Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Fikirlerinize ihtiyacim var,bebegim sabahlari yardimsiz kaka yapamiyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aolzpgeer1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
51
11
88
42
Merhaba arkadaslar

Uzun zamandir siteyi takip ediyorum ama ilk kez yaziyorum,bebegim 36+1 de 2720gr dogdu,hastanedenn 2580gr olarak cikti,simdi 4 aylik ve 6500gr,bizim problemimiz sabahlari ikinarak uyanmak,ben bacaklarini kaldirinca kaka yapabiliyor (alt degistirince bacaklarini kaldiririz ya o sekilde),eger mudahale etmezsem ikinmaya devam ediyor,ancak ogleden sonra veya aksam kaka yaptiginda gayet guzel kendi kendine yapiyor,doktorumuza sordum anestol krem verdi,bebegin poposu acimasin diye ama ne alaka anlamadim,oglum anne sutu aliyor sadece ve kabiz degil aksine kakasi sivik,neden poposu acisin ki?sadece ikinmayi bilmiyor,benim bebegimin bacaklarini kaldirmam ona zarar verir mi?ileride omurga sisteminde bir problem olur mu ilerde?kayinvalidem de ileride bagirsak tembelligi olur diyoo,halbuki doktorumuzda cok unlu bir doktor,neden anestol krem verdi anlayamadim,bu gidisimde soracagim,icinizde bebegi benim gibi olan var mi?lutfen goruslerinizi yazarmisiniz?

poposuna mi sureyim,icireyim mi?zeytinyagini hem icirdim hem de poposuna surdum 1-2 gun ama cok faydasi olmadi,zaten duzenli kaka yapiyor bebegim,sadece sabah kakasinda cok ikiniyor,ama zeytinyagi icirmek zararli olabilir diye duzenli devam etmedim,sonucta zeytinyagi icirmekle ilgili de cok okudum,kimisi yarim-1 cay kasiginin zarari olmaz diyor,kimisi bebek aspire edemez diyor,o bakimdan cok icirmedim yanii

bence dr.a danışıp fikir alın.dr.umuz zeytinyağını kabızlık olduğu zaman vermişti.bebeğim içerken zorlanmıştıağır geliyo biraz tabi.sonra şurup kullanmıştık.ama sizde kabızlık yok sanıırım dediklerinze göre.bağırsak tembelliği olabilir bebeklerde demişti doktorumuz kaslarını kullanmayı bilmiyolar demişti.bizde ayaklarını hafifçe karnına iterek yardımcı oluyoduk.karnına masaj yapıyoduk.ayaklarını da sıcak tutuyoduk.dr.tavsiyesiyle tabi.sizde bence dr.a danışabilirsiniz.

bebegin kabiz degil o yuzden zeytinyagi vs fayda eder mi bilmiyorum.Duzenli egzersiz yaptir her gun,once kollarini yukari asagi 15 defa,sonra iki yana 15 df,sonra bacaklarini yukari asagi 15 defa,sonra ayak bileklerini yukari asagi oynatacak sekilde 15 defa.Miktarlari her gun 1 er adet arttir.Bunlarin ardindan guzelce masaj yap butun vucuduna.Tercihen sabahlari yapin bunlari.Zamanla ikinmayi ogrenecek ve zorlansa da kakasini yapacaktir.Telas etmeyin.

Arkadaslar cevaplariniz icin sagolun,oncelikle bebegimin doktoruna bu konuyu soyledigimde anestol krem verdi,sur dedi ama benim aklima yatmadigindan surmedim,5 gun sonra asi icin randevumuz car doktorumuzla,detayli konusacagim zaten.
Sofika bebegim kabiz degil,sadece anne sutu aliyor,kakasi sivik zaten,ogleden sonra veya aksamlari guzelce yapiyor kendi ama sabah kakasinda ikinarak uyaniyor ve ben bacaklarini kaldirmazsam yapamiyor,bende bacaklarini kaldirmaktan oturu korkuyorum,iki gundur de mizmiz,yatmak istemiyor surekli dik durmak istiyor acaba bacaklarini kaldirmamdan oturu geyrek batmasi denen seyden mi oldu bebegim :2::2:
ben en iyisi doktoruna gotureyim,tatmin olmazsam baska doktora daha gotururum...

canım galiba aynı sorundan muzdaribiz,bende karnını ayaklrının altını falan ovuyorum sabahleyin.Benim doktorum şöyle açıkldı durumu:
gece emzirdikden sonra bebişim hemen uyuyakalıyor,haliyle gazını çıkaramıyoruz,sabaha kadar gazı artıyor,sabahleyin gazını çıkaramadan kakasını kesinlikle yapamıyor,ama gün içersinde emdikten sonra kucakta bi şekilde gazı mutlaka çıkıyo,kakayıda rahat yapıyo.
Yani gece gazını çıkartırsam sabah kakasını kolay yapar dedi doktor ama bu seferde uykusu açılıyo...kafam karışık napıcam bilmiyorum bende...

Sekerim ben hayatta gazini cikarmadan yatirmam,cunku doktorumuz bebegimi her emzirmeden sonra yarim saat dik tutmami soylemisti,ondan kalan aliskanlikla ben her emzirmeden sonra bebegimi dik tutarim ve gazi cikar,3 aylik oldugunda artik 15 dk dik tut demisti,yani bizim sorun bundan degil,neyse ben son 3-4 gundur kesinlikle sabahlari mudahale etmiyorum,bacaklarini kaldirmiyorum,kendisi ikiniyor,bazen agliyor ama basariyor,bakalim ogrenecek kendiliginden,11 nisanda doktor kontorulumz var tekrardan soracagim doktora,allah sifa versin senin bebegine de,tum bebeklere de..

hımmmm... anladım tatlım,umaarım en kısa sürede atlatırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…