Fikirlerinize ihtiyacim var guzel hatunlar🌸

Ay bu ne? Kırılırsa kırılsın.
Ben eski sevgilimle ortaklaşa kullanıyordum arabamı. Sevgilim cafede otururken park halindeki arabaya çarpmışlar. Babam burnumdan getirdi. “Arabanın değeri düştü” diye. Ben üzüleceğime, başkası üzülsün.
Velev ki, arkadaşınız kaza yapsa ve kaçsa araba kimin üzerineyse o zan altında kalıyor? Ne gerek var bunlara? Arkadaşlık tek tarafın menfaati üzerine kurulu ise o ticarettir. Kendinizi kullandırmayın. Sizi karşı mahçup olan bir arkadaş olsa idi cezalarını öder, arabayı aldığı gibi teslim ederdi.

Eğer hiç kırmak istemiyorsanız yalan söyleyin. O konuyu açmadan siz arabadan konu açın “ya bu sabah çalıştırmayı denedim olmadı aküsü boşalmış heralde yarın elektrikçi getirecek eşim bir de bu çıktı başımıza” falan diye konuşun. O da aa ben de arabayı soracaktım der siz de tamir olsun veririm tabi bitanecik arkadaşım dersiniz ama araba hiç tamir olmaz

Diğer yöntem ise dürüst davranmak. “Canım sen geçen sefer arabayı böyle getirince eşimle aramda biraz problem çıktı mahçup oldum açıkçası. O yüzden ikimiz de arabalarımızı kimseye vermeyelim bir daha diye anlaştık. Senin cezaları öderken biraz lafını etti ben de kırıldım yani arabayı o durumda getirmiş olmanı da açıklayamadım eşime” diye konuşun dürüstçe.

Arabayı sahibi dışında hiç kimse kullanmamalı. Arkadaşımın arabasını çok yakın bir akrabası ödünç aldı. Ödünç alan akraba o gün kaza yaptı ve maalesef genç bir çocuğun ölümüne sebep oldu. Araba pert oldu + arkadaşıma ölen çocuğun tüm ailesi tazminat davası açtı + sayısız karakol ziyareti + cepten çıkan bir sürü masraf daha aklıma gelmeyen neler neler. En kötüsü de çocuğun evine vefat eden çocuğun otopsi raporuna kadar yollamışlar (açılan davalardan biriyle birlikte) en çok bundan etkilendi. Genç adamın ölümünden de sorumlu tuttu kendini ister istemez (arabayı vermesem böyle olmazdı vs.) Aslında kimse kimseye arabasını asla vermemeli ama isteyene hayır demek de çok zor oluyor biliyorum.

Yeni ya da eski farketmez,vermeyin. İnsanlar nasıl bu kadar rahat anlamıyorum,ben annemden alsam 1 hafta habersiz bekletmem.Bu yüzü sizden almış belli ki direkt söyleyin.(depoyu boşaltmış yetmemiş,cezayı da yemis) bu nasıl rahatlık. Vermem kim alınırsa alinsin. Bu arkadasligi da gözden geçirin.

Eşimin kendi ailesine bile vermedigini soylemeyi düşünüyorum acikcasi kirmadan nasil yapabilirim ki
Kiracaksiniz,ilk aldığında bu kadar berbat hâlde getirdiğinde tavriniz net olmalıydı.Ben daha ilk olayda selamı sabahı kesmiştim,fazla iyi niyet ile salaklık arasında ince çizgi vardır kusura bakmayın o ince çizgi geçilmiş.Sizi iplemiyor her seferinde sanki mecburmuşsunuz gibi emrivaki yapıyor.......

Asla vermem arabamı zamanında güzel kullanıp getirseydi evet verirdim ama şu sartlar altında asla sizde açıkça söyleyeceksiniz. Esinizle sorun yaşadığınızı soyliceksiniz. Üstelik ceza yemiş ödememiş şimdi hangi yüzle gelip isticek merak ettim doğrusu. Taviz vermeyin.

Zaten genel olarak rahat bi insan direk istedigini soyleyen bi insan. Kimse kimseye emrivaki yapmiyor sadece yüzsüzlük yapiyor. Kimse de salak değil. Sadece iyi niyeti suistimal etme var buda ilerisi icin sknti oluyor birdaha alamiycak arabayi. Net tavır derken bende yeri geldi ondan manevi yardim bekledim ve yetisti skntima, kızım kaza gecirdi ilk o geldi. Annem hastalandi ilk o geldi başım sksti ilk o geldi. Sadece araba konusunda cok rahat davrandi. ben ozaman ona net bi tavir cizseydim kalbini kırsaydım su zamanda zor bulunan dostlugumuda bitirirdim. Ama ne oldu simdi araba konusunda veremiyorum diyip karar aldik kimseye vermiyoruz dedigimde kırılacak bisey olmuycak

Maalesef herkesin eksik yönü vardir onunkide bu sanirim

Delimisiniz araba verilir mi arkadaşa. Okudukça sinir bastı beni. 1 gün diye alıp nerdeyse el koyacakmış. Veremem diyceksiniz, bana lazım olabilir her an arabam kapımda dursun diyin ısrar ederse de kabul etmeyin bozulacaksa bozulsun aranız.

Yok zaten kesinlikle vermeyi düşünmüyorum acaba dedim benmi bencillik yapiyorum ama degilim cogu kişi benimle ayni fikirde

Kim ne yazmış okumadım ama sigortası henüz yok veremem de aşırı yüzsüzmüş acaba arkadaşını mı bıraksan

Bahane aramaya ihtiyaciniz mi var? Arkadasiniz aracinizi gasp etmis 1 hafta farkinda misiniz? Cok mu masum geliyor bu durum size? Lastigi patlatmis, depoya ekmek bandırmıs daha ne yapsin? Ay valla suan cok kizdim size. En iyisi arkadasiniz kirilmasin siz arabanizi verin.

sizin samimi arkadaşınız falan yok .hayatınızda sizi kullanan bir insan var sadece.ben de arabamdan faydalandırırım yaşlı teyzeleri falan ama sık sık değil.kendim götürürüm getiririm sağlık ocağına vs.arabamı da kimseye emanet vermem 1 saatliğine bile.sizinki gibi bir arkadaş ne gördüm ne de duydum.alsın kendine bir araba çok meraklıysa.kırmaması mı kalmış?vermeyin arabanızı zaten o bitirecek arkadaşlığınızı

Bu kadar yüzsüz bir insanla nasıl arkadaşlık ediyorsunuz ?
Neden böyle pasifsiniz?

Bugünün hayretlik konusu da bu herhalde
ağzım açık kaldı okudukça.arkadaşlık bu değil.lastik patlak depo boş geri evrmiş arabayı bir de üstüne de hgs cezası hediye etmiş pesss.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…