• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Ferro Sanal damla kullananlar bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dc03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
55
0
36
İzmir
Bebişim 4,5 aylık oldu sağlık ocağı ve doktorumuz Ferro Sanal damla verdi bebeğimin kilosu 7600 ama sağlık ocağında 4 damla ver dediler sonra duyduğum kadarıyla her kiloya bir damla vereliyormuş sizler nasıl kullanıyorsunuz? Bir haftadır kullanıyoruz ve bir haftadır bebeğim çok huzursuz acaba bundan mı yoksa anneanneye geldik ortam değişti ondan mı bilemiyorum.Şimdiye kadar hiç aklıma gelmedi bu damlayı kullanınca bebeğim huzursuz oluyor diyen var duyunca acaba mı dedim.Yan etkisi oluyor mu? Çok iğrenç bir tadı var bir bakıyım dedim azkalsın kusuyordum :) yavrum nasıl içiyor unu bilmiyorum ama napalım onun iyiliği için yeterki büyük bir yan etkisi olmasın.

cnm benim bebeğim 6 aylık oldu. reflüsü vardı tam düzelmeye başlamıştıki, ferro damla kullanmaya başlayınca yavrucağın kusması büyük adamlar gibi öğürtülü oldu. tabi ben ferro sanal damladan olduğundan bihaberim. hemen doktoruna koştum, kusması arttı diye. doktor ferro sanal damlayı nasıl verdiğimi sordu. kaşığa damlatıp verdiğimi söyleyince kusmadaki artışın ondan kaynaklandıını söyledi, haklıydıda. mamaya karıştırıp ver dedi, bu defa çocuk mamayı yemedi. bende yaklaşık bir ay oldu bazen veriyorum bazen vermiyorum, hiç vermesem ne olur sorucam doktora.
senin bebişin huzursuzluğuda kesin ondandır, kokusu çok iğrenç...

cnm benim bebeğim 6 aylık oldu. reflüsü vardı tam düzelmeye başlamıştıki, ferro damla kullanmaya başlayınca yavrucağın kusması büyük adamlar gibi öğürtülü oldu. tabi ben ferro sanal damladan olduğundan bihaberim. hemen doktoruna koştum, kusması arttı diye. doktor ferro sanal damlayı nasıl verdiğimi sordu. kaşığa damlatıp verdiğimi söyleyince kusmadaki artışın ondan kaynaklandıını söyledi, haklıydıda. mamaya karıştırıp ver dedi, bu defa çocuk mamayı yemedi. bende yaklaşık bir ay oldu bazen veriyorum bazen vermiyorum, hiç vermesem ne olur sorucam doktora.
senin bebişin huzursuzluğuda kesin ondandır, kokusu çok iğrenç...

bu damla çok önemli arkadaşlar demir sonuçta ilerde kötü sonuçlarla karşı karşıya gelmemek için kullanmamız lazım. Benim oğlum 5.5 aylık ben kullanıyorum ve hergün mevsim meyvesi portakal, elma veya havuç sıkıyorum bir tatlı kaşığını bu meyvelerin suyundan alıp içine damlatıyorum ve ardından iki üç kaşık yine meyve suyu veriyorum hiç bi sorunu olmuyor oğlumun ve bir konuya daha dikkat edin doktorunuz sölemiştir kesinlikle süt ve yoğurttan yarım saat önce veya sonra verin çünki süt ve yoğurt demiri öldürür.

benim oğlumda 5ay 10 günlük benim oğlumada sağlık ocağından 4 damla verdiler ancak çocuk dr na götürdüğümde damla sayısını arttırdı kilosuna göre verilmeliymiş.bu arada benim oğlumdada geceleri huzursuzluk başladı karın ağrısı gaz sorunu yaşıyor.

benim oğlumda 4.5 aylık 9 damla verdiler ama obur oğlum içince sürekli yüzünü ekşitti ek öğünlerede geçmedikki meyve suyuyla veriyim. sadece anne sütü veriyorum. bide ilk defa kabız oldu yani kabızmıdır bilmem ama herzamanki gibi değil kakası katı kıvamlıydı. d vitamni neysede bu çok zorlıycak beni. vermesende olmuyo.

bide bişey sorcam arkadaşlar bu ferro sanolu aldım eve geldim kapağını açtım kahve rengi kapağa birikmiş sıvı netten baktım havayla temas edince öyle olurmuş. şişenin içindeki sıvı saydam. sonra alıp eczaneye götürdüm benden önce dikkat eden olmamış sanırım. yeni bi şişe açtılar oda aynıydı. ama hala tereddütdeyim üstündede açıldıktan sonra 3 ay içinde tüketilmeli yzıyo. sizlerden kapağı açınca böyle bişeyle karşılaşan varmı.?

Ben hep aç karnına veriyorum çok şükür artık bir problem kalmadı.Mamayla karıştırıp verirsem eminim mamadan tiksinir diyorum ya tadına baktım çok çok iğrenç birşey.Ben şişeyi geçen gün düşürdüm ve kapağı çatladı üstüme bir kaç damla döküldü kahverengi leke oldu ve çıkmıyor havayla temas edince öyle oluyormuş bende bir zararı var mı bilmiyorum ama bu yüzden ne olur ne olmaz diye yenisini alıcam 2 gündür kullanmıyorum.

nefret ediyorum bu ferro sanolden.. oğluma hergün pekmez vercem artık kararlıyım, o da kan yapıyor sonuçta.. artı kan değerleri ölçülmeden kansızlık teşhisini nasıl koyduklarını da merak ediyorum.. bana hamilelikte kan hapı verildi, hergün burnumdan kan fışkırıyordu, doktora gittim, senin kan değerlerin mükemmel, sana nasıl böyle bi ilaç yazarlar dedi.. gittim kadın doğumcuma biz herkese yazarız, genelde herkesde kansızlık var dedi burda, sinir oldum.. herkesi bilemem, en azından benim türk olmadığımı biliyorsunuz kontrol etmeniz lazımdı dedim.. bozuldu.. ya oğlumda da aynı durum varsa? ya zararlı olursa? kan sayımı yapın diyorum, 1 yaşından önce kan almıyorlarmış.. oğlum 8 günlükken bilirubin için kan alındı ne 1 yaşı..

Aylık kontrolümüzde doktorumuz ferro sanol damlayı kilosuna göre vermemi söyledi.Aç karnına sabah 3 akşam 4 insanın içi almıyor ama onun iyiliği için kullanmaya devam.Bence ihmal etmeyin doktorumuz demir eksikliği,beyin gelişimi,gelişim bozukluğu için mutlaka kullan dedi yani sadece kan olsun diye verilen bir şey değilmiş.

Arkadaşlar ben de ferro sanol kullanıyordum gerçekten çok kötü eczanelerde ferrum satılıyor fiyatı 6lira 50 kuruş karamelli ve çok güzel ben artık ferrum kullanıyorum

bende ferrumua geçtim bebeğim hem rahat içiyo hemde lekesi çıkıyo. portakal gbi kokuyo. fakat araştırmalarıma göre test yapmadan demir ilacı vermek tam aksine IQ nun diğer çocuklara göre düşmesine neden oluyomuş ayrıca böbreklerede zararı var. yani demirin vücuda eksiğide fazlasıda zarar karırnda alamk içinde test şart. aynı zamanda bu d3 vitamini içinde test gerekiyomuş. eğer vücudun ihtiyacı yoksa d vit zehirlenmesi olabiliyo ve bu yüzden bebeğin bıngıldağı erken kapanıyomuş. bıngıldağın erken kapanmasıda geç kapanması kadar zararlı.

ben artık ikisinide vermiyorum salı günü doktora gitcem ve inatla bu testleri istiycem. ve bu ilaçlar için tek tavsiyem özel hastane doktorlarının söylemeleriyle almayın. bu ilaçları satmaları için ne rant dönüyo inanamazsınız. evlerine tv. 5 yıldızlı otel tatili vs vs. hatta cirosu iyi olana araba bile var. yani her doktor faydalı ilaç vermiyo.

Doktorumuz 9.5aylik bebegimin dislerine demir ilacinin leke baslattigini soyledi v kestik.1 ay sonrasindada tahlil istedi ama kan tahlili yaptirmak istemiorum bir yandanda demir ilacini kestigim icinde kafam karisik.demir ilacini kesipte sonradan sorun yasayan oldumu.??

ben de bu demir damlasından çok çekenlerdenim .bizde 4,5 aylıkken başladık başlarda verebiliyordum 1 ay rahat verdim daha sonra istememye başladı kan tahlili yaptırdık düşük çıktı malesef :( doktor sabah 6 damla akşam 6 damla ya çıkardı ondan sonra herşey daha kötü oldu çünkü ek gıdaları istemedi kesinlikle veremedim nerdeyse 2 aydır dıoğru düzgün bişi yediremedim doktoruna söyledim şurup verdi daha etkili dedi ama malesefff şurubuda içmiyor kan değerleri düşük vermem lazım ama aşırı ağlıyor veremiyorum .3 gündür vermiyorum hazırladığım bütün ek gıdaları yiyor maşallah yarın yine götüreceğim doktora ama sanki hiç bir demir ilacını içmeyecek gibi ve artık kızımı da ağlatmak istemiyorum...

bende ferro sanol kullanıyorum, kilo başına 1 damla kullanıyoruz bizde ama oğlum tadını hiç sevmiyo, değiştiricem.. eğer sevmezse zorlama ferrum al demişti zaten sağlık ocağındaki hemşire.. ama kullanmak lazım öyle yada böyle.. ben hepsini 1 seferde veriyorum, bir kerede içip kurtuluyoruz.. birde lekesi çıkmıyo ona sinir oluyorum :)

meraba arkadaşlar benim bebeğim 8 aylık oldu ve ben demir ilacı ilk başta ferro sanol verdiler.tadı iğrenç,yeme iştahımız azaldı ilacı verdiğimde gün boyu bişey yemiyor haliylede geceleri uyanıyordu.6 aylık aşısında sağlık ocağına gittğimizde bana bebekler için olan ferrum verdiler.onun tadı daha iyi. ama benim kızımda her iki ilactada kabızlık karın ağrısı iştahsızlık gaz sancısı oldu.doktorumda bir süreliğine bırakalım dedi. ben ilac yerine suan pekmez veriyorum sabah kahvaltısına katıyorum.cocuk büyütmek zor zanaat...Allah hepimize kolaylık versinn...:)

ya bende ferruma geçtim ama onu hiç sevmedi zorlada olsa veriyorum mecburen ama bu seferde kabızlık yapıyo, sürekli ağlıyo, uyuyamıyo.. napıcaamı şaşırdım.. siz napıyosunuz ferrumun gaz ve kabızlık sorununa?

benim oğlumda iç sevmemişti demir damladını ferroyu denedik önce hep kustu sonrada ferrum her ilaç içireceğimde azını sımsıkı kapatıyo kafasını sallayıp ağlıyodu şimdi yemek yeme pozisyonuna getiriyorum kaşığa damlatırken daha heycanlanıyo. bende 1 damla 1 damla veriyorumki gönlü olsun :). emekki öle yatarak vernce sevmiyomuş bıdığım

ya bende ferruma geçtim ama onu hiç sevmedi zorlada olsa veriyorum mecburen ama bu seferde kabızlık yapıyo, sürekli ağlıyo, uyuyamıyo.. napıcaamı şaşırdım.. siz napıyosunuz ferrumun gaz ve kabızlık sorununa?

sabah kahvaltısından önce 5 dk kaynattığım 1 kuru kayısıyı suyuyla vs ezerek elimle yediriyorum çok rahat ediyor..
ek gıda vermiyorsanda suyundan içirebilirsin yoğun oluyor işe yarar mutlaka...

sabah kahvaltısından önce 5 dk kaynattığım 1 kuru kayısıyı suyuyla vs ezerek elimle yediriyorum çok rahat ediyor..
ek gıda vermiyorsanda suyundan içirebilirsin yoğun oluyor işe yarar mutlaka...

evet canım ek gıda vermiyorum henüz, ama suyunu veriyim, bir deneyelim bakalım. dün çok zorlandı çocuk.. bakalım inşallah işe yarar.. teşekkürler..

Benim bebeğimde 6 aylık.4aylıkken başladık ferro sanola kabızlığı çok arttı şimdi kaskatı serçe parmağınızın yarısı kadar yapıyor. Kestim damlayı 1 haftadır vermiyorum ama düzelme olmadı.Hergün de kayısı yediriyorum püre haline getirip fakat kabızlığı geçmedi.:50:

benim bebeğimde 4 aylık ferro damlayı verdi doktor 6 buçuk kilo doktor 8 damla dedi ama nasıl kullanacağım kafam karıştı emzirmeden öncemi kullanayım anne sütünden başka birşey vermiyorum emzirmeden önce verirsemde sütü emmek istemezse ya ne yapsamki

Back