• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Fikir verin lütfen çarçabuk yardıma ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi ruya.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
R

ruya.

Ziyaretçi
Her zaman gittiğim ve hep memnun ayrıldığım kuaförüme son gidişimde,sık platin röfleli olan saçlarımı değişiklik olsun diye biraz koyu sarıyla değiştirmesini istemiştim. Sık işlemden dolayı fena yıpranmıştı diye dipte çıkınca oreal kullanmasın diye koyu istemiştim.Orealsiz dipler açılmaz diye tüm diplerime oreal bastı,güveniyodum ama.Neyse öyle bir renk çıkardıki gerçekten yaşlı gibi durdu grimsi saçma bir sarı berbattı. Değiştir dedim bir sonraki güne gittim boya akıtıcam diye bütün saçlarıma yine oreal basmış ki yakınca anladım ve o günde rezalet hatta insan içine çıkamayacağım bir sarı yaptı.İğrenç durmuştu. Dalgalara maruz kalırken sinirlerim bozuldu.Evde açık kumral ve altın sarısı newa clor saç boyalarını karıştırıp boyadım.İdare ederdi ama buda yaşıma hiç gitmedi ve çok çirkindi ve maalesef onca orealden sonra alt kısımlar tutmadı ve saçlarım tamamen yanmış haldeydi.Evde yağ karışımı vardı sürdüm birazcık kendine geldi o yanıklar hafif düzeldi.Ama 1 hafta sonra korkunç bir hal aldı ve boyamak zorunda kaldım.Ya saçlarım yanık saç diplerim resmen aşırı kepek dokunduğumda dökülüyor.Ne yapıcam ve bir renge dönüştürmek istiyorum hiç olmazsa eski rengim yani sık platin olsun yine.Ya cidden psikolojim bozuldu belimde saçlarım omuzlarımda ve yanıklar renk korkunç.Fikirrrr acill

O kadar kısa zamanda saçların kaç boya,kaç işlem görmüş..
Ya başka bir kuaföre gidip istediğin rengi söyle ve yapılabilirliğini görüş yada,
Kumral veya koyu kumral yapıp ,saçlarını birkaç ay dinlendirip, bakımlarla ve yağlarla desteklersin.

cnm eğer orealle açtıysa saçını ki bu bnmde başıma geldi geçen sene sakın ve sakın röfle yaptırma kesin elinde kalır saçların bu sefer..bnmde yanmıştı baya saçlarım böle pösteki gibi olmuştu uçları ortaları falan kumrala boyatmıştım,altta oreal olduğundan kumral bile kızıllı gibi olmuştu,sonra cappicuno rengine boyattım ve 6-7 ay ellemedim,hep kestirdim sonra gittim platin yaptırdım,okadar beklememe rağmen yinede çok yıprandı saçım..bence güzel bi renge boyat ve bakıma al saçlarını en az 3-4 ay..geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bi durum...

cnm eğer orealle açtıysa saçını ki bu bnmde başıma geldi geçen sene sakın ve sakın röfle yaptırma kesin elinde kalır saçların bu sefer..bnmde yanmıştı baya saçlarım böle pösteki gibi olmuştu uçları ortaları falan kumrala boyatmıştım,altta oreal olduğundan kumral bile kızıllı gibi olmuştu,sonra cappicuno rengine boyattım ve 6-7 ay ellemedim,hep kestirdim sonra gittim platin yaptırdım,okadar beklememe rağmen yinede çok yıprandı saçım..bence güzel bi renge boyat ve bakıma al saçlarını en az 3-4 ay..geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bi durum...

Ya saçlarım o kadar berbatki hem rengi hem yanıklarıyla beraber kuaföre gidip saydıramıyorum bile.Evden çıkamaz hale geldim.Yağ karışımı hazırlattım 1 ay kadar kullanıp sonra kısa kestirip keratinli kaynak yaptırıcam ve mecburi olarak karamel renge boyatıcam.Aslında hiç koyu renk kullanmadım 6 yıldır hep röfleli.O yüzden koyudan çekiniyorum ama böyle durmak imkansız hele yaz geliyor eve kapanmak berbat bişey.

canım saçın sık oryale girmesi ne demek ben biliyorum ama sana yakışsada yakışmadasa saçına ve kendine biraz zaman ver ben saçıma zaytın yagı ve yumurta sarısı bakımı yaptım çok şükürki hala kafamdalar. sanada tavsiye ederim.hafta da 2 here bakım yap. yıkandıktan sonra saçlarının nem kaybı olmasın diye glissin saç kremini kullan. azcık toparlasın kendini. yapabilecegin işlem birazcık koyultmak(bir iki ton) sacın sağlamlıgını kazanınca da saç siliciyle açtır bir daha oryal yaptırma..geçmiş olsun... ah şu kuaförler yokmu insanı mahvediyolar :(

canımm, inan başına gelenlerin aynısı benim de başıma gelmişti.. saçının ne kadar yıprandığını tahmin edebiliyorum.. beni mahveden o kuaföre ben bir daha adımımı dahi atmadım.. eski kuaförümü üstelik senelerdirr tanıyordum, iç içeydik heppp.. Beni kaybettii laelaelaelaelae Sonra iyice araştırdım.. Hem daha iyi ürünler kullanan, hem daha uygun, hem daha güvenilir bir yer buldum.. Senin de ilk işin böyle bir kuaför bulman.. Daha profesyonel ürünler yani wella filan kullanan kuaför bul.. Kullandıkları açıcının markasını sor, wella-blondor en iyi açıcı.. Daha güvenilirliğini de nerden anlarsın biliyo musun ??? Bi kuaföre git, saçının durumunu anlat, bir daha oryal atıp açar mısınız diye sor, eğer kuaför güvenilirse, sen istesen dahi saçına açıcı sürmezz.. Diğer paragözler ise hemennnn tamam buyrun açalım der..

Sonracıımmaaa.. Saçın eğer ıslakken lastik gibi uzuyorsa, 6 ay bekle.. Benimki berbat ötesiydi.. Platin için senelerce bekleyeceğimi düşünüyodum, ama bu blondor marka açıcı ile 6 ay sonra eskisi gibi yaptılarrr..

Senin yapman gereken dediğim gibi bi kuaför bulmak, ve bi süre beklemek.. Bu süre içinde boyatabilirsin, boya gerçekten o yıpranmş saçına zarar vermezz, verse bile anlamazsın, her gün boyatsan belki zarar verebilir.. Ama bekle canım, oryal için bekle..

Canını da sıkma.. Senden beterdim, okula gitmedimm , dışarı çıkmadım ağladım durdum :) benim gibi olma, 6 ay geçtii eskisinden de güzel saçım var :) zemuszemus

koyuya sakın dönmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eyvahedigeldismile
yine açık renklere boyat canım bu süre içinde, platine dönmen gerçekten çok zorlaşırrr, sakın koyuya boyatma.. Boyatacağın max. koyu renkk , altın sarısı olsun..

koyuya sakın dönmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eyvahedigeldismile
yine açık renklere boyat canım bu süre içinde, platine dönmen gerçekten çok zorlaşırrr, sakın koyuya boyatma.. Boyatacağın max. koyu renkk , altın sarısı olsun..

O kuaföre bir kez daha gidicem ama adamı haklamak için aynen senelerdir giderdim ne olduysa dengesize. Ya boya kalmıyor saçımda kötü olan o renk vermiyor bir kez yıkamam bile yaşlı kadınların saç rengine dönüşüyor.Yaşlı diyorum pardon ama niyetim kötü değil sadece o rengi alıyor ve bende berbat duruyor.Anlamadım neden renk almıyorki.Ben organicum şampuan ve saç kremini kullanıyorum tamamen bitkisel ve mükemmel ötesi bir marka inan bana eskiden 1 saatte açılan saçlarım 5 dk açılmıştı ve bu şampuan saç kremi sayesinde hala saçlarım var buna eminim. Evet evden çıkamıyorum komik ama erkek arkimle ayrılma boyutuna geldik o kadar korkunçki kadayıf gibi duruyor :( Renk alması için karamel boyamak istedim çünkü açık kumral boyuyordum çok koyulmasın diye belirttiğim gibi renk tutmuyor saçım.

off canım ya çok iyi anlıyorum seni. benimde başıma gelmişti aynı şey 3-4 yıl önce ağlaya ağlaya heba olmuştum. hangi markanındı hatırlamıyorum platin sarısına boyamıştım kendim evde bi hadde düzelmişti ama yinede fenaydı. saçım yıpranmasın diye başkada bi işlem yaptırmadım 5 ay boyunca sonrada doğru dürüst bi kuaförde yaptırmıştım fıstık gibi bi röfle.
boşver çok üzülme geçiyo bak bi gün alışıyo insan o haline yıllar sonrada o zamanki resimlere bakıp nası çıkmışım insan içine diyo :delphin:

off canım ya çok iyi anlıyorum seni. benimde başıma gelmişti aynı şey 3-4 yıl önce ağlaya ağlaya heba olmuştum. hangi markanındı hatırlamıyorum platin sarısına boyamıştım kendim evde bi hadde düzelmişti ama yinede fenaydı. saçım yıpranmasın diye başkada bi işlem yaptırmadım 5 ay boyunca sonrada doğru dürüst bi kuaförde yaptırmıştım fıstık gibi bi röfle.
boşver çok üzülme geçiyo bak bi gün alışıyo insan o haline yıllar sonrada o zamanki resimlere bakıp nası çıkmışım insan içine diyo :delphin:

Keşke imkanım olsada gösterseydim şu saçı ya saç değil kafamdaki bu başka bişey olmuş.Saçlı derimde yaralar çıkıyor kabuk tutmuş hep.Hadi ona tamam diim ama renk yok saçlarımda yaşlanmış gibi.Olur gibi değil.Kahroluyorum sankim :gitme:

Back