Fikirlerinize ihtiyacim var guzel hatunlar🌸

Ya çıldırıyorum böyle karşısındaki ses çıkarmıyor diye kendisini kurnaz zannedip sömüren insanlara. Kırılmasın diye kendini kasma. Sen lastiği patlat, benzini 0'layıp ver, bir de ceza bindir bunların üstüne de yüzsüz gibi tekrar iste. İster tabii neden çünkü ağzını açmamışsın. Büyük terbiyesizlik.
Gezerken bitince koyduğu benzini bitireyim hepsini de 0'layıp veririm diye düşünüp vermezsin ya pes, fuller öyle teslim edersin. Lastiği de cezayı da halledersin çok özür dilersin daha da istemezsin.
Kesinlikle açıkça söyle ki seni enayi yerine koymanın ne demek olduğunu bilsin. Eşime mahcup oldum, ceza benzin lastik vs bir sürü masraf çıktı, bunca şeyin üstüne istemene de şaşırdım, maalesef artık mümkün değil dersin. Şoförlüğünü de yapma elbette masraf kitlemeye odaklanmış kendisi, imkanı neyse o şekilde gitsin gelsin Önünü kapatmazsan eşinle seni daha çoook sömürür bu.

Biz ne kimsenin arabasını alırız, ne de kimse bizden araba istemiştir.
Bu araç isteme konularına oldum olası şaşırırım.
Direkt söyleyeceksiniz başka yolu yokki.
Bunun için size küsecekse uğurlar olsun. Zaten emanete gereken değeri vermeyen biriymiş, hiç değmez bu durumda.
Vermeyin. Araç düşük model olsa bile vermeyin.
Diger aracım da düşük model degildi.2014 modeldi. İnanin kaza yapmistim serviste kalmisti aracim 1 ay. abime bile gidipte yakinimda oturuyor ve arac alim satimi yapar fazla aracida olur ondan bile araba istemedim hic birzaman. Bizde kimseden emanet istemiyoruz. Param olsun ihtiyaci olsun paylasirim ama mal olunca bide degeri yuksek olunca ki suan bi depo 1000 kusure doluyor bu bile cok uygun bi rakam degil veresim gelmiyor. Acaba kendi dusuncemmi yanlis demistim ama burdaki cogu arkadas benle ayni dusuncede

Neden bu kadar pasifsiniz?
Madem arkadaşınız, aranızda teklif yok.
O zaman söyleyin, daha önce bir günlüğüne istedin, bir hafta getirmedin, trafik cezalarını ödemedin, eşime senin yüzünden mahcup oldum diyebilirsiniz.
Arkadaşlar paylaşırlar ama birbirini sömürmezler. Fazla mı iyi niyetlisiniz?

Ya çıldırıyorum böyle karşısındaki ses çıkarmıyor diye kendisini kurnaz zannedip sömüren insanlara. Kırılmasın diye kendini kasma. Sen lastiği patlat, benzini 0'layıp ver, bir de ceza bindir bunların üstüne de yüzsüz gibi tekrar iste. İster tabii neden çünkü ağzını açmamışsın. Büyük terbiyesizlik.
Gezerken bitince koyduğu benzini bitireyim hepsini de 0'layıp veririm diye düşünüp vermezsin ya pes, fuller öyle teslim edersin. Lastiği de cezayı da halledersin çok özür dilersin daha da istemezsin.
Kesinlikle açıkça söyle ki seni enayi yerine koymanın ne demek olduğunu bilsin. Eşime mahcup oldum, ceza benzin lastik vs bir sürü masraf çıktı, bunca şeyin üstüne istemene de şaşırdım, maalesef artık mümkün değil dersin. Şoförlüğünü de yapma elbette masraf kitlemeye odaklanmış kendisi, imkanı neyse o şekilde gitsin gelsin Önünü kapatmazsan eşinle seni daha çoook sömürür bu.
Aslinda guzel biseye deginmissiniz diyeyim ki cezalari ödedi eşim bide lastik patlamis sen getirdin ya aksami yolda kaldim eşime cok mahcup oldum demeliyim🌸

Allah korusun kaza olsa büyük maddi kayıp.boyle söyleyin. Birde param yok benzin alamam diyin
Yani durumum iyi oldugunu biliyor arabamida benzinsiz bırakmam onuda biliyor. Ama şey diyebilirim eşim gecen gun cok soylendi bu kadar gidip durma iki araba masraf 2 zorlaniyorum yakit cok pahali gibisinden.

Neden bu kadar pasifsiniz?
Madem arkadaşınız, aranızda teklif yok.
O zaman söyleyin, daha önce bir günlüğüne istedin, bir hafta getirmedin, trafik cezalarını ödemedin, eşime senin yüzünden mahcup oldum diyebilirsiniz.
Arkadaşlar paylaşırlar ama birbirini sömürmezler. Fazla mı iyi niyetlisiniz?
Pasiflikten degilde yapilan iyilikler önümü kesiyor. Arabayi ilk aldigim zaman kuzenim istedi ona dönüp kusura bakma araba veremiyorum diyebildim ama bu arkadaşin iyiliklerini cok gördüm o yuzden direk diyemiyorum

Merhaba
Arkadaslar bi samimi arkadasim var birbirimize cok iyiliklerimiz olmustur onun aciliyetinde ben koşmuşumdur benim aciliyetimde o koşmuştur. Sorunum şu ki kendime ait arabam var bu sene esimin katkisiylada daha iyi bi arac aldik. Daha onceki arabayi oda kötü degildi ama daha kucuk bi arabaydi ve isteyen olursa akraba eş dost arada bi tolerans taniyip veriyorduk. Ama simdiki aracimi (hastalik haricinde)vermiyoruz hic kimseye cunku bi masrafi olsa yogun gelir parcalari pahali ve karsimizdakindende alamayiz. Konum sorunum şu ki o bahsettigim arkadasim bundan 10ay once diger arabami 1 gunlugune istedi arabam 1 hafta kaldi 3 gunden sonra hergun aramama rağmen 1 hafta gelmedi. Geldiginde lastik patlat ve depo beni benzinciye zor götürüyordu arabanin icinde yeleğim vardi kaybolmus. İstanbul- bolu gibi yerlere gidilmiş ozaman 1000 tl lik cezaları vardi hgs cezasi cezali gecis yapilmis. Eşim bu cezalarin parasini soyle dedi dedigi gibide yaptim soyledim ama bisey gelmedi. Sonraki gunlerde arac lazim oldugunda acil durumlarda ben alip biraktim onu gecenlerde yine okula kayit icim ben goturdum üniversite kazandi ve kendide calisiyor. Bana bugun yarin derslere basliyorum derslere gitmek icin 10-15 gunluk zorluk cekecegini araba icin vs gibi seyler soyledi ve aksam sana uğrarım dedi. Eminimki arabayi isteyecek tahminimce buradan alip giderken dersler bitince buraya getirme gibi niyeti var günlük. Cok uzattim kusura bakmayin bana akil verin ben kirmadan ona araba veremeyecegimi nasil soyleyebilirim..
( esimin kendi araci var eşime lazim diyemem)
Çok düşüncesizce davranmışlar ancak siz hala kıröadan nasıl söylerim diye düşünüyorsunuz. Hiç öyle düşünmeyin derim. Kimseden araba istemem emanetten korkarım. Sakonılan göze çöp batar. Gerektiğinde araba kiraladım, taksi kullandım, ve ama asla kimseden araba istemedim.. İsteseydim de öyle lastik patlak benzinsİz asla teslim etmezdim. Hele de bir hafta alığ istenmesine rağmen getirmemek uzak şehire gezmelere gitmek çok saçma.. Çok acil hayati bir durım olsa neyse. Araban varsa git yoksa kirala onu da yapamıyorsan bin otobüse git başka şehire. O bir hafta içinde sana da lazım oldu haliyle., acil bir durımda olabilirdi. Çok saygısozlık yaptıkları bence. Direk aöyleyin geçen sefer arabanın ohalde gelmesi, ve 1 hafta gelmemesine eşim kızdı ben arafa kaldım malesef tamam diyemiyorum derisniz. Zaten aklo başında biri haklısın der ve kırılmaz buna.. Kırıılaacak olursa anlayın ki sizi, daha çok sömürmek istiyordu.

Bizin skntilarimizda oda hep yanimdaydi kizimin kazasinda ailemden olan skntilarimizda yani aslinda bakarsaniz iyi gunde kötü günde bi arkadas derler ya o osekilde bi arkadas ama araç konusunda canımı yakti.
Benimde kardeşten öte arkadaşlarım var. İlk evlendiğimde hemen hamile kalmıştım, ve arabamız yoktu.. O dönem bile asla arkadşaımdan araba istemedim. Barsa vardır yoksa yoktur. Arladaşı geçtim ablamdan bile istemedim. Birbirne iyilik etmek başka süitimal etmek, düşüncesizlik etmek başka birşey

"Arabayı ortak almadın seninle. Araba bu kusura bakma veremem. Geçen verdiğimde yaptıkların yüzünden eşimle aramızda çok sorun oldu o yüzden başının çaresine bak ve lütfen bir daha benden araba isteme" deyin geçin
En doğru cevap konu sahibi
Aynen bunu de

Gıcık oluyorum böyle karşısındaki insandan mecburmuş vermeye gibi bir şey isteyen kişilerden
Kendi düşüncesizliği
Verdiğiniz şey araba yani
Kalem , silgi değil ki
Saçmalık

Merhaba
Arkadaslar bi samimi arkadasim var birbirimize cok iyiliklerimiz olmustur onun aciliyetinde ben koşmuşumdur benim aciliyetimde o koşmuştur. Sorunum şu ki kendime ait arabam var bu sene esimin katkisiylada daha iyi bi arac aldik. Daha onceki arabayi oda kötü degildi ama daha kucuk bi arabaydi ve isteyen olursa akraba eş dost arada bi tolerans taniyip veriyorduk. Ama simdiki aracimi (hastalik haricinde)vermiyoruz hic kimseye cunku bi masrafi olsa yogun gelir parcalari pahali ve karsimizdakindende alamayiz. Konum sorunum şu ki o bahsettigim arkadasim bundan 10ay once diger arabami 1 gunlugune istedi arabam 1 hafta kaldi 3 gunden sonra hergun aramama rağmen 1 hafta gelmedi. Geldiginde lastik patlat ve depo beni benzinciye zor götürüyordu arabanin icinde yeleğim vardi kaybolmus. İstanbul- bolu gibi yerlere gidilmiş ozaman 1000 tl lik cezaları vardi hgs cezasi cezali gecis yapilmis. Eşim bu cezalarin parasini soyle dedi dedigi gibide yaptim soyledim ama bisey gelmedi. Sonraki gunlerde arac lazim oldugunda acil durumlarda ben alip biraktim onu gecenlerde yine okula kayit icim ben goturdum üniversite kazandi ve kendide calisiyor. Bana bugun yarin derslere basliyorum derslere gitmek icin 10-15 gunluk zorluk cekecegini araba icin vs gibi seyler soyledi ve aksam sana uğrarım dedi. Eminimki arabayi isteyecek tahminimce buradan alip giderken dersler bitince buraya getirme gibi niyeti var günlük. Cok uzattim kusura bakmayin bana akil verin ben kirmadan ona araba veremeyecegimi nasil soyleyebilirim..
( esimin kendi araci var eşime lazim diyemem)
Verme canım açıkça anlat durumu yani ayıp ama artık tamam acil durum olur hastalık vs verilir. Ama öyle 15 günlük zorluk çekicem falan ne ya millet kaç saat yol çekiyor işe okula gider gelirken. Şımarmasın. Üstelik iyi de bakmıyor arabaya sorumsuz da

He yani bu arada vaktiyle birbirinizin her işine koştunuz diye birbirinizin her şeyi ortak, artık sonsuza kadar birbirinizin isteklerini yapacaksınız diye bir şey de yok. O size koştuysa siz de ona koştunuz ama bu her zaman buna mecbur olacaksınız demek değil. İnsanlar bir süreden sonra o iyiliği ona yapmak zorundasınız moduna giriyor izin vermeyin. Evetinizi de görsün ama hayırınızı da bilsin bu ne

Yani yuh ceza odemeyip benzin bos vermek nedir zaten bu pahalilikta arabayi kimseye vermezdim
Bise olsa ustune yatarlar size masraf. Yeni arabayi kimseye vermiycez kusura bakma doyeceksin ama soyle boyle derse uzgunum kesin kararim bu sekilde. Ayrica bu nasil bir yuzsuzlukturki 15 gunluk araba istemeye geliyor insanlar arsizlasmis

Ben ozaman cok üzüldüm maalesef kızdım. Durumu olmayan bi insan diye uzerine gitmedim kendimiz hallettik. Ama eşimle ilgili bi sknti yasamadim tabii ki simdi arac verirsem yasarim daha dogrusu zaten verdirmez. Ben tatildeyken annem rahatsizlanmis gecenin 2 sinde arkadasimi aradim bizler sehir disindaydik abim esim yengem falan o arkadasim motorla annemin yanina gidip taksi cagirip annemi hastaneye goturdu ilgilendi sabaha kadar. Bazı seylerin bedeli parayla olculemez onun benim arabama yaptigi haklisiniz cok saygisizlik. Ama ben bu saatten sonra arac vermeyi düşünmüyorum ve bunu nasil soylebilirm diye düşünüyordum. Gecenin 2 sinde benim annemi hastaneye yetistiren ve babasiz cocuk büyüten bu arkadasima eskiden bana borcun vardi cezan vardi diyemem. Sadece bundan sonra arabayi veremedigimi soyleyebilirim.

Arkadaşınız , "Daha önce arabanı veriyordun , şimdi ne değişti" demeyecek mi ? Konu her şekilde 10 ay önceye gelecektir. 10 ay önceki sorumsuzluğunu dile getirmemek sizin tercihiniz. Ancak arkadaşınız , "arabanı değiştirince / model yükseltince mi arabanı kimseye vermemeye karar verdin vb " derse şaşırmayın.

Arkadaşınızın motoru varsa ; okula ve derslere neden aracınızla gitmesi gereksin , anlam veremedim.

Şahsi aracı olmayan milyonlarca insan; okula , işe , gezmeye ve her nereye gitmeleri gerekiyorsa oraya nasıl gidiyorlarsa, arkadaşınız da aynı şekilde gidebilir.

Otobüsle gitsin bacım.Ben her sabah işe otobüs ile gidip dönüyorum biryerim incinmiyor.Eger oraya toplu taşıma yok ise bunu kayıt olmadan önce ulaşımımı nasıl sağlarım diye düşünüp kayıt yaptiracakti.Es bile olsa önce oturup konuşursunki eşin değil kardeşin değil.Ortak mi aldınız acaba arabayı da senin haberin yok?

Evlenirken arabamı aileme bıraktım. Onu bile sormadan almıyorum ( hala benim adıma kayıtlı) 🤓 bahane aramanıza gerek yok, arabami artık kimseye vermiyorum diyeceksiniz.

Yani durumum iyi oldugunu biliyor arabamida benzinsiz bırakmam onuda biliyor. Ama şey diyebilirim eşim gecen gun cok soylendi bu kadar gidip durma iki araba masraf 2 zorlaniyorum yakit cok pahali gibisinden.

Arkadaşınızla dürüstçe konuşmanız daha doğru olur. Arkadaşınızla aranız bozulmasın diye ; eşinizi kalkan olarak kullanmanız ve eşinizin ağzından mazeret uydurmanız sadece size zaman kazandırır, sorunu çözmez.

Eşinizin yapısına ve düşünce tarzına bağlı olarak ; arkadaşınıza onun ağzından mazeret uydurmanıza tepki de gösterebilir.

X