- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.077
- 298
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
bana kalırsa ilahiyat okuyun derim..
bende açıktan sosyal hizmetler okuyorum, hatta staj yapmam gerekecek ve genelde staj yapılacak kurumlar özel eğitim okulları, ana okulları, kreşler oluyor..
ee dolayısıyla sizinde zaten ana branşınız okul öncesi...
yani ekstra size sosyal hizmetler ne gibi bir fayda sağlar bilemedim..
iyi düşünmek lazım :)
aslında tabi ki sosyal hizmetler bununla sınırlı değil, daha pek çok alanda çalışma imkanı var ama bana kalırsa çocuk gelişimi mezunu birisi
bir bölüm daha okuyacaksa kendisini farklı bir alanda geliştirmeli...
ve ilahiyata da eğer ilginiz varsa hem kendinizi geliştirmek hem de bahsettiğiniz türden açılabilecek kontenjanlara yerleşmek için
kullanabilirsiniz diye düşünmekteyim
bu arada bir gerçek daha var ki, sosyal hizmetleri okursanız derslerde çok zorlanmazsınız,
pek çok dersi okul öncecilerin rahatlıkla geçebileceği türde..
ilahiyat için daha çok çalışmanız da gerekebilir..
bunu da düşünmek lazım .:44:
canım öyle bi yazmışın ki şu an ikisinide okumak istiyorum :)
ilahiyatı okumak isteme sebebim diyanet anaokulları
ben 2 sene öncede kaydoldum ancak hem sınavlara giremedim hemde yeterlik belgesi almak çok zor diyanette
yani o kuran kursu hocaları ve imam vb. kolaylıkla atanmıyorlar o mesleğe
benim o zaman ki kaydolma amacım kuran kursu içindi ancak yeterlik almanın neredyse imkansız olduğunu gördüğüm için sınavlara girip girmemeyi ders etmemiştim
şimdi ise fena halde kararsızım
ha bide acaba stajdan da muaf olurmuyum ki):
çünkü kaydolduğumda bana bilgisayar ve Atatürk ilk.ink. vermemişlerdi aldığım için :)
bende yazdığımı okuduğum zaman ne demek istedim ben şimdi diye bir durup düşündüm
muafiyet konusunda şöyle bir durum var; staj yapmanız gereken dönem içerisinde staj yapacağınız alanla ilgili bir işte zaten çalışıyorsanız
bu durumu SGK dan belgeleyerek muafiyet sağlayabiliyorsunuz..
yani o dönemde çalışıyor olursanız normal bir kreşte bunu aynı zamanda staj olarak da gösterebilme hakkı veriliyor...
ama çalışmıyorsanız geçmişte çalıştım gibi bir durum sanırım muafiyet sağlamıyor..
ama bu konuyu da pek önemsemeyin derim,
muaf olmasanız bile, bir kurumla anlaşma sağlayabilirsiniz..sizi staj yapıyor gibi gösterebilirler yani..
böyle işlerde dönüyor :))
ilahiyat konusunda maalesef bir bilgim yok, bahsettiğiniz gibi zor bir bölümse,
sizi zorlayacak ise hiç kalkışmayın..
bir de sosyal hizmetlerin 2 yıllığı da mevcut.. hemen bitsin diye düşünürseniz 2 yıllık olanını tercih edebilirsiniz
cevabın için çok teşekkür ediyorum canım
sosyal hizmetleri düşünme sebebim
arkadaş geçen sene sertifika aldı
onlara denen şey ;
aile hekimlikleri gibi bir kurum açılacak oraya memur olarak atanabilirsiniz denmiş
ama 2 senelik okyuncada olurmu ki
sizin bi bilginiz varmı bu konuda
rica ederim :)
bu konuda maalesef bir bilgim yok..
ancak şöyle de bir durum var.. ben bu gece epey aklınızı karıştırıyorum fark ettim :)
o 2 yıllık mevzusunu unutalım.. ben hiç söylememiş olayım...
çünkü siz zaten okul öncesinden 4 yıllık mezunsunuz,
aöf den okuyacağınız bölüm 2 yıllık olursa onunla kpss de tercih yapma şansınız olmayacak...
çünkü kpss de yüksek olan diploma geçerli oluyor..
sizinde zaten mevcut 4 yıllık bir diplomanız var.. dolayısıyla 2 yıllıkla tercih yapmanız mümkün değil...
yani okuyacağınız bölüm her halükarda 4 yıllık olmalı ki kpss de farklı alanları da değerlendirebilesiniz..
o yüzden 2 yıllık mevzusunu unutalım...
4 yıllık olana odaklanın siz :)
arkadaşınızın dediği konuda da maalesef fikre sahip değilim..
ama öyle bir şey varsa çok da güzel olur
hayırlı akşamlar arkadaşlar
dert değil ancak diğer bölümlerde okunmayacağı ve cevap alamayacağım için buraya açıyorum konuyu (herkes gibi :)
ben okul önceciyim
bugün kpss sonuçları açıklandı
e tabi taşınma ve akraba ameliyatları yüzünden kağağını bile açamadığım bi sınavdan yine berbat bi puan aldım
ki zamanında atanabiliyordum ancak özel sebeblerden ötürü tercih yapmadım ( başörtüm)
neyse gelelim şimdide okul öncesini çok seviyorum ancak en azından seneye kpss kadar atanma ihtimalim sıfır ....ki kpss de kalkmazsa daha
ikinci bir ünv.okumak istiyorum dışadan sınavsız girebiliyoruz açıköğretime biliyorum
hatta ilahiyat kaydımı olmuştum ancak sınavlara giremedim
şimdi kesinlikle okumaya karar verdim ancak
bugün bir arkadaş
ben olsam sosyal hizmetler okurdum önü daha açık dedi
ancak 4 seneymiş
ilahiyat önlisans okumayı düşünüyorum
diyanet anaokulları için okulöncesi artı imam hatip yada ilahiyat okumak gerekliymiş..
buda bi duyumdan ibaret açılacağı yani
sizce hangisi ????
bire rica edicem kimse çıkıp zaten dincileri atıyor bu devlet -hükümet atanırsın diye konuya girmesin :)
çoook çok sevinirim DUA ederim tabikiiiiiiiiiiiSosyal hizmetler hakkinda cok detaylica bilgi paylasamam ve hayaliniz midir bilmem ama diyanetin anaokulu gibi bir projesi varsa ilahiyat secenegini degerlendirebilirsiniz.
Eger altyapiniz varsa arapcada da cok zorlanmazsiniz.
Ama sıkı bir calisma gerektirir.
Ben arapcayi severim dua karsiliginda :) yardimci olabilirim :) vaktim oldukca..
:26::26::26::26::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:
şu an tamda böyleyim
ilahiyat 2 yıllığın bana faydası zaten diyanet anaokullarında olur diye istiyorum ki ben :)
çünkü diyanet anaokulu açarsa ya ilahiyat mezunu olmak lazımmış
yada okul önces vb.bölüm bittyise köken ihl olmalıymış
bende eğerki ilahiyar önlisans okursam şansım olurmuki acaba diye
zaten aklımda hayalimde hep bir sübyan okulu açmak vardı ama cesarete meselesi tabi:18:
diyanet anaokulu nedir, ne günlere kaldık ya..
evet maalesef böyle bir durum söz konusu..
bizzat bu durumun içerisindeyim..
örgünde 4 yıllık okumaktayım..
aynı zamanda da aöf de 2 yıllık sosyal hizmetleri okuyorum..
örgünde 4 yıllıktan mezun olmadan , önlisans kpss de atanırsam ne mutlu..
atanamazsam benim için devlet ihtimali sistem değişene kadar yok oluyor..
hatta dün benzer bir konu açıldı, arkadaşın birisi ön lisans mezunu olduğu halde lise olarak başvuruda bulunmuş da, herkes bunun mümkün olmayacağını söyledi.. ancak devlete diğer diploma haklarımdan feragat ediyorum diye bir dilekçe yazarsan olurmuş vs..
yani karmaşık şeyler...
bakın şu haber daha net bir bilgi verebilir size ;
http://www.kpss.web.tr/haber-oku/li...llik)-okuyanlarin-durumu-nedir-haber1832.html
siz özel okulları tercih ederseniz daha mantıklı olur bu durumda.
o zaman ilahiyat+çocuk gelişimi işe alınmada öncelik sağlayabilir..
ama devlette zor gözüküyor..
hemen anlatayım :)diyanet anaokulu nedir, ne günlere kaldık ya..
Bence kesinlikle ilahiyat. ;D
oldukça güzel günlere kalmışız bana kalırsa
canım anaokulu öğretmenliğide olsa diğer öğretmenler gibi değiliz zaten teneffüs-toplantı vb. yokilahiyat oku bence gerçekten hem erkeklerle aynı ortamda çalışmak istemiyorsan da senin için iyi olur.saygım sonsuz herkesin tercihine.hayırlı olsun
açıktan okuyacaksaniz ilahiyat çok zor ama onu acik bir bölüm bir de mutlaka okunmalı
onu bende düşündüm biliyor musunuz
lise mezunu olaak girebilir miyim diye
ancak mümkün olmayacağını okumuştum
feragat ediyor ama tamamen değil herhalde bu senelik sanırım dimi
yoksa 4 seneyi bi anda silip atamaz ki insan
neyse hayırlısı
zaten projeyi dikkatle okduğumda okul öncesi öğretmenlerinin alınacağı yazıyor
belki bi eğitime tabii tutulursa tutulur
ama onuda sanmıyorum
2 öğreetmen bulunacağı bunlardan birinin kkö- birini oööğt. olacağı yönünde yani en azından benim anladığım böyle :)
ki ilahiyata karar kılmış gibiyim
ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum kumru
ALLAH cc okulunuzun hayırlısıyla bitip hayırlı yerlerde istihdam olmanızı nasip etsin
rica ederim, Rabbim sizinde gönlünüze göre versin, hayırlı yerler nasip etsin inşallah
feragat konusunu bende detaylı bir şekilde bilmiyorum, burada bir arkadaş bahsetmiş sadece diplomadan vazgeçeceksin diye..
mantıken bir sene olmaz bence, kesin olarak vazgeçmek gerekir, yoksa bu sene vazgeçeyim seneye geri alayım gibi işlemlerle uğraşmazlar
bilemiyorum yine de ...
hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?