Fikirlerinize ihtiyacım var..

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.671
Bu ara ciddi gel gitlerim var ve depresyonun eşiğindeyim bence açıkçası...hiç mantıklı düşünemiyorum..
yardım da almaya başladım ama bir arkadaşımla iki ufak laflamak bile kafamı karıştırıyor hani olumlu olumsuz şu ara aşırı etkiye açığım o yüzden dertleşmekten ziyade fikirlerinize ihtiyacım var.
Depresyona girdiğinizi veya aynı böyle eşiğe geldiğinizi farkettiğinizde sizi ne rahatlatıyor ?
Gerçek anlamda ne düzeltiyor ..

Duygularını aşırı yoğun yaşayan ve duygularıyla başetmekte zorlanan birisiyim açıkçası o yüzden gerçekten işe yarar fikirlerinize ihtiyacım var..
Yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler..

sanırım bende depresyon eşiğindeyim yani bana da öyle geliyor. bu konu takibimde

sorunumu küçümserim. tüp bebek tedavisindeyim sanırım depresyonu en çok hakedenlerdenim. ilk deneme de boş gebelik oldu düşün yani kürtaj falan geçirdim. ama düşünmemeye çalışıyorum. arada ufak kaçamaklar yapıp sigara içiyorum rahatlatıyor. kimseye derdimi anlatmıyorum çünkü saçma cevaplara verecek saçma cevaplarım yok. yürüyüşe çıkıyorum mesela eşimle... bir ortamdan sıkıldım mı ya da bana sorunumu hatırlatacak birşeyle mi karşılaşıcam kaçıyor ve uzaklaşıyorum oradan... böylece küçümsediğim sorun daha da küçük oluyor

ah zaten sorunu kimseye anlatmamak lazımmış
bunu anlattıktan sonra farkettim
içinde kalır büyür diyorlar
hiç öyle değil yahu
resmen anlattıkça büyüdü...

Ayni hislere sahibiz cathycan. Ben de çözümü bulamadım, o kadar çok git gelim var ki dediğin gibi. Bilen biri bil el atsin, çok hayra geçecek ..

ah zaten sorunu kimseye anlatmamak lazımmış
bunu anlattıktan sonra farkettim
içinde kalır büyür diyorlar
hiç öyle değil yahu
resmen anlattıkça büyüdü...
aynen öyle kimse anlamaz ki seni senin gibi... nefes al şükret... dini inancını bilemem ama dua et hayat hele bu mevsimlerde yağmur yağarken daha da güzel. allah tedavisi olmayan hastalık, ölüm acısı vermesin geri kalan herşey geçer inşallah

amin..inşallah
çok teşekkür ederim

Düşünmemek kesinlikle, düşününce daha da büyüyor sorunlar daha depresif oluyor insan. Bence düşüncek vakit bırakmayın kendinize, yalnız kalmayın dışarı çıkın arkadaşlarınızla vakit geçirin, aklınız dolu olsun sürekli. Ben genelde bu ruh halindeyken yalnız olursam daha kötü oluyorum.

insanların %80i zaten anlattığını dinlemiyor, diğer %20 si ise tek sorun sahibinin kendisi olmamasına seviniyor. (aileyi tenzih ederim)
böyle hissiyatlarda en güvenli liman annedir. incitmeden dinler, rahatlatır, şefkat gösterir.
çalışıyorsan belki tatil yapmak, ya da sana kendini iyi hissettiren kitaplar, filmler izlemek.
mesela bana yüzüklerin efendisi ve harry potter ilaç gibi geliyor.
mutsuzsam o gnü iptal edip arka arkaya filmleri izliyorum. kafam çok güzel dağılıyor.
yürüyüş veya spor; spor yapıldığında salgılanan endorfin nedensizce mutluluk ve iyi hissiyat verir. aynısını karbonhidratlar da yapar. bir tabak makarna insanı cidden mutlu eder. bu psikolojik bir şey değil, hormonal olarak insana iyi gelir.
aynı kapalı ortamda uzun süre kalmak depresyon belirtilerini arttırıyor.
depresyonu her yerde duyduğumuz için kimse önemsemiyor, grip gibi bir şey sanıyorlar. ama hiç değil...son derece ciddi,insanı ruhen ve bedenen mahveden bir durum.
bkz:

acil şifalar diliyorum.

çok iyi fikir gibi
aslında epeydir ispanyolca merakım vardı
ispanyolcayla mı oyalansam iş haricinde kalan vaktimde..

ah annemle iletişim sorunum var maalesef
ona danışmak beni korkutuyor
onun haricinde diğerlerini mutlaka deneyeceğim
çok teşekkür ederim:)

Ayni hislere sahibiz cathycan. Ben de çözümü bulamadım, o kadar çok git gelim var ki dediğin gibi. Bilen biri bil el atsin, çok hayra geçecek ..
kuzu beraber ispanyolca mı çalışsak?
ya da senin böyle yapmak isteyip de kenarda tuttuğun bir türlü vakit ayırmadığın bi şey var mı? sınavlarından sonra başlayalım??

Dusunmemek.
Depresyondayim diyosun.
Aman Allahim ben bu depresyondan nasil cikicam?? Diyosun.
Daha ve dha fazla dusunuyosun.

Sen depresyonda degilsin!

canım mesela ben depresyona gırersem ya gıder kendıme yenı bı kıyafet ayakkabı felan alırım bıraz ıyı hıssettır amaa asıl ıyı gelen sey temiz hav doğada yuruyus denız kenarında çekırdek cıtlemek (bunu rizedeyken yapabılıyordum ) doğa bana her türlü iyi gelır sehrın gurultusunden cıkıp özume donuyorum deneyebılırsın

para yok alışverişe şu ara :)
ama yürüyüş sabahları yapıyorum bazen daha sık yapsam ii olcak evet:)

Dusunmemek.
Depresyondayim diyosun.
Aman Allahim ben bu depresyondan nasil cikicam?? Diyosun.
Daha ve dha fazla dusunuyosun.

Sen depresyonda degilsin!
canım bikaç derdim var bakma yazmadığıma
yoksa durup dururken depresyonda mıyım demiyorum inan ki
ruh halimi düzeltmeye çalışıyorum sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…