- 2 Mayıs 2011
- 2.914
- 2.591
-
- Konu Sahibi BenveUtkum
1 sene oldu ev alalı. Kredi ile aldık biz bu evi. 1700 TL kredi ödüyoruz sadece ev için. ekstra borçlarda var. Şimdi eşimle boşanma durumumuz var. Yani ben boşanmak istiyorum, sizce bu evi satıp altınlarımın parası ile anneme olan borcumuzu mu alsam? yoksa evi kendi üzerime devralıpta ödesem mi? Evimi çok seviyorum, alıştık oraya, oğlumunda arkadaşları var ama benim zaten maaşım 2 bin TL, nasıl öderim, ileride ne yaparım. Eşim nafaka vermezse ne olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
Yani evi sat, paranı al bırak onla ilgili anıları mı demek istedin arkadaşım.o evde yaşayabileceğini düşünüyorsan ve ödemede zorlanmayacaksan kalsın ama bence boşanacaksan kesin ondan geriye birşey bırakma hakkın olanı al maaşında var şükür geçinir gidersin askari ücretle boşanıp çozuk büyütoyor insanlar korkma güçlü ol kadınlar istediklerinde erkeklerden çok daha mantıklı ve akıllı olurlar yeni hayatında mutluluklar bacım
Aslında eşim ödeyemeyeceğimizi düşünüyor. Ama ben kafamda tam oturtamadım ne şekilde yapsam ne yapsam diye,Geçmiş olsun oncelikle. Esin ne diyor bu konuda. Birlikte oturup konuşup anlasmaniz en mantiklisi.
Evet, çok zorlanacağım ama bazen de eşimin de oh tertemiz, borçsuz, bir şekilde hayatına devam etmesini istemiyorum.
krediyle aldıysan evi borcu ödemeden nasıl satacaksın? tapu bankada değilmi ?1 sene oldu ev alalı. Kredi ile aldık biz bu evi. 1700 TL kredi ödüyoruz sadece ev için. ekstra borçlarda var. Şimdi eşimle boşanma durumumuz var. Yani ben boşanmak istiyorum, sizce bu evi satıp altınlarımın parası ile anneme olan borcumuzu mu alsam? yoksa evi kendi üzerime devralıpta ödesem mi? Evimi çok seviyorum, alıştık oraya, oğlumunda arkadaşları var ama benim zaten maaşım 2 bin TL, nasıl öderim, ileride ne yaparım. Eşim nafaka vermezse ne olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
Karariniz kesin.Tamam ama anlattiginiza gore esiniz zorluk cikarmiyor.Herseye kabulum diyor.Siz neden ona zorluk cikarma derdindesiniz.Ev eşimin adına. Mal paylaşımı ile ilgili de sıkıntı yok aslında. Tapu eşimin üstüne. Ben desem ona ki bana devret, ben öderim sıkıntı çıkartmaz. Ama bir düşünüyorum 10 yıl ev kredisi ödeme al arabanı, oğlunu güzel okula ver. Bazende diyorum ki ben evime alıştım. arkadaşlarım var oğlanın arkadaşı var. Kocanı borçsuz boşama. Kaldım iki arada bir derede.