- Konu Sahibi cokmutluyum
-
bence bu ferber yöntemi bazı cocuklara etkı ediyoki oda muhtemelen zaten yapısı gereği sakin olan cocuklar 3-4 günde kendı kendıne uyuyo bazıları varki kzım gibi olanlar hiçte öyle ferber felan anlamıyo ki zaten bende onun öyle yırtınırcasına aglamasına dayanamam alana kadar ağlıyyodu en ufak bi koyma tesebbüsünde çığlık çığlıga yani suan ayagımda yada salıncagında sallayarak uyutuyorym ne ayagma yapısıyo nede salıncaga onunda keyfi oluyo benımde içim acımıyo
zaten Ferber de 3 aylık bebekler için tavsiye etmiyor. benim bildiğim 6 aylıkken küçük olanlara tavsiye edilmediği ve bebek inatla bi saatten fazla ağlarsa bu çocuğa başka yöntemin uygulanması gerektiği. yani her bebek kaldıracak die bi şey yok. ben de denedim ama benimki şuan 1 yaşında. hatta burda bikaç yazıda kendi deneyimlerimi anlattığım sayfamın linkini de vermiştim. bebeğin bence çok küçük başlamak için. ben kıyaamam yani o kadarcıkken ağlatmaya. eğer olursa göğüste uyuduğu an memeni çekip ağzına bi emzik tutuşturmayı dene. benimki de ya sallayarak ya emzirerek uyurdu o kadarken. ben 3,5 aylıkken memede uyuduğu an ağzına emzik veriyordum geri beşiğe koyarken ağzında emzik olduğu için uyanmıyordu. yoksa dediğin gibi hemen uyanıyordu. zaten 1 saat emzire emzire zor uyutmuşum sil baştan oluyordu. he ama emziği almıyorsa ne yapcam diyosan valla yasak diyorlar ama ben mecburen tatlı bişeye batırıp verdim alışana kadar. çünkü 3,5 aya kadar emzik de almadı oğlum ancak tatlıya batırarak alıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?