Çocuk Hastalıkları fikir verin lütfen..bebeklerde idrar tahlili vermek:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

moonna

Guru
Pro Üye
29 Nisan 2010
3.654
3.115
373
kızlar oğlumu bugün dr a götürdüm.2 yaşındaki oğlum pipisine hiç dokundurmuyor.3 aaylıkken sünnet olmuştu.enfeksiyondan dolayı.hala dokununca çok canı yanıyor kendisi bile hiç dokunmuyor ve sürekli ufff diyor.altını açınca huysuzlanıyordu
.daha öncede 3-4 kere dra götürdüm.çok şükür sünetinde hiçbir sorun yokmuş.dr acaba enfeksiyon olabilrmi diye idrar tahlili ve kan tahlili verdi.birde yarın ultrasonla bakılacak.kanı verdik,ultrasonuda atlatıcaz bi şekilde.ama idrar tahlilini bir türlü veremiyoruz.zaten hiç dokundurmuyor o torbayı takmak tam bir işkence.bugün taktık çişini yapmadı ve torbayı çıkarmak zorunda kaldık.nasıl vericez yaa bu idrarı vermemiz şart:çok üzgünüm:bir önerisi olan varsa çok memnun olucammafoldumben

Geçmiş olsun canım. Bu konuda bir fikrim yok ama benim oğlum da 10 gün önce sünnet oldu. Şu an 3 aylık. ınşaallah aynı sorunu ben de yaşamam. Bu arada sünnetiniz kaç günde iyileşmişti. (konu dışı oldu kusura bakma ama.) Bize doktor 4-5 gün sıcak suya oturtun dikişleri pişsin demişti ama suya soktuğumuzdan mı nedir hala tam iyileşmedi. Merhem de sürekli yumuşatıyor gibime geliyor. O kadar açık da bıraktım ama. Üstelik yarın biz de kültür vermeye gideceğiz, umarım sorun olmaz.

sağol canım.sünnetimizin iyileşmesinde bi sorun olmadı.1 haftada dikişleri düştü tabii morlukların şişliğin geçmesi biraz daha zaman alıyor.onun dışında her altını açtıgımızda batikonlu pamukla temizledik.batikonu kullanmak çok önemli bu sayede mikrop kapmıyor.daha çok yeni sünnetiniz merak etme zamanla iyileşir.
biz bugün ultrason yaptırdık ve kan tahlili çok şükür ultrasonda sorun çıkmadı.kum..vs..gibi.idrarıda öğleden sonra vericez.senin bebeğinin aylarında çok sorun olmuyordu idrar torbasını takmak ama şimdi aklı erdiği için istemiyor.bende netten bi formül buldum onu uyguliycam.bezi kesip idrar torbasını yerleştiricemsositosositosünnetle ilgili bir hatada yokmuş pipisinin ucunda iltihap olabilir dedi dr.bakalım idrar tahliline göre bakılacak sonuca :sm_confused:

arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda keşfettiğim bir yöntemle nihayet oğlumun idrar tahlilini verebildik.zemuszemus belki aynı sıkıntıyı yaşayanlar olabilir diye linki buraya koymayı denedim ama başaramadım.kitubi.com sitesinde gördüğüm yöntemin biraz daha farklısını denedim.oğlumun külotunun ortasından yuvarlak bi şekilde keserek idrar torbasını yapıştırdım ve sonrada enjektörle çekerek hastaneye yetiştirdik.idrar numunesi vermek tam bir eziyetti ama bu yöntemi kim düşündüyse süperr fikirr:dance:
bebeklerde idrar numunesi vermek diye aratırsanız kitubi.com sitesinde resimleri karşınıza çıkacaktır :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…