Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

passha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
404
53
Merhaba hanımlar,
Eşimle ben doğayı çok seven insanlarız. Aydın'da oturuyoruz. Bir kaç senedir zeytin bahçesi alma fikrimiz vardı. Eşim geçtiğimiz hafta yakın arkadaşlarımızın ailelerinin oturduğu köyde 40 bin liralık bir bahçe bulmuş, bakmaya gittik bu hafta sonu. Çok fazla birikmiş paramız yok. 3,5 senedir evliyiz ve her şeyimizi kendimiz yaptık. ancak ikimizde çalışıyoruz, gelirimiz iyi zorlanmadan ödeyebileceğimiz bir meblağ idi. Bakmaya gittiğimiz zeytin bahçesini beğenmedik. Oradayken satılık bir yer daha olduğunu içinde bir köy evinin olduğunu duyduk arkadaşlardan ve bakmaya gittik. Deyim yerinde ise bayıldık buraya. 150 bin lira istiyorlarmış ama 140a anlaştık, biz burayı alalım dedik! O da hatır gönül ile tanıdıklar vasıtasıyla. Yoksa bin lira bile indirmemişler geçen senelerde, yine talipleri çıkmış..
Bugün tapu fotokopisini aldık. Tapuda yer harım olarak geçiyor yani ekilebilir arsa. İçinde az biraz bakımla oturulabilecek bir ev var ve bir de avluda 100 m2 bir kiler evden ayrı. Adam etrafını beton destekli demir teller ile çevirmiş. Evin önü hemen hemen 250 m2 büyüklüğünde kare şekilli bir bahçe, yan tarafında 1500 dönüm dikdörtgen şekilli arazinin içinde yaklaşık 80 tane zeytin ağacı var. Zeytinliğin olduğu kısım ile ev de ayrılmış. Oldukça güzeldi.
Amaaaa..
Dediğim gibi çok birikmiş paramız yok kazancımız iyi olmasına rağmen. Biraz da eşimin borçları var. Eşim ve ben ayrı ayrı ihtiyaç kredisi çekip tamamlasak dedik o da maksimum 48 aylık olabildiğinden aylık taksit çok fazla geliyor.
Banka buraya konut kredisi verir mi bilemedik?
Bu evin parasını 3-4 senede çıkarabiliriz normalde biriktirerek ama işin içine banka girince süre uzuyor, faizler malum.. Ama kaçırmak da istemiyorum.
Gider orada oturur musun derseniz otururum yaptırabilirsek ihtiyaçlarını. Bayıldım gerçekten. Merkeze 20 km uzaklık, işe git gel yapsak diyorum kira vermektense. Ama 2 yaşında da oğlum var, bakıcısı var burada.
Kafam çok karıştı, tek hayalim, çok içim ısındı oraya faiz maiz öde kaç sene olursa olsun ne olacak al diyorum eşim yazık değil mi diyor banka konut kredisi verse bile birde tapu harcı, ekspertiz masrafı vs çıkıyor.
Vermese ki olabilir tapuda harım olarak geçiyor. bunu düşünmek bile istemiyorum.
Napayım şimdi sizce? Unutayım mı burayı :KK43: Borcum filan bitmişken biraz para mı biriktireyim?
Bankalarla görüşeceğim yarın. Uygun bir şeyler çıkarsa alma niyetindeyim.
Fikirlerinizi esirgemeyin. Şimdiden çok teşekkürler..

Benim bildiğim ekilebilir araziye konut kredisi vermezler, zeytinlikle evin olduğu yer ayrılmış demişsiniz, tapuda ada paftasına baktınız mı? Arazinin 1500 dönüm olduğuna emin misiniz? 1 dönüm 1.000 metrekaredir, sizin hesaba göre 1500 dönüm 1.500.000 metrekare yer yapar ki 140 bin liraya kimse satmaz.

Bence üç dört yıl bekleyin para biriktirin o zaman da çocuk büyür. Para olduktan sonra arsa her zaman bulunur, tabi fiyatı da artar o ayrı

Benim bildiğim ekilebilir araziye konut kredisi vermezler, zeytinlikle evin olduğu yer ayrılmış demişsiniz, tapuda ada paftasına baktınız mı? Arazinin 1500 dönüm olduğuna emin misiniz? 1 dönüm 1.000 metrekaredir, sizin hesaba göre 1500 dönüm 1.500.000 metrekare yer yapar ki 140 bin liraya kimse satmaz.
Bence 1.5 donum mune

1500 m2 yazacaktım yanlış olmuş, kusura bakmayın. toplamda 1960m2. yani 2 dönüme yakın. Yarın konuşacağız bakalım. Kaçırmak istemiyorum. Keşke 2 seneye çıksaydı karşımıza. Ne yapabilirim başka bilmiyorum. Aklım hep bunda :KK43:

Bence 1.5 donum mune
Bana kalırsa da öyle, 1,5 dönüm yerse fiyatı uygun ama konu sahibesinin istediği gibi konut kredisi alamazlar, belki ihtiyaç kredisi olur, tarım kredisinin şartları nedir bilmiyorum, olabilirse belki birde tarım kredisi olur.

Bence üç dört yıl bekleyin para biriktirin o zaman da çocuk büyür. Para olduktan sonra arsa her zaman bulunur, tabi fiyatı da artar o ayrı
Haklısınız tabi. Düz zeytinlik için çok yer gezdik. Derler ya insanın içinin ısınması lazım diye. İşte öyle oldu. Öderiz ama bankadan uygun yolla nasıl alırız krediyi onu bilmiyorum.
Onlar da kazanacaklar sonuçta. Eşim de ben de kamu personeliyiz. Krediyi ben çekeceğim olursa. 5 bin lira hemen hemen aylık gelirim. Hiç kaçırmak istemiyorum hiçç. Manevi de bir şey oldu sanki aramda orayla.

Bana kalırsa da öyle, 1,5 dönüm yerse fiyatı uygun ama konu sahibesinin istediği gibi konut kredisi alamazlar, belki ihtiyaç kredisi olur, tarım kredisinin şartları nedir bilmiyorum, olabilirse belki birde tarım kredisi olur.
Tarım kredisi hiç aklımıza gelmemişti. Mantıklı aslında biz de ekip biçmeyi düşünüyoruz. Olabilirse tabi.
Yani inşallah :)

ihtiyaç kredisinin faizi müthiş derecede fazla . ihtiyaç kredisi dışında başka kredi çekemez misiniz ? konu kredisini çekmenizin nedeni olarak ev yaptırmayı gösteremiyor musunuz arsa değerli bizde ev yaptırıcaz gibisinden ... Bir de teyzem aydında o civarın insanı sıcak olur oradaki teyzelerden biriyle anlaşıp çocuğa baktıra bilirsiniz belki biraz Türkçesi yamuk olur o kadar :KK70: zaten büyüyünce biraz daha kreşe yazdırırsınız bence güzel ya içinize de sinmiş yani sınırları zorlayın :spor: sonradan kafaya vurmak :sinirli: keşke demek çözüm değil

Ziraat bankasi ciftcilik yapanlara kredi veriyor diye biliyorum
Bende 50 tavuk alip daglara cikcam
Yetti gari sehir :süslü:

1500 m2 yazacaktım yanlış olmuş, kusura bakmayın. toplamda 1960m2. yani 2 dönüme yakın. Yarın konuşacağız bakalım. Kaçırmak istemiyorum. Keşke 2 seneye çıksaydı karşımıza. Ne yapabilirim başka bilmiyorum. Aklım hep bunda :KK43:
Aslında fiyat olarak içinde ev olduğu için kötü sayılmaz, normalde 1960 metrekare bir zeytinlik 140 bin liraya alıcı bulmaz, 1960 metrekare bir zeytinliğin ederi 90-100 bin lira arasını geçmez, bizim 3 dönüm zeytinliği 90 bine sattık 3-5 ay evvel, Gemlik tarafındaydı ama zeytinliklerin fiyatı az çok her ilde benzerdir. Sanırım size satmak isteyen evde olduğu için o fiyata satmaya çalışıyor, siz bence acele etmeyin, borçlarınızı kapatın, daha sonra iyi bir araştırın fiyat, yer, konum olarak en iyi yeri bulup ona göre yatırım yapın derim ben, tabii karar sizin.

fiyatı eğer geliriniz varsa ulaşılmaz bir fiyat değil ... çok içinize sindiyse ev almakta evlenmek gibi herhalde içinize sindiyse düşünebilirisiniz.

ihtiyaç kredisinin faizi müthiş derecede fazla . ihtiyaç kredisi dışında başka kredi çekemez misiniz ? konu kredisini çekmenizin nedeni olarak ev yaptırmayı gösteremiyor musunuz arsa değerli bizde ev yaptırıcaz gibisinden ... Bir de teyzem aydında o civarın insanı sıcak olur oradaki teyzelerden biriyle anlaşıp çocuğa baktıra bilirsiniz belki biraz Türkçesi yamuk olur o kadar :KK70: zaten büyüyünce biraz daha kreşe yazdırırsınız bence güzel ya içinize de sinmiş yani sınırları zorlayın :spor: sonradan kafaya vurmak :sinirli: keşke demek çözüm değil
zorlayacağım zaten :) Aynen dediğiniz gibi düşünüyorum. Bende buralıyım. Satan amca bizi sevdi de verdi 140a yoksa bir lira inmez kızkardeşim dedi, tapuda sahibi kız kardeşi. 2 gündür gidiyoruz oraya. Yan komşu ben bakarım çocuğa dedi bile :) Dediğiniz gibi iyi insanlar. Herşeyden öte bizim içimiz ısındı. Süleyman oğlu Süleyman dede'nin yeri imiş orası :) Babamın adı Süleyman idi. oğlum doğduktan 2 gün sonra vefat etti. oğlumun da adı. diğer bahçeye bakmak için gittiğimizde arkadaş tesadüfi bahsetti. süleyman dede'nin deyince bi göreyim dedim. Alamazsam üzüleceğim işte.
Bankalarda parayı alacak olduklarını görünce bir şekilde kılııfını bulurlar diye düşünüyorum, sonuçta onlar da kazanacaklar. Bakalım hayırlısı.

fiyatı eğer geliriniz varsa ulaşılmaz bir fiyat değil ... çok içinize sindiyse ev almakta evlenmek gibi herhalde içinize sindiyse düşünebilirisiniz.
Çok teşekkür ederim yorum için. Evete beğendim. Sonra pişman olurum diye düşünüyorum. Sıkılmadan olmuyor maalesef anneden babadan yoksa..
gelirimiz iyi evet ama bir de ne kadar kazanırsan kazan bir yere bağlamayınca birikmiyor o para kolay. Öyle çok cimri, para tutan insanlar değiliz maalesef.
Bankalarla işi halledebilirim inşallah.

Bu kadar niyetli iken pişman olmam diyorsanız bence alın.. esiniz de istiyor.. apartmanda büyüyen çocuk olmayacak oglunuz.. en kötü ihtimal şehre yine donersiniz oraya haftasonları bile gitseniz süper olur.. altından kalkariz diyorsanız bu tutarin bence kalbinizi dinleyin..

Çok teşekkür ederim yorum için. Evete beğendim. Sonra pişman olurum diye düşünüyorum. Sıkılmadan olmuyor maalesef anneden babadan yoksa..
gelirimiz iyi evet ama bir de ne kadar kazanırsan kazan bir yere bağlamayınca birikmiyor o para kolay. Öyle çok cimri, para tutan insanlar değiliz maalesef.
Bankalarla işi halledebilirim inşallah.
inşallah.. ALlah nasip etsin kavuşun evinize en kısa yoldan :))

Bildiğin kadarıyla tarım arazilerine konut kredisi verilmiyor, arsa kredisi veriliyor ve arsa kredisi faiz oranları konut ve tüketiciye göre daha yüksek. Siz yine de bi tapuyla birlikte bankaya uğrayın ve detaylı bilgi alın. Aynı sizin gibi az bi peşinatımız varken üstünü tüketici ile tamamlayarak ev aldık, hiç alabileceğimizi düşünmezken hem de. Bu işler biraz da nasip işi, allah gönlünüze göre versin. Anlattığınıza göre kaçırılmayacak bi fırsat gibi duruyor, rabbim inşaallah nasip eder. Amin.

Bu kadar niyetli iken pişman olmam diyorsanız bence alın.. esiniz de istiyor.. apartmanda büyüyen çocuk olmayacak oglunuz.. en kötü ihtimal şehre yine donersiniz oraya haftasonları bile gitseniz süper olur.. altından kalkariz diyorsanız bu tutarin bence kalbinizi dinleyin..
Oğlum gelmek istemedi zaten oradan iki gündür. çok şirin bir yer. Oturduğumuz yerde ortalama bir daire 300bin liradan başlıyor. iyi evler 400-500bin. zaten niyetimiz bir kaç sene biriktirip eve girmekti. yine aynı miktar hatta belki daha fazla kredi çekecektik. o zaman kira olmayacaktı sadece. yine en kötü gider orada oturur idare ederiz. oğlumu da bakıcıya getirir götürürüz. aynı apartmandayız ama kadın kendi evinde bakıyor zaten.
bankadan iyi bir şey çıkarırız inşallah. yoksa bir arkadaşın dediği gibi ihtiyaç kredisi çekerek olmaz.

zorlayacağım zaten :) Aynen dediğiniz gibi düşünüyorum. Bende buralıyım. Satan amca bizi sevdi de verdi 140a yoksa bir lira inmez kızkardeşim dedi, tapuda sahibi kız kardeşi. 2 gündür gidiyoruz oraya. Yan komşu ben bakarım çocuğa dedi bile :) Dediğiniz gibi iyi insanlar. Herşeyden öte bizim içimiz ısındı. Süleyman oğlu Süleyman dede'nin yeri imiş orası :) Babamın adı Süleyman idi. oğlum doğduktan 2 gün sonra vefat etti. oğlumun da adı. diğer bahçeye bakmak için gittiğimizde arkadaş tesadüfi bahsetti. süleyman dede'nin deyince bi göreyim dedim. Alamazsam üzüleceğim işte.
Bankalarda parayı alacak olduklarını görünce bir şekilde kılııfını bulurlar diye düşünüyorum, sonuçta onlar da kazanacaklar. Bakalım hayırlısı.
Ayyy oğluşunuZun da ismiymiş, inşaallah hayırlısıyla olur. Rabbim bağışlasın size oğlunuzu.

Bildiğin kadarıyla tarım arazilerine konut kredisi verilmiyor, arsa kredisi veriliyor ve arsa kredisi faiz oranları konut ve tüketiciye göre daha yüksek. Siz yine de bi tapuyla birlikte bankaya uğrayın ve detaylı bilgi alın. Aynı sizin gibi az bi peşinatımız varken üstünü tüketici ile tamamlayarak ev aldık, hiç alabileceğimizi düşünmezken hem de. Bu işler biraz da nasip işi, allah gönlünüze göre versin. Anlattığınıza göre kaçırılmayacak bi fırsat gibi duruyor, rabbim inşaallah nasip eder. Amin.
Teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni.
İnşallah.

X