- 30 Mart 2023
- 274
- 81
- Konu Sahibi Filtrekahvem
Erkek kardeşim uyuşturucu kullanıyor yıllardır 29 yaşinda.Evde huzursuzluk çikartiyor.Bonzai , ekstazi vs de kullandı.Düzenli olarak esrar kullaniyor artik.Bonzai kullandiği dönemde şizofreni belirtileri çikti ortaya.2016 yilinda askere gittiğinde de arayip söylerdi bana beni rahatsiz ediyorlar taklit ediyorlar burdaki askerler bana farkli yaklaşıyor vs orda ona antidepresan verdiler ama kullanmadi hiçbirini çünkü kabul etmiyor hasta olduğunu.2015 te de gasp suçuna bulaşti arkadaşlariyla.10 ay yatti cezaevinde hüküm giymedi.denetimli serbestlik aldı en son.Tek korktuğu şey cezaevine girmek baska da korktuğu bir şey yok.Yillar gecti kardeşimin ruh sağliği daha kötüye gitti.bana korna çalıyorlar benim erkekligime laf ediyorlar yanliş anliyorlar telefonlarim dinleniyor diyor ev sahibimizle kavga etti geceleri ev sahibinin ona ses cikarttigini söylüyor tedaviye yaklaşmiyor en ufak şeyde elini kaldiriyor.ben de dahil olmak üzere diğer kardesleri konuşmuyor kendisiyle.sadece annem konuşuyor onu da sürekli azarliyor canimi sıkma kafanı keserim diyor.Küfürler ediyor.Babam cok konustu onla ama maalesef istemiyor tedaviyi hastaligini da kabul etmiyor.Çalismiyor evde oturuyor hep.Mahkemeye başvurdum zorunlu yatişi için mahkeme kağidi var elimde.polise versem ambulansla gelip alsalar 20 gün yatsa geldiğinde bize zarar vermesinden korkuyorum.Bu durumu nasil kurtarabilirim?napabilirim?