• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fibrokistleri olup da meme buyume ameliyati olan/olmayi planlayan var mi?

irmakcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
127
1
46
Ankara
merhaba!
benim her iki gogsumde de fibrokistik olusumlar var ve ameliyat olmayi planliyorum. aranizda ayni durumda olanlar varsa bu, protezin yerlestirilecegi yer ile ilgili bir sorun veya baska herhangi bir sikinti yaratiyor mu acaba, bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Canım ben iki yıl önce sağ göğüsümden büyüyen bi fibrokisti aldırmak zorunda kalmıştım bu ameliyat sırasında göğüs dokumdan fazlaca alındığı için o göğüsümde çökme oldu bu sebeplede göğüs büyütme ameliyatı oldum bu konuyu ameliyat öncesi doktorumla konuştuk bana dual plane yöntemiyle protez uygulandı hatta ameliyat sonrası doktorum diğer göğüsümde de eline fibrokistlerin geldiğini söyledi ama eğer geçen seferki gibi büyüme olursa bile protezim daha çok kas altında olduğu için alınması durumunda herhangi bi sakıncası yok,tabi inşallah öyle bi şey olmaz..Umarım yardımcı olabilmişimdir kısaca doktoruna karar verdiğinde ve bu durumu kendisiyle konuşarak daha aydınlatıcı cevaplar alabilirsin..

merhaba!
benim her iki gogsumde de fibrokistik olusumlar var ve ameliyat olmayi planliyorum. aranizda ayni durumda olanlar varsa bu, protezin yerlestirilecegi yer ile ilgili bir sorun veya baska herhangi bir sikinti yaratiyor mu acaba, bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Canım benim 1 sene önce gögsümde kitleler çıkmıştı,yapılan ultrasyon sonucu fibrokistik yapısı oldugu anlaşıldı.Bu sene tekrar kontrole gittim,yine gögsümde vardı ufak tefek.Okmeydanı hastanesinde meme bölümüne gidiyordum ben.Doktorla konuştum silikon ameliyatı olmaya karar verdim dedim,zararı olurmu dedim.Kesinlikle olmaz demişti,gönül rahatlıgıyla olabilirsin dedi.Ben meme bölümünde şefin yanına çıktım,onunlada konuştum garanti olsun diye,Doktor güldü,kesinlikle zararı yok,olabilirsin ameliyatını dedi.Fibrokistik her kadında olabilecek bir durummuş.Özellikle bazı kadınların gögüs yapısı daha müsait oluyormuş,onlarda daha çok oluyormuş.Korkulacak birşey yok yani.Ben öylecene ameliyat oldum,hiçbir sorun çıkmadı,estetik doktorumda önemsemedi,kötü bir durum degil fibrokistik dedi.Benim protez kas zarı altına koyuldu.Bunun yerleştirilecegi bir yerle ilgisi yok yani.Sıkıntıda asla yaratmaz.Ben çok araştırma yaptım ameliyattan önce,hiçbir doktor böyle birşey demedi yani.İçini rahat tut canım.:54:

benimde sol göğsümde var :26:
ben biliyordum elime geliyordu zaten 3 sene kadar önce röntgen çekilmişti ben kendimi iyi tanıyorum emzirme dönemlerinden kaldı
doktorla görüştüm zararsız dedi
şimdi ameliyat arefesinde olduğumdan tekrar görüştüm sorun değil ama hazır ameliyat oluyorken alınmasını ve her ihtimale karşı kontrol edilmesini istedim
çünkü benimki derime yakın bir yerde ele rahatça geliyor fındıktan biraz küçük
göğüs gerilince göze çarpma olasılığı yüksek yani çıkıntı şeklinde görünebilir diye alınması iyi olucak
inş dedikleri gibi olurda sorun yaratmaz :26:
alınınca haliyle bir simetri bozukluğu olucak bu silikonla giderilebilecek

merhaba kızlar be dün meme büyütme operasyonu geçirdm öncesinde doktorm meme ultrasonu istedi bende de fibrokistler varmış dr. hiçbir sorun olmıcanı emziren hemen hemen bütün kadınlarda bu tip kistlern olmasının normal olduunu söyledi. takma kafana herhangi bir sorun yaşıcanı sanmıorm

merhaba kızlar be dün meme büyütme operasyonu geçirdm öncesinde doktorm meme ultrasonu istedi bende de fibrokistler varmış dr. hiçbir sorun olmıcanı emziren hemen hemen bütün kadınlarda bu tip kistlern olmasının normal olduunu söyledi. takma kafana herhangi bir sorun yaşıcanı sanmıorm

benim iki gögsümde de var. mikrokist demişlerdi sanırım irili ufaklı var yani baya. genel cerraha da sordum 5 kadından 3 ünde vardır çok normaldir ameliyata engel degildir dedi. ben de oldum ameliyat neticesinde:)

Canım ben iki yıl önce sağ göğüsümden büyüyen bi fibrokisti aldırmak zorunda kalmıştım bu ameliyat sırasında göğüs dokumdan fazlaca alındığı için o göğüsümde çökme oldu bu sebeplede göğüs büyütme ameliyatı oldum bu konuyu ameliyat öncesi doktorumla konuştuk bana dual plane yöntemiyle protez uygulandı hatta ameliyat sonrası doktorum diğer göğüsümde de eline fibrokistlerin geldiğini söyledi ama eğer geçen seferki gibi büyüme olursa bile protezim daha çok kas altında olduğu için alınması durumunda herhangi bi sakıncası yok,tabi inşallah öyle bi şey olmaz..Umarım yardımcı olabilmişimdir kısaca doktoruna karar verdiğinde ve bu durumu kendisiyle konuşarak daha aydınlatıcı cevaplar alabilirsin..

gecmis olsun! aslina bakarsan farkli doktorlarla konustum, herkes kendisinin daha sik uyguladigi yontemi oneriyor. biri kas altina koyalim boylece fibrokistlere dokunmamis oluruz dedi, digeri kasustu koyalim problem olmaz kadinlarin buyuk cogunlugunda vardir fibrokistler onemli degildir dedi :) yani arastirdikca kafam daha cok karisiyor. bunu yasamis kisilerin tecrubeleri en faydalisi sanirim su an benim icin. tesekkurler :)

gozun aydin diyelim o zaman. protez nereye yerlestirildi peki?

gecmis olsun! aslina bakarsan farkli doktorlarla konustum, herkes kendisinin daha sik uyguladigi yontemi oneriyor. biri kas altina koyalim boylece fibrokistlere dokunmamis oluruz dedi, digeri kasustu koyalim problem olmaz kadinlarin buyuk cogunlugunda vardir fibrokistler onemli degildir dedi :) yani arastirdikca kafam daha cok karisiyor. bunu yasamis kisilerin tecrubeleri en faydalisi sanirim su an benim icin. tesekkurler :)

Haklısın canım o zaman sana şunu söyleyebilirim evet fibrokistler zararsız doğru ama sabit oldukları sürece yani bende olduğu gibi bazı bünyelerde büyüme yapabiliyor ve alınması gerekebiliyor bunu göz önüne alırsak bence en uygun yöntem protezin kas altına uygulanması..Diğer türlü bi operasyon gerektiğinde silikonun çıkarılması v.s gibi daha zahmetli bi operasyon sürecindense bence eğer uygunsan dual plane yöntemi bi çok anlamda bizim durumumuzda en uygunu diyebilirim yani kısaca işi şansa bırakmamak açısından,sevgiler..

Canım benim 1 sene önce gögsümde kitleler çıkmıştı,yapılan ultrasyon sonucu fibrokistik yapısı oldugu anlaşıldı.Bu sene tekrar kontrole gittim,yine gögsümde vardı ufak tefek.Okmeydanı hastanesinde meme bölümüne gidiyordum ben.Doktorla konuştum silikon ameliyatı olmaya karar verdim dedim,zararı olurmu dedim.Kesinlikle olmaz demişti,gönül rahatlıgıyla olabilirsin dedi.Ben meme bölümünde şefin yanına çıktım,onunlada konuştum garanti olsun diye,Doktor güldü,kesinlikle zararı yok,olabilirsin ameliyatını dedi.Fibrokistik her kadında olabilecek bir durummuş.Özellikle bazı kadınların gögüs yapısı daha müsait oluyormuş,onlarda daha çok oluyormuş.Korkulacak birşey yok yani.Ben öylecene ameliyat oldum,hiçbir sorun çıkmadı,estetik doktorumda önemsemedi,kötü bir durum degil fibrokistik dedi.Benim protez kas zarı altına koyuldu.Bunun yerleştirilecegi bir yerle ilgisi yok yani.Sıkıntıda asla yaratmaz.Ben çok araştırma yaptım ameliyattan önce,hiçbir doktor böyle birşey demedi yani.İçini rahat tut canım.:KK54:
Sizinle kontrolörleriniz altı ayda birmi

benimde sol göğsümde var :26:
ben biliyordum elime geliyordu zaten 3 sene kadar önce röntgen çekilmişti ben kendimi iyi tanıyorum emzirme dönemlerinden kaldı
doktorla görüştüm zararsız dedi
şimdi ameliyat arefesinde olduğumdan tekrar görüştüm sorun değil ama hazır ameliyat oluyorken alınmasını ve her ihtimale karşı kontrol edilmesini istedim
çünkü benimki derime yakın bir yerde ele rahatça geliyor fındıktan biraz küçük
göğüs gerilince göze çarpma olasılığı yüksek yani çıkıntı şeklinde görünebilir diye alınması iyi olucak
inş dedikleri gibi olurda sorun yaratmaz :26:
alınınca haliyle bir simetri bozukluğu olucak bu silikonla giderilebilecek

herkese merhabalar, konu başlığı eski ama benim sorunum güncel olduğu için size sormak istedim. ben de 11 mayısta silikon ameliyatı olacağım. dün göğüslerimin fibrokistik olduğunu öğrendim. irili ufaklı bir çok basit kist varmış. sol mememde de 2 cmlik bir kist var. doktor diğerleri önemli değil ama bunu izlememiz lazım, 3 ay sonra kontrole gel dedi. bana da silikon yaptırabilirsin dedi ama içime şu an bir kurt düştü :( benim sorum şu siz ameliyattan sonra rahat ettiniz mi yani sanki hiç silikon yokmuş gibi alışıp normal kist ağrıları neyse o mu devam etti, yoksa silikonlar alttan baskı yaptığı için kistlerdeki ağrıyı ve hassasiyeti daha da arttırdı mı? noolur bana yardım edin şu an aklım inanılmaz karışık :( benim şu an zaten hafif hafif ağrılarım olunca memeye bastırınca yüz üstü yatınca bide alttan silikon gelince sanki o ağrılar kalıcı olacak gibi geliyor.

herkese merhabalar, konu başlığı eski ama benim sorunum güncel olduğu için size sormak istedim. ben de 11 mayısta silikon ameliyatı olacağım. dün göğüslerimin fibrokistik olduğunu öğrendim. irili ufaklı bir çok basit kist varmış. sol mememde de 2 cmlik bir kist var. doktor diğerleri önemli değil ama bunu izlememiz lazım, 3 ay sonra kontrole gel dedi. bana da silikon yaptırabilirsin dedi ama içime şu an bir kurt düştü :KK43: benim sorum şu siz ameliyattan sonra rahat ettiniz mi yani sanki hiç silikon yokmuş gibi alışıp normal kist ağrıları neyse o mu devam etti, yoksa silikonlar alttan baskı yaptığı için kistlerdeki ağrıyı ve hassasiyeti daha da arttırdı mı? noolur bana yardım edin şu an aklım inanılmaz karışık :KK43: benim şu an zaten hafif hafif ağrılarım olunca memeye bastırınca yüz üstü yatınca bide alttan silikon gelince sanki o ağrılar kalıcı olacak gibi geliyor.
Canım benim de sol göğsümde emzirmeden sonra oluşmuş fibrokistlerim var.doktoruma bunu söylediğimde o da zaten bir çok kadında olduğunu,sorun olmayacağını söylemişti.zaten meme dokuna hiç dokunmayacağım,kas altına koyacağım silikonu demişti.meme ultrasonunu da ister ameliyata girmeden önce çektir,ister 1 ay sonrasından itibaren çektirebilirsin demişti.ben ihmal ettim.ameliyatımın üzerinden 6 aya yakın zaman geçti hala gitmedim ama bir ara gidicem.ağrılarım önceden de vardı.sıcak duşun altında masaj,sıcak havlu falan önermişlerdi.ağrılarım hala var.ama eskiden nasılsa yine aynı şekilde.

Canım benim de sol göğsümde emzirmeden sonra oluşmuş fibrokistlerim var.doktoruma bunu söylediğimde o da zaten bir çok kadında olduğunu,sorun olmayacağını söylemişti.zaten meme dokuna hiç dokunmayacağım,kas altına koyacağım silikonu demişti.meme ultrasonunu da ister ameliyata girmeden önce çektir,ister 1 ay sonrasından itibaren çektirebilirsin demişti.ben ihmal ettim.ameliyatımın üzerinden 6 aya yakın zaman geçti hala gitmedim ama bir ara gidicem.ağrılarım önceden de vardı.sıcak duşun altında masaj,sıcak havlu falan önermişlerdi.ağrılarım hala var.ama eskiden nasılsa yine aynı şekilde.

çok teşekkür ederim cevabın için LIBRA-72 LIBRA-72 benim en büyük korkum bu çünkü yani ameliyat fln değil de iyileştikten sonra da kistlerdeki ağrı artacak ve silikonu çıkartmak zorunda kalıcam diye çok korkuyordum. ama demekki iyi yada kötü etkilemiyor silikonlar bu ağrıları sızıları.

çok teşekkür ederim cevabın için LIBRA-72 LIBRA-72 benim en büyük korkum bu çünkü yani ameliyat fln değil de iyileştikten sonra da kistlerdeki ağrı artacak ve silikonu çıkartmak zorunda kalıcam diye çok korkuyordum. ama demekki iyi yada kötü etkilemiyor silikonlar bu ağrıları sızıları.
Birşey değil canım:)ben herhangi bir artış hissetmedim.her zaman sol göğsümde sızı vardır.hala da aynı şekilde devam ediyor.bazen artar,bazen azalır.ama silikondan sonra bir değişiklik olmadı.yine de bir ara ultrason çektiricem.ihmal etmemek lazım.

Birşey değil canım:)ben herhangi bir artış hissetmedim.her zaman sol göğsümde sızı vardır.hala da aynı şekilde devam ediyor.bazen artar,bazen azalır.ama silikondan sonra bir değişiklik olmadı.yine de bir ara ultrason çektiricem.ihmal etmemek lazım.

evet kesinlikle kontrol ettirmek lazım ama doktora adım attığın an bir sürü şeyin çıkıyor. daha 20lerinde insanlarız her yerimizde bir şey var. bazen diyorum acaba sırf sektör yaratmak için mi bu kadar ultrason kontrol biyopsi fln istiyorlar. her geçen gün özel hastanelerin sayısı artıyor nasıl dönecek bu çark bizim gibilerin sırtından. :KK57:

evet kesinlikle kontrol ettirmek lazım ama doktora adım attığın an bir sürü şeyin çıkıyor. daha 20lerinde insanlarız her yerimizde bir şey var. bazen diyorum acaba sırf sektör yaratmak için mi bu kadar ultrason kontrol biyopsi fln istiyorlar. her geçen gün özel hastanelerin sayısı artıyor nasıl dönecek bu çark bizim gibilerin sırtından. :KK57:
Canım ben 72 doğumluyum.39 yaşındaydım kontrole gittiğimde.çok ağrım oluyordu göğsümde.doktor ultrason ve mamografi istedi.mamografi de hiçbir şey anlamadılar.göğüs dokum çok sıkıymış.seneye de çektirmeyin,çünkü anlaşılmıyor dediler.ultrasonda küçük küçük fibrokistlerim olduğunu,ama bunların önemsiz olduğunu söylediler.sonucuma bakan doktor 3 ay sonra gel demişti ama ultrasonumu çekenler bunlar önemli değil,senede 1 normal kontrolunuzu yaptırın dedikleri için gitmedim.hiç alınmaları gerektiğinden bahsetmediler ama ihmal etmemek lazım aslında.çoğu kadında var gerçekten.çok kafaya da takmamalı ama ihmal de etmemeli.

Back