• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi ferro sanol dişleri mi karartıyor???

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esmasalim

...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
132
0
96
41
Isparta
arkadaşlar bir haftadır ferro sanol demir ilacını kullanıyoruz ama bu ilacın bebeklerde süt dişlerini sararttığını duydum. hatta bir çocuk doktoru bunu onayladı. kendi doktorumuza ulaşamadığımdan henüz soramadım. ama kafam çok karışık..
gerçekten bu ferro sanol dişlerini mi sarartacak kızımın yaaa?? bilgisi yada tecrübesi olan varmı??

bende ferro sanol kullanıyorum ne zamandır ama sararma olmadı ama diş çürümesini engellemek için flor kullanabilirsin ben flor kullanıyorum ve temiz bir bezle dişlerini sliyorum dr una yazdırabilirsin.

evet benim oglumun dişlerini karartmaya başladı biz 1 yaşından sonra kestik zaten demir damlasını kan degerleri iyi çıkmıştı.her akşam fırçalıyorum ben oğlumun dişlerini..

kızlar artık benim oğlumun da dişleri kararmaya başladı tuhaf bişey oldu sanki uçları aşınmış gibi anlamadım acaba şurubu bıraktıktan sonra düzelecek mi bilginiz var mı?

evet sarartıyo sonra çürütüyo oğlum şu anda 25 yaşında ve ergenli zamanında ön dişleri çürüdü şu anda kaplama:8

kızlar artık benim oğlumun da dişleri kararmaya başladı tuhaf bişey oldu sanki uçları aşınmış gibi anlamadım acaba şurubu bıraktıktan sonra düzelecek mi bilginiz var mı?

Evet canım bırakdıkdan sonra düzeliyor kızımda aynısı olmuşdu ne kadar çabuk bırakırsan kararmada o kadar çabuk düzelir uzun süreli kullanımlarda düzelmiyor. Diş doktorumuz demişdi o zamanlar. Hatta bende kullandığım zaman benimde dilimde yara çıkmışdı bırakdıkdan sonra düzeldi. o ilacında öyle bi yan etkisi var işte.

ben de en son doktor kontrolümüzde sordum doktora. evet ferro sanol dişleri boyuyor dedi. diş doktorlarının dediğine göre ise bu geçiciymiş, ilacı bıraktıktan sonra geçiyormuş güya..
ben yine de demir ilacını verdikten sonra kızıma birkaç damla su veriyorum.. inşallah boyamaz yaa..

benim kızımın dişlerini de boyadı. 1 yaşında bıraktık, şimdi dişlerini fırçalıyor ama hala geçmedi. diş doktoru da geçmez dedi.

Evet canım bırakdıkdan sonra düzeliyor kızımda aynısı olmuşdu ne kadar çabuk bırakırsan kararmada o kadar çabuk düzelir uzun süreli kullanımlarda düzelmiyor. Diş doktorumuz demişdi o zamanlar. Hatta bende kullandığım zaman benimde dilimde yara çıkmışdı bırakdıkdan sonra düzeldi. o ilacında öyle bi yan etkisi var işte.

inşallah düzelir canım ferro sanol damlası karartmadı ancak şurubu kullanıyorum yaklaşık 1 aydır kararma oldu sinir oldum inşallah demir deposu dolmuştur artık da bende daha vermem hayırlısı artık bu arada sen ne kadar kullanmıştın ben 7.aydan beri kullnıyorum ama 1 aydır şurup olarak veriyorum ama sanırım şurup daha etkili belki daha gerek kalmaz kulanmaya sağol canım

Canım ferro sanolu kullanmaya başlamadan önce kan sayımı yaptımı doktorunuz?
10 değerinin altında çıktığı için mi başladınız ya da?
Biz hiç kullanmadık çünkü.

Dişleri boyuyor olması hiç hoş değil .

Ayrıca flour tableti kullanmak faydalı oluyor, dişleri güçlendirmek için.

ferro sanol değilde başka markaların damlalarını kullansak aynı mı olur yoksa bu ferro sanol markasına özgü mü ? sağlık ocağından ferro sanol veriyorlar ama benim doktorum başka bir marka vermişti.

ben de bunu eczacıya sormuştum tüm kan ilaçlar uzun kullanmasından sonra leke yapar dedi.ılk kullandıgımdan beri dişlei özenle siliyorum fakat 6 ay kullandıgımızdan sonra dişlerde leke oldu.Ben ferrum damlası kullandım şimdi ise şuruba geçtik tadı daha güzel severek içiyor ama çok kötü lekeler yapıyor.

arkadaşlar bende oğlumu bugün aşıya götürdüm bizede ferro sanol verdi oğlum 4 ay 6 günlük 4,5 aylık oldugunda başlıya bilirsin dedi hemşire günde dokuz damla aç karnına kusarsa tok karnına verebilirsin dedi.siz ne zaman başladınız bana biraz erken gibi geliyor nedersiniz arkadaşlar cvp bekliyorum.

kızlar benim oğlumda 4 aylık doktor günde 6 damla kullanın dedi daha başlamadım ama kafam karıştı biraz daha mı beklesek ne:( ??

Genelde s.ocağında kan testi yaptırmadan kan damlası veriliyor.Sebebi ise süt çocuklarda sık rastalan kansızlıktır.Fakat her bebekte kımı yaptırmadan kanansızlık olmuyor bence kan sayımı yaptırmadan kan ilacı vermeyiniz.Zaten bu ilaçlar bu kadar mahsum değil uzun süre kullanıldıktan sonra kara ciyere zara verebilir.Mutlaka bir dokturla danışın.

Damlayı nasıl veriyorsunuz ben 5+4 olmak üzere 9 damlayı kaşığa damlatarak veriyorum iki defada.Ve bu damladan nefret ediyorum.kızım içmek istemiyor neredeyse bütün kıyafetlerimizde lekesi var

benim oğlumda ferro sanol kullanıyor.şuan 14 aylık, 6. ay bittikten sonra başladık kullanmaya. şimdiye kadar olmamıştı ama yaklaşık 1 ay önce üstleri resmen grileşti. diş doktoru antibiyotiğinde etkisi olabileceğini söyledi. bazen düzelir gibi oluyo ama sanırım tamamen geçmeyecek :(

arkadaşlar ne kadar doğru bilmiyorum ama bende doktoruma dedim karartıyomuş diye bende vermeye başlayacağım o da bana meyve suyuna karıştırıp verirsen karartma yapmaz dedi bakalım inşallah yapmaz

benim kızımın dişlerini de boyadı. 1 yaşında bıraktık, şimdi dişlerini fırçalıyor ama hala geçmedi. diş doktoru da geçmez dedi.

geçmez mi dediiii, benim kızıma da bırakalı 1 ay oldu,dişlerinin arasında kahve kahve lekeler oluştu sanki kahve içmiş te telveleri oraya yapışmış gibi tabiokadar simsiyah deil ama beni rahatsız etti, netten araştırdım, biberon çürrüğü zannettim, ertesi gün doktora koştum, doktor demirden dedi, vermiyorum artık, ama hala lekeler geçmedi, ilk günki gibi duruyor..:oklava:

Back