Titan Zinciri ismini duymuş muydunuz?Buna benzer bir sistem gibi düşünebilirsiniz. Titan zincirini bir piramit gibi düşünün.Bu sistemlere katılabilmek mutlaka belli bir ücret ödemek zorundasınızdır. Giren her kişi başka yeni üyeler getirirse onlarda , ondan pay alır. Örneğin ben böyle bir sistem kurdum.Sen başvurdun senden 50 tl aldım.Sen yeni birini getirdin 50 tlnin 5 tlsini sana verdim.Getirdiğin kişi başka birini getirince 5 tl ,sen 10 tl alırsın gerisi de benim.Böyle uzayıp gidiyor , her zaman piramitin üzerindekiler zengin oluyor anlayacağınız.
Ekonomik alanda ki örgütlenmerinde bu yapıya benzer bir yapı sergiliyorlar.Ve kapalı bir yapı oldukları için para akışı kendi içlerinde dönüyor. Örn;Bankalar kuruluyor,parayı yatıran kendi adamı , bankada çalışan kendi adamı. Miras bölünmesin diye akraba evliliği yapılması gibi düşünebilirsin. Genelde çoğunlukla kendi gruplarından evlilik yapıyorlar.Birinden duyduğum bu konuda katılarmış , böyle olmak zorundaymış.Ama o konuda emin değilim,esneklik sağlıyorlar mı bilmiyorum.Bir de başlarının kitap,cd vs. ürünleri satılıyor.Oradan da gelir elde ediliyor .