• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Fibroadenom ameliyatından sonra göğüste bozulma olur mu?

sady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
260
0
96
İstanbul
merhaba. benim göğsümde 6 ay önce 2.2cmlik bir fibroadenom tespit edilmişti. şimdi kontrole gittim 2.3cm olmuş fazla bir büyüme olmasa da cerrah zaten 2cm üzerindekileri alıyoruz dedi. çünkü büyümeye meyilli olduğu için daha büyük bir kitlenin göğüsten çıkarılması daha büyük izlere yol açar dedi. büyük ihtimalle ağustos ayı gibi aldırıcam. merak ettiğim bu ameliyattan olan arkadaşların göğüs yapısında bir bozulma,küçülme,çökme oldu mu? ondan çok korkuyorumeyvahedigeldismile şimdiden teşekkürler :)

Bende amelıyat oldum canım Çok oldu hatırlamıyorum.fıbrokıstık anomım dı galıba senın kı hakkında bı yorum yaptımı doktor...benım de canım Çok sıkılmıŞtı Önce.allaha ŞÜkÜr ııyıyım Şımdı ız kaldı kÜÇÜlme yok..Çukur kalmadı..benımkıde anca o kadardı herhalde

bende 2004 yılında fibroadenomdan ameliyat olmuştum canım. herhangi bir şekil bozukluğu olmadı. sadece doktorum ameliyattan hemen sonra sütyenimi mutlaka takmamı ve çıkarmamamı söylemişti. ama düzenli takamadım ne yazıkki ancak deformasyonda olmadı. benim kitlemde 2 cm.in üzerindeydi. ameliyat izim bile çok hafifledi artık. gözle görmek çok zor. doktorum bir merhem varmişti emliyat yerine sürmem için izin tamamen kaybolmasında onunda etkisi oldu.

Bende amelİyat oldum canım Çok oldu hatırlamıyorum.fİbrokİstİk anomİm dİ galİba senİn kİ hakkında bİ yorum yaptımı doktor...benİm de canım Çok sıkılmıŞtı Önce.allaha ŞÜkÜr İİyİyİm Şİmdİ İz kaldı kÜÇÜlme yok..Çukur kalmadı..benİmkİde anca o kadardı herhalde

çok teşekkür ederim :)

bende 2004 yılında fibroadenomdan ameliyat olmuştum canım. herhangi bir şekil bozukluğu olmadı. sadece doktorum ameliyattan hemen sonra sütyenimi mutlaka takmamı ve çıkarmamamı söylemişti. ama düzenli takamadım ne yazıkki ancak deformasyonda olmadı. benim kitlemde 2 cm.in üzerindeydi. ameliyat izim bile çok hafifledi artık. gözle görmek çok zor. doktorum bir merhem varmişti emliyat yerine sürmem için izin tamamen kaybolmasında onunda etkisi oldu.

çok sağol cnm peki genel mi lokal mi anestezi mi oldun?? ve ne kadar sürede iyileştin

çok sağol cnm peki genel mi lokal mi anestezi mi oldun?? ve ne kadar sürede iyileştin

Doktorum lokal anestezi yaptı cnm. çok basşt bir ameliyat aslında. ancak ilk gün ağrın çok oluyo zaten ağrı kesici falan veriyo doktor. ilk bir iki haftada zor geçiyo. hareket kısıtlılığın oluyor. özellikle kolunu oynatırken zorlanıyosun. sonrasında geçiyo canım. unutuyosun bile.

Doktorum lokal anestezi yaptı cnm. çok basşt bir ameliyat aslında. ancak ilk gün ağrın çok oluyo zaten ağrı kesici falan veriyo doktor. ilk bir iki haftada zor geçiyo. hareket kısıtlılığın oluyor. özellikle kolunu oynatırken zorlanıyosun. sonrasında geçiyo canım. unutuyosun bile.

tekrar sağoll :))

ben de tam 1 yıl önce oldum bu ameliyatı. yalnız canım sana önerim geciktirme. ben 4 yıl bekledim ve en sonunda tesadüfen farkedildi kistim tehlike sınırına gelmiş. benim de lokelle yapıldı ve an be an hatırlıyorum.iğneyle uyuşturuyor doktor iğne hiç acıtmıyor. 5 dk sonra fln uyuşuyor. küçük bir kesik atıyolar ordan giriyorlar. benim kapsülleşme yapmış o yüzden biraz uzun sürdü ve 2 kez kesti doktor. kapsülü alamadı lazerle kesti. o yüzden yaram biraz geç kapandı.dokular bozulmuş ordaki hatta yeşile yakın bir akıntı gibi bişey olmuştu o zaman sorduğumda öğrendim. batikon bir merhem ve cataflam verecektir çok büyük ihtimal. baticonu dediği gibi atlamadan sürersen etkisini çok iyi görüceksin.

bunları aklın karışsın ya da kork diye yazmadım canım. ben ihmal ettim ve şu an anlıyorum ki fazla üzüntü bunun olmasına sebep oldu. çook fazla stres yaşadım ailevi. o yüzden sakın kendini hiçbirşey için üzme ve kistini ihmal etme. çok da kolay bi ameliyat. ki ben zor olan şekliyle olmuştum. 2 kez kesip çok içinde uğraştıkları halde ne iz kaldı ne sarkma. çok korkmuştum sarkma olucak şekli bozulucak diye ama allaha şükür hiç bir şey yok. iz de hiç belli değil sadece ben biliyorum nerde olduğunu. sana acil şifalar dilerim. kolayca atlatırsın umarım:)

ben de tam 1 yıl önce oldum bu ameliyatı. yalnız canım sana önerim geciktirme. ben 4 yıl bekledim ve en sonunda tesadüfen farkedildi kistim tehlike sınırına gelmiş. benim de lokelle yapıldı ve an be an hatırlıyorum.iğneyle uyuşturuyor doktor iğne hiç acıtmıyor. 5 dk sonra fln uyuşuyor. küçük bir kesik atıyolar ordan giriyorlar. benim kapsülleşme yapmış o yüzden biraz uzun sürdü ve 2 kez kesti doktor. kapsülü alamadı lazerle kesti. o yüzden yaram biraz geç kapandı.dokular bozulmuş ordaki hatta yeşile yakın bir akıntı gibi bişey olmuştu o zaman sorduğumda öğrendim. batikon bir merhem ve cataflam verecektir çok büyük ihtimal. baticonu dediği gibi atlamadan sürersen etkisini çok iyi görüceksin.

bunları aklın karışsın ya da kork diye yazmadım canım. ben ihmal ettim ve şu an anlıyorum ki fazla üzüntü bunun olmasına sebep oldu. çook fazla stres yaşadım ailevi. o yüzden sakın kendini hiçbirşey için üzme ve kistini ihmal etme. çok da kolay bi ameliyat. ki ben zor olan şekliyle olmuştum. 2 kez kesip çok içinde uğraştıkları halde ne iz kaldı ne sarkma. çok korkmuştum sarkma olucak şekli bozulucak diye ama allaha şükür hiç bir şey yok. iz de hiç belli değil sadece ben biliyorum nerde olduğunu. sana acil şifalar dilerim. kolayca atlatırsın umarım:)

çok sağol tatlm ya biraz daha rahatlıyorum böyle kolay denilince :) peki kaç cmdi senin?

1.5ti ilk önce 1.9a kadar büyüdü. ama hani 2 cm olduğundan değil etrafında mikrokalsifikasyon olduğu için alındı. en başında bana dediler bu küçükken ol kurtul diye ama dinlemedim ben. sonra bu olay olunca eli mahkum daha kötü şekilde oldum. aman diyim ihmal etme canım

bu arada alındıktan sonra yenileri çıktı mı sizde? doktorlar bunlar göğüste birden fazla olabilr diyorlar

yok hayır bende çıkmadı. ama çıksa da küçük oldukları takdirde ve büyümedikten sonra problem olmaz.

bu arada alındıktan sonra yenileri çıktı mı sizde? doktorlar bunlar göğüste birden fazla olabilr diyorlar

bende çıktı canım. ne yazıkki bünyeyle alakalı. aldırınca birdaha olmayacağının garantisi yok.

bende çıktı canım. ne yazıkki bünyeyle alakalı. aldırınca birdaha olmayacağının garantisi yok.

ama çok büyük olup kişiye rahatsızlık vermedikten sonra yada boyutunun değişip tehlike arz etmedikten sonra sorun olmuyor diye biliyorum. hatta bi yerde okumuştum kadınlar bazen farketmiyorlar kontrolde ortaya çıkıyor diye. sadece rutin kontrıolleri aksatmamak lazım..

merhaba arkadaşlar benimde iki göğüsümde fibroadenom saptandı sag gögsümde 16x8mm sol göğsümde de 6 7 adet fibroadenom bulundu pazartesi ameliyat olucam ama çok korkuyorum çünkü fibroadenomların boyutları büyük beni çok korkutuyo doktorum estetikle yapçağını söledi.bu sayfayı gördüm biraz rahatladım ama yinede endişelerim var:((

birşey sorabiilirmiyim kaç saat sürdü ameliyat bir de lokal anestezi olmanı sana doktorun şık sundumu yani illa lokal anestezi mi olucaksın dedi yoksa sen mi seçtin çünkü bende de böyle bir problem var ama çok korkuyorum bide ben lokal anestezi yle falan olmam onlar böyle başımda neşter falan dediğinde benim tansiyonu düşer çok korktuğum için onlar anestezi vermeselerde de ben doğal olarak bayılırım :)

Arkadaşlar bende de fibroadenom var, birisi 2 cm alınacak. Diğerleri değişik boylarda ve çok sayıda ama küçükler, onlara dokunulmayacak.
Benim merak ettiğim de yakında düğün daveti var, yakın. Ama ben düğünden önce ameliyat olsam düğünde sütyen takabilecek miyim,
Yada sorun olur mu, düğünü atlatınca mı ameliyat olayım karar veremedim, hareketlerim falan kısıtlanır mı bilmiyorum.
Tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum.
Bu arada düğüne 2 hafta var. Bu süre zarfında kendime gelir miyim?[/
I]

Son düzenleme:
Back