Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Testi tekrarlamıyorlar mı. Genelde böyle durumlarda testi ücretsiz tekrarlarlar.Kızlar fetal DNA testim pozitif geldi fakat fetal fraction oranı %3 , 4 üstü olunca daha kesin sonuç veriyormuş böyle olup bebeği sağlıkla doğan var mı acaba
Anladım umarım sağlıkla alırnız kucağınızaTekrarlamıyo amniyosentez istiyo onu da ben istemiyorum riskli olduğu için
Merhaba ikili tarama testim temiz çıktı bugüne kadar ultrasonda hiç bir terslik çıkmadı ama 22. Haftada fetal dna yapmak istedim yüksek riskli çıktı ama doktorlar ultrasonda da bir terslik görmüyor. Hangisine inanmayalım aşırı huzursuzum ve şu an 30. Haftadayım aynı durumu yaşayan var mı?Kızlar fetal DNA testim pozitif geldi fakat fetal fraction oranı %3 , 4 üstü olunca daha kesin sonuç veriyormuş böyle olup bebeği sağlıkla doğan var mı acaba
Saglikli olacagina inan hicbiri kesin sonuç degil. Surecin cogunu atlatmissin zaten saglikla kucagina alirsin insallahMerhaba ikili tarama testim temiz çıktı bugüne kadar ultrasonda hiç bir terslik çıkmadı ama 22. Haftada fetal dna yapmak istedim yüksek riskli çıktı ama doktorlar ultrasonda da bir terslik görmüyor. Hangisine inanmayalım aşırı huzursuzum ve şu an 30. Haftadayım aynı durumu yaşayan var mı?
İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız ama yine de belirsizlik bitiriyor insanıSaglikli olacagina inan hicbiri kesin sonuç degil. Surecin cogunu atlatmissin zaten saglikla kucagina alirsin insallah![]()
Fetal DNA yanılma payı yok diyorlar ama inşallah yaniliyordur ikimizde sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza. Doğunca bana haber eder misiniz sonucuMerhaba ikili tarama testim temiz çıktı bugüne kadar ultrasonda hiç bir terslik çıkmadı ama 22. Haftada fetal dna yapmak istedim yüksek riskli çıktı ama doktorlar ultrasonda da bir terslik görmüyor. Hangisine inanmayalım aşırı huzursuzum ve şu an 30. Haftadayım aynı durumu yaşayan var mı?
Peki bu testi yaptırmalı mı yaptırmamalı mı? İlk hamileliğimde ikili testim riskli çıktığı için bu sefer nipt yaptırayım direk diye düşünüyordum bendeMerhaba, gebeliğimin 12. haftasında fetal DNA Nipt testi yaptırdık, fetal fraksiyon ÷4 idi, sonucu yüksek risk 47, XXY Klinefelter Sendromu olarak geldi. Bu bir tarama testi, tanı testi değil. Cinsiyet kromozomları da bu testin yanılma payı en yüksek olan kısmı. Bunu sizlere umut olması açısından yazıyorum, çünkü sonuçtan sonraki haftalarda yaşadığım stres ve üzüntüyü yaşamanızı istemem. Nipt sonrası amniyosentez önerildi, gebeliğimin 16. haftasının bitiminde amniyosentez yaptırdım, çok kolay ve ağrısız bir işlem oldu, ehil ellerde risk düşük oluyor. Amniyosentezden 2 gün sonra ön sonuç (QF PCR yöntemi) normal olarak sonuçlandı. 2,5 hafta sonra da kesin sonuç çıktı ve çok şükür normal. Fetal dna testini yaptırdığımızda ultrason normaldi, maalesef cinsiyet kromozom bozuklukları ultrasonda bulgu vermiyor. Bu testin yanılabileceğini unutmayın lütfen. İnşallah hepinizin bebişleri sağlıkla doğar.
Eğer ileri yaş ya da daha önce anomalili bebek öyküsü gibi bir risk durumunuz varsa, ya da yapılan ikili testte risk yüksek çıkarsa yapmayı öneriyorlar daha çok. Yurt içi testlerin güvenilirliği daha düşükmüş, yurt dışına gönderilenlerden yapmak daha uygun olabilir. Bu testin negatif öngörüsü bayağı yüksek. Yani normal (düşük risk) çıktığında anomalileri dışlama konusunda oldukça başarılı ama eğer yüksek risk çıkarsa orada yanlış pozitiflik oranı oldukça fazla bir test. Böyle olunca da maalesef yaptırıp yaptırmamak konusunda arada bırakıyor insanı.Peki bu testi yaptırmalı mı yaptırmamalı mı? İlk hamileliğimde ikili testim riskli çıktığı için bu sefer nipt yaptırayım direk diye düşünüyordum bende
Son durumunuz nedir acabaKızlar fetal DNA testim pozitif geldi fakat fetal fraction oranı %3 , 4 üstü olunca daha kesin sonuç veriyormuş böyle olup bebeği sağlıkla doğan var mı acaba