• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal dna testi yaptıranlar????

Hawky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
1.205
1.346
83
Hanımlar ben tarama testlerine güvenmiyorum eşimle aynı fikirdeyiz zaten, risk diyerek büyükte olsa düşükte olsa korkutacaklar ve kesin sonuç veremeyecekler. Bizde daha kesin olan fetal dna testini düşündük yakın zamanda son 1 -2 ayda yaptıran annelere soruyorum ücreti nedir nerede yaptırdınız bilgilendirir misiniz?

Benim kardesim yaptırdı on gün önce istanbulda ozel dr unda 5500 TL ama sonuc henüz cikmadi. Genoks a sorduk orasida 5500 TL fiyat verdi.

Yalniz ucret dolar bazinda olduğundan hergun değişiyor. İki hafta once sordugumuzda 5300 TL demislerdi.

Hanımlar ben tarama testlerine güvenmiyorum eşimle aynı fikirdeyiz zaten, risk diyerek büyükte olsa düşükte olsa korkutacaklar ve kesin sonuç veremeyecekler. Bizde daha kesin olan fetal dna testini düşündük yakın zamanda son 1 -2 ayda yaptıran annelere soruyorum ücreti nedir nerede yaptırdınız bilgilendirir misiniz?
Ben de tarama testi yaptırmadan direk fetalcdna yaptırdım. Nipty genoxda yaptırdık. Benim gittiğim hastanede yaptırdım 4200 gibi bir rakamdı galiba

Ben bu testi yapan laboratuvarda çalışıyorum. Fiyat sorarken panel içeriklerini de sorarsanız daha iyi olur mesela temel panel kromozom 13,18,21 x,y ye bakıyor geniş panel mikrodelesyonlara da bakıyor buna göre fiyat değişiyor. Testi yaptırırken en az 10 haftalık gebe olmanız lazım yeterli dna toplanması için kandan. Fiyat vermem doğru olmaz şimdi reklam sayılır belki şunu söyleyeyim bu testte bebeğin cinsiyetini söylemek yasak. Bebeğin cinsiyetini söyleyen yerlere yaptırmamanızı öneririm

Ben bu testi yapan laboratuvarda çalışıyorum. Fiyat sorarken panel içeriklerini de sorarsanız daha iyi olur mesela temel panel kromozom 13,18,21 x,y ye bakıyor geniş panel mikrodelesyonlara da bakıyor buna göre fiyat değişiyor. Testi yaptırırken en az 10 haftalık gebe olmanız lazım yeterli dna toplanması için kandan. Fiyat vermem doğru olmaz şimdi reklam sayılır belki şunu söyleyeyim bu testte bebeğin cinsiyetini söylemek yasak. Bebeğin cinsiyetini söyleyen yerlere yaptırmamanızı öneririm
Bakılabilen her şeye bakılırsa ücreti kaça çıkar acaba?

Ben de bunu merak ettim

Ayrıca bakılması gereken her şeye bakın demek mi gerekiyor testi yaptırırken? Ayrım nasıl oluyor?

Ve şunu da merak ediyorum fetal dna yaptırınca gebelikte yapılması gereken hangi taramalardan muaf olunuyor?

Ben de bunu merak ettim

Ayrıca bakılması gereken her şeye bakın demek mi gerekiyor testi yaptırırken? Ayrım nasıl oluyor?

Ve şunu da merak ediyorum fetal dna yaptırınca gebelikte yapılması gereken hangi taramalardan muaf olunuyor?

Benim yaptırdığım yerde en kapsamlısı sanırım 550 dolardı.
İkili üçlü dörtlü tarama testinden muaf oluyorsun yaptırınca. Detaylı ultrason giriyorsun

Kızıma detaylı ultrason için gitmiştik Bakan doktor %80 geçerli en iyi sonucu fetal DNA dan alırsın en garantili demişti ..

Ben de bunu merak ettim

Biz panorama firmasına gönderiyoruz ücreti 8500 TL ama doktor herhangi bir mikrodelesyondan şüphelenmediyse en geniş paneli yaptırmaya hiç gerek yok bence temel panel yeterli oluyor o da 5500 TL

Merhabalar arkadaşlar ben de ense kalınlığı 2.5 çıktı ense kalınlığı İçin fetal DNA yaptırılacak ancak Osman Gazi üniversite hastahanesinde de yaptırılıyormuş bu test sanırım yurt dışı haricinde yoksa ben özel bir hastahaneye gidiyorum 7000 civarında para çıkarttılar ve aranılan bir bebek tedavi ile mala faktör 34 yalındayım ense kalınlığı yüzünden yaptıranlar oldu mu 🙁 Allah herkese sabır versin ve yardımcısı olsun 🤲

Biz panorama firmasına gönderiyoruz ücreti 8500 TL ama doktor herhangi bir mikrodelesyondan şüphelenmediyse en geniş paneli yaptırmaya hiç gerek yok bence temel panel yeterli oluyor o da 5500 TL
merhabalar, firmanın iletişim numarası yada internet sitesi var mıdır ulaşabileceğim ?

Bebeğin cinsiyetini söyleyen yerlere yaptırmanın sakıncası nedir?

Bebeğin cinsiyetini söyleyen yerlere yaptırmanın sakıncası nedir?
Çok olmuş yazalı ama bende takıldım bu soruya. Özelden falan cevap alabildiniz mi? Benim doktorumda yaşım nedeniyle bu testi mutlaka önerdi ve detaylı anlatırken cinsiyetini de ogrenecegimizi belirtti.

Çok olmuş yazalı ama bende takıldım bu soruya. Özelden falan cevap alabildiniz mi? Benim doktorumda yaşım nedeniyle bu testi mutlaka önerdi ve detaylı anlatırken cinsiyetini de ogrenecegimizi belirtti.
Merhabalar, hayır cevap alamadım. Yani politika olarak cinsiyetin söylenmek istenmemesi anlıyorum aslında. Çünkü maalesef toplumda cinsiyete göre gebeliğin devamı ya da sonlandırılması kararını verebilecek insanlar da var.

Ama cinsiyet söyleyen yerde yaptırılmasının hamile bakımından ne gibi bir sakıncası olabilir anlamadım.

Bu arada ben de testi yaptırdım. Firmalar genelde doktorla paylaşıyorlar bu bilgiyi. Ve zaten sadece kan alınan basit bir test. Şimdiden hayırlı güzel sonuçlar dilerim. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.

Back
X