• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibreadenom kisti yardımcı olur musunuz?

Zeybar7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2020
21
6
1
26
Kızlar 22 yaşındayım ve sol göğüste fibreadenom kisti var doktor önemsiz dedi sadece 6 ayda 1 ultrason çekileceksin dedi fakat eğer göğüste başka her hangi bir şey olsaydı normal ultrasondada belli olur muydu sonrasında mı memografi isterdi merak ettim bilgi verir misiniz?

Genç kadınlarda en sık görülen iyi huylu oluşumdur fibroadenom. Kötü huyluya dönüşle hiç mi hiç işi olmaz için rahat olsun. Memedeki kitleleri en iyi gören aletlerden biri usg dir. Kistik / solid ayrımını çok iyi yapar. Solid kitleler malignite düşündürürken kistik olanlar bening olduğunu söyler bize. Aynı zamanda fibroadenom hareketli bir kitledir. Sabit fikse bir şekilde elinize gelmesi yine malignite lehinedir. Usg ile baktığımız zaman düzensiz sınırlı görmek, hipoekoik alanların olması malignite gösterir. Yani usg size gayet yeterli olan bir tetkiktir. Ayrıca siz 22 yaşındasınız size mammografi tarama amaçlı yapılmaz. Hiçbir literatürde tavsiye edilmez bu. İnşallah içini rahatlatabilmişimdir

Bende vaaarrrrr 🙋‍♀️ Kötü birşey olsa görünürdü korkma.. Bu kistte çok önemli değil arada bir ağrı yapabilir..kendiliğinden gidebilir veya büyüyebilir. Belli bir boyuta gelince alınacak demişti doktorm ala 2 senede 2 mm büyüdü sadece düşün 😁😀

Genç kadınlarda en sık görülen iyi huylu oluşumdur fibroadenom. Kötü huyluya dönüşle hiç mi hiç işi olmaz için rahat olsun. Memedeki kitleleri en iyi gören aletlerden biri usg dir. Kistik / solid ayrımını çok iyi yapar. Solid kitleler malignite düşündürürken kistik olanlar bening olduğunu söyler bize. Aynı zamanda fibroadenom hareketli bir kitledir. Sabit fikse bir şekilde elinize gelmesi yine malignite lehinedir. Usg ile baktığımız zaman düzensiz sınırlı görmek, hipoekoik alanların olması malignite gösterir. Yani usg size gayet yeterli olan bir tetkiktir. Ayrıca siz 22 yaşındasınız size mammografi tarama amaçlı yapılmaz. Hiçbir literatürde tavsiye edilmez bu. İnşallah içini rahatlatabilmişimdir
Çok teşekkür ederim gerçekten çok rahatladım pzt günü tekrar ultrason randevum vardı ve içime bir anda acaba kötü bişeyin çıkması için mammografimi çekilmesi lazım diye düşünmeye başlamıştım neyseki ultrason yeterliymiş çok sağolun

Back
X