• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal DNA pozitif

iremg35

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2025
4
0
1
26
Kızlar fetal DNA testim pozitif geldi fakat fetal fraction oranı %3 , 4 üstü olunca daha kesin sonuç veriyormuş böyle olup bebeği sağlıkla doğan var mı acaba

Kızlar fetal DNA testim pozitif geldi fakat fetal fraction oranı %3 , 4 üstü olunca daha kesin sonuç veriyormuş böyle olup bebeği sağlıkla doğan var mı acaba
Testi tekrarlamıyorlar mı. Genelde böyle durumlarda testi ücretsiz tekrarlarlar.

Tekrarlamıyo amniyosentez istiyo onu da ben istemiyorum riskli olduğu için

Merhaba ikili tarama testim temiz çıktı bugüne kadar ultrasonda hiç bir terslik çıkmadı ama 22. Haftada fetal dna yapmak istedim yüksek riskli çıktı ama doktorlar ultrasonda da bir terslik görmüyor. Hangisine inanmayalım aşırı huzursuzum ve şu an 30. Haftadayım aynı durumu yaşayan var mı?

Merhaba ikili tarama testim temiz çıktı bugüne kadar ultrasonda hiç bir terslik çıkmadı ama 22. Haftada fetal dna yapmak istedim yüksek riskli çıktı ama doktorlar ultrasonda da bir terslik görmüyor. Hangisine inanmayalım aşırı huzursuzum ve şu an 30. Haftadayım aynı durumu yaşayan var mı?
Saglikli olacagina inan hicbiri kesin sonuç degil. Surecin cogunu atlatmissin zaten saglikla kucagina alirsin insallah 🙏

Fetal DNA yanılma payı yok diyorlar ama inşallah yaniliyordur ikimizde sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza. Doğunca bana haber eder misiniz sonucu

Merhaba ben de fetal dna testi verdim ultrasonda bir problem yoktu ikili ve uclu tarama yapmak yerine test yaptiralim diye tavsiye etmisti doktorum. Test sonucunda x y kromozom anomalisi olarak 45×0 46xy mozaik pattern goruldu. 14+3 haftadayim. Cinsiyeti tam goremiyoruz ultrasonda ama muhtemelen kiz diyor doktor. Boyle bir durum yasayan var mi? Bir de raporda cinsiyet anomalilerinde yanlış pozitif verme olasılığı yüksektir diye belirtiyor. Bir de zaten fetal fraksiyon oranı %4 çıkmış 12. Haftada vermeme rağmen. O yüzden amniyosenteze yönlendirdi doktorum.

Aslında 45× 46xy görüldüğü halde cinsiyeti kız olarak doğan var mı acaba diye sormak istiyorum

Back
X