Çocuk yapmayın bari bir süre. ''Çocuk düzeltir'' düşüncesine girmeyin. Benim eşimde bazen çok sinirlendiğinde bi şeyler kırar, döker, hiç ses etmem. Sinirliyken üzerine varmayın, ne bileyim daha sonra sakin sakin konuşun. Ama bana şöyle de, bana böyle davran, şöyle davran gibi cümleler kurmayın. Daha çok yeni evlisiniz ve aynı evi paylaşan iki insansınız. İllaki çatışmazlıklar çıkar. Ama bunları çok büyütüp, sadece senin eşin böyleymiş gibi düşünme. Yine eşimden örnek vericem, ilk zamanlar giymemi sevmediği ve istemediği kıyafetlerim vardı. Önce çok çatıştım. Sonra ses etmedim pek. Üzerinden 1-2 yıl geçti. Şimdi giyiyorum. Ses etmiyor bile.
Evliliğin ilk yılları erkekler doğal olarak -genelinde oluyor bu- -çünkü onlar erkek- böyle bi hakimiyet kurma, kendini ispatlama, evin reisi olma, lafını dinlettirme çabası içerisine giriyorlar. En azından ben öyle düşünüyorum. Çünkü toplum düşünce yapısı bunu gerektiriyor. Sizin eşinizde de şu an bu durum vardır bence.
Biraz zamana bırakın, üstüne varmayınn. Şahsi fikrim. Hemen boşanmayın. Hemen çocukta yapmayın :)