Fikirlerinize ihtiyacım var

Bence siz evlilik konusunda ailenin davranışlarından ziyade sevgilinizinkilere odaklanın. Ailesi çok iyi ve modern insanlar olabilir ama erkek arkadaşınız henüz evlenmek istemediğini erken olduğunu onlara satır arasında bile hissettiriyorsa ailesi de sizi beğendiği halde ve oğullarının hayatını kurmasına öncelik verebileceklerinden çok hevesli görünmüyor olabilir. Sevgiliniz sizinle ilgili ciddi bir karar alırsa ailesi arkasında duracakmış gibi hissettim ben...
Açıkçası bu ihtimali de düşündüm. Ve hatta bu ihtimal çok daha yakın gözüküyor. Çok tesekkur ederim yorumunuz için

Evlenmek istemiyorum. Ailesi gelsin istesin de demiyorum. Hele kızı olayım gibi bi yorum yapmadım dahi. Fazla samimiyet arayan bir insan değilim herşeyin ölçülü olması gerektiğini de düşünüyorum.
Ben yaklaşımdan bahsediyorum
Fazla samimiyet arayan insan degılsen neden kadının kızım dıyıp gorustugunuzde uzak durmasını dert ettın, konuda yazıyor cunku.
Arkamdan kızım diyor ama oyle hissetmiyorum diye.
Evlenmek istemiyorsan, Gorumcenın sevgilisi ile ılıskılerıne ne dedikleriyle de ilgilenme bence.

Hmm anladım. Çok gençsiniz. Sevgilinize tam güvenmiyorsunuz belli ki. Güvenseniz her şeyin ikinizde bittiğini bilir ve rahat olurdunuz.
Bu süre güven duygunuzu tartmanız için de bir fırsat olsun, iyi değerlendirin. Bazı şeyler resmileşince geri dönmek çok daha zordur.
Içimi okudunuz diyebilirim. Bundan 2 sene önce 25 yaşındaki ben e sorsanız kesinlikle evlenmek istiyorum derdim. Ama sanki şimdi konusu geçse köşe bucak saklanacak gibiyim

Fazla samimiyet arayan insan degılsen neden kadının kızım dıyıp gorustugunuzde uzak durmasını dert ettın, konuda yazıyor cunku.
Arkamdan kızım diyor ama oyle hissetmiyorum diye.
Evlenmek istemiyorsan, Gorumcenın sevgilisi ile ılıskılerıne ne dedikleriyle de ilgilenme bence.
Bana kızım dedi yaşasın gibi bi ifade kullanmadım. Sadece söyledikleri şeyler ile davranışları çok tutarlı gelmediğini anlatmaya çalıştım.
Ikıncı bahsettiğiniz konuda ise ailenin muhafazakar yapılı olduğundan bahsetmeye çalıştım.
Size uslubunuz gibi cevap verecek değilim belli ki çözüm odaklı değil saldirgan yapılı yorumlar yapacaksınız o nedenle bu da size son cevabımdır istediğiniz polemiği başka konularda arayabilirsiniz.
Iyi akşamlar dilerim

Hayır ikimizde ilişkideki problemleri ailelerimize hiç bir zaman yansıtmadık o arkadaşlarına dahi de yansıtmaz çok ketum bir insan.
Ben de çocuklarına güvenmediklerini düşünüyorum yani henüz yeni çalışma hayatına atıldığı için..

E bu daha fena degil mi? Ailesi cocuklarina guvenmiyorsa siz nasil guveniyorsunuz? Ailesinden daha cok mu taniyacaksiniz?

Kaldi ki sizin de “Sevgilim bu yasina kadar hic calismamis” temali sikayet ettiginiz bir konunuz vardi.

Bana kızım dedi yaşasın gibi bi ifade kullanmadım. Sadece söyledikleri şeyler ile davranışları çok tutarlı gelmediğini anlatmaya çalıştım.
Ikıncı bahsettiğiniz konuda ise ailenin muhafazakar yapılı olduğundan bahsetmeye çalıştım.
Size uslubunuz gibi cevap verecek değilim belli ki çözüm odaklı değil saldirgan yapılı yorumlar yapacaksınız o nedenle bu da size son cevabımdır istediğiniz polemiği başka konularda arayabilirsiniz.
Iyi akşamlar dilerim
Ne saldırganı ya?
Aıleyle ılgılı sıkıntı yok sıkıntı cocukta dedım diye mi saldırgan oldum. Sıralamıssın iste yukarıda bana kızım dedi ama oyle davranmıyor dıye?
Neden saldırayım banane? Gordugumu soyluyorum.
Cocuklarına kesınlıkle guvenmıyorlar olay bu.
Ailede sıkıntı yok, fikrim de bu.

E bu daha fena degil mi? Ailesi cocuklarina guvenmiyorsa siz nasil guveniyorsunuz? Ailesinden daha cok mu taniyacaksiniz?

Kaldi ki sizin de “Sevgilim bu yasina kadar hic calismamis” temali sikayet ettiginiz bir konunuz vardi.
Zaten evlilik düşünmediğimi belirtti çünkü yeterli altyapı göremiyorum. Ben bu insan çalışkan mı benim çalışamama durumumda veya zor bir dönemde elini taşın altına koyar mı bunu görmem gerekiyor. Bu da zaten bu konuda güvenimi kazanması gerektiğini gösteriyor.
Ailesi hiç çalışmasa dahi ona destek olacak maddi güce sahipler. Ama ben buna güvenemem. Ailesi de belki onun buna güvenmemesi gerektiğini rehavete kapılmaması gerektiğini düşündüklerinden çalışma hayatına sağlam adımlarla basmadan bu yola girmemesi gerektiğini düşünüyorlardır

Zaten evlilik düşünmediğimi belirtti çünkü yeterli altyapı göremiyorum. Ben bu insan çalışkan mı benim çalışamama durumumda veya zor bir dönemde elini taşın altına koyar mı bunu görmem gerekiyor. Bu da zaten bu konuda güvenimi kazanması gerektiğini gösteriyor.
Ailesi hiç çalışmasa dahi ona destek olacak maddi güce sahipler. Ama ben buna güvenemem. Ailesi de belki onun buna güvenmemesi gerektiğini rehavete kapılmaması gerektiğini düşündüklerinden çalışma hayatına sağlam adımlarla basmadan bu yola girmemesi gerektiğini düşünüyorlardır

Sizi ilk konunuzdan itibaren hatirliyorum. Pandemi surecinde İngiltere’de mahsur kalan erkek arkadasiniz icin sosyal medyada hashtag olusturmanizdan tutun, dondukten sonra sizden uzak durmasina, sizi bir takim konulardan dolayi affedememesine ve daha bir suru mevzu...

İliskinizde kemiklesmis sorunlar var, siz bir sekilde oldurmaya calisiyorsunuz. Disaridan bir goz olarak “Adamin gonlu yok” durumu asikar. Nacizane tavsiyem; ailesinin niyetini okumaya calismamaniz.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Bakıyorum her konuda illa bir linç girişimi oluyor. 😅 yorumlara bakıyorum da bazıları ne kadar empatiden yoksun. siz yine de herkesin iyi kötü fikirlerini alın, toplayın, kendi süzgecinizden geçirin. Yaşadığınız ilişkiyi en iyi siz bilirsiniz, buradaki üç paragrafı yorumluyoruz biz sadece, geneli sizde. Evlilik kararı zaten zor, umarım doğru karar verirsiniz. Sevgiler...

Evlilik muhabbetini yapacak olan erkek arkadaşınız, ailesi ne söyleyebilir ki. Bu konuda alınganlık yapıp aranızdaki ilişkiyi germeyin hiç. Ailesi dozunda ve düzgün davranıyor

Bu bambaska bir konu başlığı inanın. Okulu ancak bitti dil eğitimi derken yaş 27 oldu. Ben olsaydım hayatındaki insana karşı da sorumlulukları olduğunu öğütlerdim mesela evladıma.
Siz bence evlenmemiş olmanızın sorumluluğunu birine yüklemek istiyorsunuz.Yukarıdaki cümleniz çok komik. Yaniiii "evladıma hayatındaki kişiye karşı sorumlulukları olduğunu öğütlerdim "kısmı.Hatta üzgünüm ama trajikomik..Sevgiliniz size evlenme teklif etmiyor diye üzülüyorsunuz. Bunun yükünü de ailesine yüklüyorsunuz..Ailesi şunu öğütlesin,yok benimle ilgilensinlerr,inşallah maşallah desinler,ablasına ilişkinin adını koy dediler ama bize demedilerr vs bunların hepsi bomboş..Sevgiliniz sizle evlenmek istemedikten snra onlar napabilir ki..Bir beklentiniz varsa bunu sağlayacak tek kişi sevgiliniz.Evlenmek istiyorsanız açkk açık sorun bunu.5 yıl olmuş zaten,geleceğimize dair fikrin nedir demek bu kadar zor olmamalı.

X