Çocuk Hastalıkları Ferrum damla lütfen yardımmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

iyitugba

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
48
0
286
42
Bursa
Merhaba,

9.5 aylık bir kızım var bugüne kadar üç doktor değiştirdik nedense hiçbiri yeterli ilgiyi göstermiyor sorularıma tam cevap alamıyorum.Kızımın diş çıkarma sıkıntısı var isal ama kaka rengi çoğunlukla yemyeşil.Test yapıldı herhangi bir parazit mikrop görülmedi fakat doktoru yine de enfeksiyon kapmış olabilir deyip şurup ve reflor adında bir şurup verdi 10 gündür kullanıyoruz kaka sayısı azaldı ama rengi hala koyu.Sormak istediğim bu arada da ferrum damlayı 4 aylıktan beri kullanıyoruz dün bitti ben tekrar almadım acaba ferrumun yan etkisi olabilir mi?İnternete baktım kafam karıştı kimi yer 1 yaşına kadar diyor kimi yer 2 yaşına kadar kullanılacak diyor.Kimi yerde yan etkisi dışkıda renk değişikliği ve isal olabilir diyor.Sizce kullanmalıyım bırakmalıyım?

bizim dr'umuz 15 ay kullanmamızı istemişti.Genelde dr'lar 1 yaş der ama olması gereken 15 ay demişti.

Ferrum bir demir ilacıydı değil mi?
Çocuğunuzda bunu kullanmadan önce herhang bir kan sayımı filan yapıldı mı?Tahlil vs..
Bizede 4 aylıkken verdiler sağlık ocağında ben hiç kullanmadım(ben dvit de kullanmadım ya)6 aylıkken doktorumuz sayım istedi.Alyanın kan tahlilini görünce adam kısa süreli bir şok yaşadı.Masallah çok yüksektir de
Bence kullanmayın tahlil isteyin eğer gerek varsa kullanın derim.
Kaka rengine gelince bir şey olsa çıkardı bağırsakları iyi çalışıyor demekki diyebiliyorum sadece.

Kan tahlili yapıldı kan değerleri normaldi ama yine de kullanın dedi ben de kullandım o zaman dediğiniz gibi gerek yokmuş ama kafam karıştı her yrede farklı birşey yazıyor doktorların hepsi ayrı bir şey söylüyor..

ferrum damla kakayı koyu siyah yeşil yapabilir. Biz de 1 yaşına kdar kullanık. 6. ayda bakıldı hemogram. Normaldi o yüzden koruycu dozda devam ettik 1 yaşına kadar.

Canım doktor kullan diyorsa vardır bir bildiği. Gerek yokmuş diye düşünme. Bebeğin henüz herşeyi yiyemiyor. Eğer bu problemi dr. a söylediysen ve tahlillerinde birşey çıkmadıysa endişe etme. Kaka rengini koyulaştırması çok normal. Hamileliğinde demir hapları içtiğinde seninde aynı renk olmuyormuydu? Dr. bi şey söylüyorsa vardır bir bildiği sonuçta o Dr. olmak için en az 10 yıl okuyor.Kan değerlerinin normal çıkmış olması demir desteğine ihtiyacı olmadığını göstermez.

Fazla demirin vucutta ne gibi zararları olduğunu okumanızı rica ederim.
Her doktor okuyor ama hepsi her insana hitap etmiyor.
Var bir bildiği diyip geçemiyorum ben malesef.KEndi adıma yani..
O bilidiğiyle beni ikna edebiliyorsa anne olarak o zaman tamamdır derim,ama havada kalıyorsa söyledikleri;tahlil değerleri de yerindeyse evladımın bencede gerek yoktur.

bu demir ilacında her doktor aynı fikirde değil.maalesef çoğu doktor ve sağlık ocakları ezbere veriyor bu ilacı.oysaki kan değerine bakılıp ona göre verilmesi gerekir.çünkü çoğu çocukta kabızlık sorunu yaratıyor.eğer kanı yeterliyse benim doktorum gerek görmüyor.

doktorum 2 yaşına kadar kullanacak demişti,kafanıza göre hareket etmeyin bence,kullanmaya devam edin

canım bu ilaç yüzünden bebeğinde kabızlık sonucu anal fissür yani barsakta çatlak olan arkadaşlar var.o derdi ben çektim,ameliyat olmak zorunda kaldım,ne lanet bişey olduğunu bilirim o yüzden korkuyorum.hem allah aşkına biz demir damlaları d vitaminleri florlarla mı büyüdük şimdi çocuklarımıza gerekli olup olmadığı belli olmayan bir dünya ilaç yüklüyorlar

Bu ferrum damladan ben çok çektim. Eşdeğeri ferro sanol da öyle. Bu damlaya başladığım zaman kızım 4,5 aylıktı. 1-2-3 gün derken baktım kızım gece uyumakta çok zorluk çekiyor. sebebini bilmeden vermeye devam ettim 10.gün artık dayanamadım doktora gittim. İlacı gösterdim buna başladığım günden beri bebeğim uyuyamıyor dedim. Doktor 1-2 ay ara verin bi daha deneyin dedi. Tekrar denedim sonuç aynı. Şimdi kızım 1 yaşında 2 gün verdim yine ve 2 gecedir uyuyamıyoruz. bugün vermedim. Ve artık ASLA VERMEYECEĞİM. Böyle bi yan etkiyi doktor bile daha önce hiç duymamış. Ama oldu işte.