- 29 Eylül 2014
- 8.889
- 16.664
-
- Konu Sahibi Mutlak Butlan
Pinti değildir eli gerçekten açıktır ama beni anlamıyorayy eşiniz size kurban olsun hem ödemek için destek oluyorsunuz hemde yaranamiyorsunuz pinti herif !
Ah ah bana çalışma borç benim borcum demişti ya da verme para ama nasıl dururum eşim icraya düşerken ben? Yapamam ki. Kim olsa duramaz eminim. Bunun dışında iyidir ama bu borçlar bizi çok yıprattısiz yüzü vermişiniz astarinida istiyor simdi...
asla eski borclarini yuklenme gibi bi sorumlulugunuz yok ve buna ragmen fedakarlik adi altinda iyi niyetinizi suistimal ediyor ...cok sevdigim bi soz var....
FEDAKARLİK KARSİLİKLİDİR ...
Bİ TARAF 'FEDA' EDERKEN Bİ TARAF 'KAR' EDİYORSA
ONA TİCARET DENiR....
Ben de hep böyle düşündüm sabrettim ama olmadık şeyler ortaya çıktıkça sinirlerim harap oldu. Tam toparladık diyorum hoop yine borç. Güvenim kalmadı acaba bu sefer ne olaca diye bekler oldum..Teşekkür ederim yorum için...Biraz duygusal yaklaşacagım sanırım ama milletin kocası karı kızla yiyor borç yapıyor sizinki en azından iş için yapmış ve sizi kaybetmekten korkmuş belki bu sebepten sinirim hafiflerdi sonuçta mecbur değilsiniz tabi ki onun,borcu ona lafım yok haklısınız da ben duygusalım ona olan sevgim gerçekten çoksa ve beni incitecek sebeb olmadığından ötürü ya sabır derdim sanırım. Onunda sinirleri bozulmuştur borçlardan size karşı mahcubiyetten birbirinizi kırmayın.
Ben de hep böyle düşündüm sabrettim ama olmadık şeyler ortaya çıktıkça sinirlerim harap oldu. Tam toparladık diyorum hoop yine borç. Güvenim kalmadı acaba bu sefer ne olaca diye bekler oldum..Teşekkür ederim yorum için...
Ben de aynı şeyleri düşündüm ancak maddi değil psikolojik destekten bahsediyormuş sonradan anladım. Maddi olarak destek olmasam icralık olurdu o istemedi ben üstlendim her şeyi. Ben yardım etmesem yıllarca uğraşırdı ve hiçbir artısı olmazdı bize. Tek başıma mal mülk edinirdim işte. Böyle bir evliliği de ben istemedim. Ev arkadaşı gibi.. sadece yanında varlığım olsa ona yeter ama ben rahatken faizlerle, avukatlık ücretiyle, ana para borcuyla boğuşan bir eşle rahat edemezdim.Sizi kırmak istemem ama anlattıklarınızdan sonra bende oluşan izlenim, eşinizin sizinle maddi kaygılarla evlendiği. Ne demek borçlarını saklamak, kendini affettirince de "bana destek olmuyorsun" demek?
O da sizin nasıl olsa yardım edeceğinize güvenmiş, blöf yapmış olabilir.Ben de aynı şeyleri düşündüm ancak maddi değil psikolojik destekten bahsediyormuş sonradan anladım. Maddi olarak destek olmasam icralık olurdu o istemedi ben üstlendim her şeyi. Ben yardım etmesem yıllarca uğraşırdı ve hiçbir artısı olmazdı bize. Tek başıma mal mülk edinirdim işte. Böyle bir evliliği de ben istemedim. Ev arkadaşı gibi.. sadece yanında varlığım olsa ona yeter ama ben rahatken faizlerle, avukatlık ücretiyle, ana para borcuyla boğuşan bir eşle rahat edemezdim.
Bir kaç ay kendi haline bırakacağım bakalım bana olan tavrı ne olacak.O da sizin nasıl olsa yardım edeceğinize güvenmiş, blöf yapmış olabilir.
Her şey artık ortada diye düşünüyorum resmen eksi yüzbinlerde bir insan tekrar doğuyor, her gün borç için arayan bankalar şimdi kredi verebilcek durumda istesek. Benle beraber çok fazla artışa geçti eşim. Sorun borcun ödenmesi değil çok şükür borçlar ödeniyorda asıl sorun şu; benimle hiç ama hiç alakası olmayan borçları ödemek şimdi zoruma gitmeye başladı. Sevgimde azalma yok ama hırslanmaya başladım. Hani hiç parası olmasın, asgari ücretle çalışsın bunu hissetmezdim. Çok bencillik yapıyorum galiba diye düşünüyorum. Benden önce yaptıklarına kızıyorum. Benleyken asla onay vermeyeceğim riskleri almasına ve çok güzel para biriktirmemize engel olmasına gıcık oluyorummmmeşiniz utanmış o yüzden size tepki göstermiş, borçlu olmak utanılacak birşey değil ama erkekler bu konuları gurur meselesi yapıyor hele de eşi bu konuda haklı da olsa tepki gösterince. Oturup geçmişteki borçları vs, hepsini anlatmasını isteyin en azından bilginiz olsun, şu an borç yapabileceği risk alacağı bir iş mi yapıyor peki ? Birbirinizi seven bir çiftsiniz para meselesi yüzünden birbirinizi kırmamaya çalışın, ama geçmişteki borçlar bugününüzü etkiliyorsa bu konuda şeffaf olması gerek bunu onu kırmadan anlatın, canınızı sıkmamaya çalışın sizi seven bir eşiniz var bir arkadaşın yazdığı gibi bu kumar borcu değil iş yapmış olmamış
Yok canım uygulatamaz, maaş almıyorum zaten kendi bürom var. Kendi adıma kredi işine felan girmem ödenebilirse ödenir yoksa bi bardak soğuk su içeriz. Ailesini bana karşılar diye sildi görüşmüyor. Zaten borç azaldı rahata erdi baya. Asıl sıkıntı zaten beni anlamıyorsun destek olmuyorsun baskısı. Resti çektim zaten evet olmuyorum, olamıyorum psikoloji bırakmadın diye. Kendi bilir ben bekarlığımı çok özledim zaten her an yeni bir düzen kurabilirim.Boyle şeyler duydukça okudukça gerçekten çok üzülüyorum.. borçları saklamayı becerebildiği gibi ödemeyi de becerseymis ya.. birde bu tur durumlarda psikolojik baskı uygular gibi alınıp destek beklemeleri yok mu? Karşısındaki insanin düşüncesi ne hissettiği hiçte önemli değil.. maksat işleri görülsün.. size iyi güvenmiş.. anne baba yok mu bu arkadasin? onlarla paylaşın bu konuyu... borclarin kefileri kimmiş? Allah korusun sizin maaşınızda haciz uygulatabilinir..