? Oh o zaman daha ne, Allah herkese çözümü olan dertler versin. Yok kontrol dışı bir şeyse, sabredip beklenecek ve o sıkıntı fazla düşünülmeyecek.

Yürüyüş yapın, resim yapın.. O an düşüncelerden uzaklaşın. Ama uzakklaşmak çözüm değil. Aklınıza gelen düşünceleri bir kağıda yazın, o an ne hissediyordunuz, nerdeydiniz.. Bi daha olduğunda tekrar yazın. Böylelikle sizi sıkan düşünceleri görmüş olursunuz.. Aslında burdan anlatılacak kadar kısa değil. "Evinizdeki Terapist" ve "İyi Hissetmek" kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Özellikle Evinizdeki Terapist adlı kitap, danışanlara uyguladığımız ve kalıcı çözümler aldığımız metodlardan oluşan okunası bir kitap

X