Fetal dna??

Rumuz11

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2024
267
174
18
Arkadaşlar 2 firma arasında kararsız kaldım Veritas ve panorama netera buralarda fetal yaptıran oldu mu acaba deneyiminiz var mıdır

ben geçtigimiz hafta panaromaya verdim kan. normal testlerden çok az fazla, bi hemsire işyerime gelip iki tüp kanımı aldı çok profesyoneldi, herşeyi anlattı, dhl kargo kodunu verdi ve test amerikaya varana kadar takip ettim. veritabani ve güvenilirlik olarak dünyanın en iyisi firma zaten. sonuc bekiyorum 5 gün oldu daha ama bence en gec cuma gelcek. genel olarak memnunum kaliteli bi firma oldugunu her adımda hissettiriyor, mesela mesai saatlerini sordum mail attım hemen dönüş yaptılar falan. inşallah sonuclarım da saglıklı gelir insallah
sonuc beklemek cok gergin

ben geçtigimiz hafta panaromaya verdim kan. normal testlerden çok az fazla, bi hemsire işyerime gelip iki tüp kanımı aldı çok profesyoneldi, herşeyi anlattı, dhl kargo kodunu verdi ve test amerikaya varana kadar takip ettim. veritabani ve güvenilirlik olarak dünyanın en iyisi firma zaten. sonuc bekiyorum 5 gün oldu daha ama bence en gec cuma gelcek. genel olarak memnunum kaliteli bi firma oldugunu her adımda hissettiriyor, mesela mesai saatlerini sordum mail attım hemen dönüş yaptılar falan. inşallah sonuclarım da saglıklı gelir insallah
sonuc beklemek cok gergin
İstanbuldamı vermiştiniz kanı, birde panaroma dediğiniz natera mı??

İstanbuldamı vermiştiniz kanı, birde panaroma dediğiniz natera mı??
nateranın nipt testinin adı panaroma , 3 çeşit test var biri sadece trizomi 21,18,13 biri biraz daha genişi bi de en geniş paket var baya herseylere bakıyolar. ankaradayım ama istanbulda da yeri vardır ankaradaki aracı firmanın adı DONEGEN

Eklentiler

• WhatsApp Image 2025-03-17 at 12.22.30.webp
    WhatsApp Image 2025-03-17 at 12.22.30.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 95
Arkadaşlar 2 firma arasında kararsız kaldım Veritas ve panorama netera buralarda fetal yaptıran oldu mu acaba deneyiminiz var mıdır
Merhaba veristasta yaptırdım geçen hafta salı verdim cumartesi çıkmıştı hemen

Bende genoksla gönderdim yarın çıkacak sanırım 5 iş günü demişlerdi

Kızlar fetal dna testlerinizi İstanbulda nerelere yaptırdınız? Bir de bu firmalarınız yurtdısına mı gönderdi kanınızı yoksa yurticinde mi sonuclandı test ? Ve fiyatları neydi ?

uzun süredir bu sektörde çalışan birisi olarak tarafsızca anlatmaya çalışacağım. aktif olarak yabancı bir firmada istanbul anadolu yakası bölge yöneticisi pozisyonunda hizmet vermeye devam ediyorum. yazının sonunda bilgi almak isteyenler için mail adresimi paylaşacağım.

firma seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;

1- kesinlikle fiyat odaklı seçim yapılmamalı;
çünkü fiyattan ziyade güvenilir ve doğru bir sonuç almak çok daha önemlidir. yarı fiyatına yaptırılan ve yanlış sonuç verilen bir testin size zararı çok büyük olabilir. bu alanda hala hizmet veren hatalı rapolamaları bulunan bir çok firma mevcut. yeni türeyen çok az sayıda test yapmış henüz bu testler ile bebek doğumu gerçekleşmemiş çok yeni firmalar var.

2-alınan numune aynı gün gönderilmeli ve takip edilebilmelidir;
yurtdışına gönderim yapan bir firma size takip kodu vermesi gerekir. yurtdışına gönderim yaptığını söyleyip göndermeyen firmalarda mevcut. kargo takip numarası her yapılan kargoda oluşturulan bir şey ve paylaşılması çok basit biliyorsunuz.

3- sonuç süresi;
7-8 iş günü, 10 gün, 2 hafta, bunlar çok uzun sonuç süreleridir. numune sayısı düşük firmalarda bu şekilde sonuç süreleri uzundur. süre uzadıkça, numune bekledikçe kalite standartları bozulur ve sonuç verememe ihtimali artar. ve firma sizden tekrar numune ister. tekrar 2 hafta beklersiniz. en çok şikayet bu konu ile ilgilidir. ideal olan 6-7 gün içerisinde sonuç almanızdır.

4- satış yapabilmek için her şeye bakılıyor her şey çıkıyor diye anlatılması, bütün hastalıklar şeker, tansiyon vb. ne varsa çıkıyor diye yapılan bir sunumdan uzak durulması gerekir. çünkü gerçekçi değildir.

5- fatura almazsanız şu kadar olur;
bunu yapan bir firma bu süreçte başka yollara da başvurabilir. ayrıca yaptırılan test çok önemli bir test olduğu için elinizde resmi bir belge bulunması hukuki açıdan önemlidir. resmiyetten kaçmaya çalışan çok fazla firma var. kesinlikle fatura alınmalıdır. faturayı danışmanlık, sağlık harcaması olarak kesen firmalar mevcuttur. prosedüre uygun olan fetal dna testi olarak fatura kesilmesidir.

6- internette maalesef çok fazla bilgi kirliliği bulunmakta. firmaların kendi sitesi, teknolojisi, kullandığı cihazları araştırmak, söylenen bilgilerin bilimsel verisini istemek daha sağlıklı olacaktır. satış yapmak için her şey söyleniyor.

7- firma şikayetleri ve müşteri memnuniyeti;
şikayetlere mutlaka bakılmalıdır. hatalı raporlamaları olan birçok firma hizmet veriyor. sonuç beklemek birçok anne adayı için zaten stresli bir süreç. bir de firmanın ilgisizliği, geç cevap almak ya da net cevaplar alamamak sizi daha fazla strese sürükleyebilir.

8- insan numunesi ile çalışan laboratuvarları denetleyen denetmen firmalar var. bunlar makine ekipman bakımından, çalışanın bilgi yeterlilik düzeyine kadar denetlemeler yapıyorlar ve sadece yüksek standartları sağlayabilen laboratuvarlar bu akreditasyonları alabiliyor. amerikan firmaları için bunlar cap ve clia akreditasyonlarıdır. eğer firma bu akreditasyonlara sahip ise bunların numaraları olmak zorunda ve cap, clia'nın kendi sitelerinden sadece bu numaraları ile kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. yani özetle seçtiğiniz firmanın akredite olması güvenilirliğini ve standartların uygunluğunu onaylar niteliktedir.

9- bugün itibari ile hiçbir hastane içlerinde bu çalışmayı yapabilecek cihazlar bulunmamaktadır. hastaneler hizmet satın alıp size satarlar, sizden numuneyi alıp anlaşmalı olduğu firmaya gönderir. bu noktada sizin için dezavantajlar şunlardır; hastane aracı olduğu için aracılık ödemek, kendi numunenizin takibini yapamıyor olmak ve genelde uzayan sonuç süresidir.

bilgi almak için mesaj atabilirsiniz. direkt iletişim bilgilerimi buradan yazamıyorum maalesef.

Back
X