ferber deneyen anneler, yardım lütfen,

cokmutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
16
0
36
İstanbul
kızlar selamlar,

bebeğim birkaç gün sonra 3 ayını bitirmiş olacak. sadece kucakta sallayarak ya da memede uyuyor. uyuma süresi çok uzun süüryor tabiki. üstelik çoğu kez yatağına bırakır bırakmaz uyanıyor ve her şey sil baştan:((
ferber yöntemini okudum, denemek istiyorum ama ağlamalarına nasıl tahammul edeceğim bilemiyorum. ayrıca bebeğim gece uykusuna ancak gece 2,5 - 3 gibi yatıyor. gecenin o saatinde ağlamalarını nasıl tolere edebileceğimi bilemiyorum.
lütfen yorumlarınızı paylaşırmısınız?

cnm 3 gündür uyguluyorum ama küçük bir farkla.
uyumak istemiyor ve ben onu beşiğine koyuyorum, lambaları kapatıyorum.,biraz agu bugu yapıyor bu arada 5 aylık bebeğim.
sonra mızmızlanmaya başlıyor, 10 dakika sonra sesi biraz daha yükseliyor ve ben kalkıp kıyamayıp alıyorum kucagıma, hemen uyuyor kucagıma alır almaz...

bence bu ferber yöntemi bazı cocuklara etkı ediyoki oda muhtemelen zaten yapısı gereği sakin olan cocuklar 3-4 günde kendı kendıne uyuyo bazıları varki kzım gibi olanlar hiçte öyle ferber felan anlamıyo ki zaten bende onun öyle yırtınırcasına aglamasına dayanamam alana kadar ağlıyyodu en ufak bi koyma tesebbüsünde çığlık çığlıga yani suan ayagımda yada salıncagında sallayarak uyutuyorym ne ayagma yapısıyo nede salıncaga onunda keyfi oluyo benımde içim acımıyo

bence bu ferber yöntemi bazı cocuklara etkı ediyoki oda muhtemelen zaten yapısı gereği sakin olan cocuklar 3-4 günde kendı kendıne uyuyo bazıları varki kzım gibi olanlar hiçte öyle ferber felan anlamıyo ki zaten bende onun öyle yırtınırcasına aglamasına dayanamam alana kadar ağlıyyodu en ufak bi koyma tesebbüsünde çığlık çığlıga yani suan ayagımda yada salıncagında sallayarak uyutuyorym ne ayagma yapısıyo nede salıncaga onunda keyfi oluyo benımde içim acımıyo

cevaplarınız için çok sağolun anneler, benim de en büyük sıkıntım ağlamasına dayanamayıp kucağıma almak olcak sanırım. bu durumda hiç başlamamak en iyiysi. kıyamıyor insan öyle deli gibi ağlayınca, bazen katıılp kalıyor, nefesi kesiliyor.

zaten Ferber de 3 aylık bebekler için tavsiye etmiyor. benim bildiğim 6 aylıkken küçük olanlara tavsiye edilmediği ve bebek inatla bi saatten fazla ağlarsa bu çocuğa başka yöntemin uygulanması gerektiği. yani her bebek kaldıracak die bi şey yok. ben de denedim ama benimki şuan 1 yaşında. hatta burda bikaç yazıda kendi deneyimlerimi anlattığım sayfamın linkini de vermiştim. bebeğin bence çok küçük başlamak için. ben kıyaamam yani o kadarcıkken ağlatmaya. eğer olursa göğüste uyuduğu an memeni çekip ağzına bi emzik tutuşturmayı dene. benimki de ya sallayarak ya emzirerek uyurdu o kadarken. ben 3,5 aylıkken memede uyuduğu an ağzına emzik veriyordum geri beşiğe koyarken ağzında emzik olduğu için uyanmıyordu. yoksa dediğin gibi hemen uyanıyordu. zaten 1 saat emzire emzire zor uyutmuşum sil baştan oluyordu. he ama emziği almıyorsa ne yapcam diyosan valla yasak diyorlar ama ben mecburen tatlı bişeye batırıp verdim alışana kadar. çünkü 3,5 aya kadar emzik de almadı oğlum ancak tatlıya batırarak alıştı.

zaten Ferber de 3 aylık bebekler için tavsiye etmiyor. benim bildiğim 6 aylıkken küçük olanlara tavsiye edilmediği ve bebek inatla bi saatten fazla ağlarsa bu çocuğa başka yöntemin uygulanması gerektiği. yani her bebek kaldıracak die bi şey yok. ben de denedim ama benimki şuan 1 yaşında. hatta burda bikaç yazıda kendi deneyimlerimi anlattığım sayfamın linkini de vermiştim. bebeğin bence çok küçük başlamak için. ben kıyaamam yani o kadarcıkken ağlatmaya. eğer olursa göğüste uyuduğu an memeni çekip ağzına bi emzik tutuşturmayı dene. benimki de ya sallayarak ya emzirerek uyurdu o kadarken. ben 3,5 aylıkken memede uyuduğu an ağzına emzik veriyordum geri beşiğe koyarken ağzında emzik olduğu için uyanmıyordu. yoksa dediğin gibi hemen uyanıyordu. zaten 1 saat emzire emzire zor uyutmuşum sil baştan oluyordu. he ama emziği almıyorsa ne yapcam diyosan valla yasak diyorlar ama ben mecburen tatlı bişeye batırıp verdim alışana kadar. çünkü 3,5 aya kadar emzik de almadı oğlum ancak tatlıya batırarak alıştı.

sağol nobility,
emzik almıyor evet,bi de senin yazdığın yöntemi deneyeim, belki işe yarar.

ferber de neymiş yaaa, dün yavrumu yatırdım beşiğine 2 dakika sonra ağladı yanına gittim kucağıma almadan teselli ettim ama biraz zor oldu. susunca yalnız bıraktım daha beni görme açısı kaybolunca bir ağladı pir ağladı ;:::(
hemen aldım bağrıma bastım, başlarım bu yönteme dedim :S

zaten en zoru da ağlamasına tahammul etmek nurcan.
ama bir formul bulmam gerek çünkü kucağımda ya da meme de uyuyor, bel fıtığım da var, kilosu ağırlaştıkça iyice zorlanıyorum:((

benimde bebeğim sadece kucağımda pışpışlanarak gece uykusuna dalıyor ve bu süre bazen yarım saat sürüyor...şimdi iyi hoşta biraz daha büyüyüp ağırlaşınca ne yapacağım hiç bilmiyorum
deneyimli anneler yardım ederse bende çok sevinirim

ferber merber hikaye arkadaşlar, çocuk sakinse kendi başına uyuyor, benim arkadaşın çocuğunu 1 kez olsun salladığını bilmem, çocuk kendi başına uyanır sağa sola bakınır, kendi başına uyur, acıkırsa azıcık bir sesi çıkar işte hepsi bu. birde benim oğluma bakıyorum, çeşit çeşit uyuyorr, hangi çeşitle uyumak istediğini bulmam lazım, bazen ayağımda sallıyorum uyuyor, bazen çarşafta uyuyor, bazen emerek, mesela gündüzleri genelde emerek yada ayakta, akşamları mutlaka çarşafta sallayaarak, o da ben çarşafını beşiğe bağladım öyle sallıyorum öylede uyumuyor herzaman, illa karşılıklı sallıcaz bir kişiyle.... sizinkilr tek bi yönetemle uyuyorlarsa ona da şükredin, her seferinde acaba şimdi nasıl uyumak istiyor diye bulmak gerçekten zor, hele de uykuszsanız tamammül etmek tam bi işkence :D

arkadasa katılıyorum hıkaye bu yontem beım bebegım 8 aylık bende 5 aylıkken fılan takmıstım kafaya denemek ıstıyodum ama deneyemedım bıle bebek resmen hıssedıyo onu bırakmayı planladıgımızı ve asla kabul etmıyo.ayrıca aglayarak uyuyan bebekler kendı kendıne uyumaya dııl de anneden umıdını kesıp uyumaya alısıyomus ve ılerde problem yasıyolarmıs bence deneme arkadasım. zaten 3 aylık bebek su an cok duzensız uyur benımkı de gece 3te uyurdu cok sınır oluyodum ama sonradan duzeldı yavas yavas.sımdı ayagımda daha kısa surede uyuyo yorucu olmuyo.lakiiin su diş cıkarma illeti yokmu uyuduktan sonra 50 kere uyanıyo eskıden bı uyurdu pir uyurdu. ferbere alısmıs olsaydı bıle dıs cıkarırken yıne sureklı uyanıp sızı yanına ıstıcektı bence

İkizlerim var...En başından bu yöntemi uyguladım...Öyle çok sakin çocuklar da değiller..Çok hareketli ve çok yaramazlar...Hiç yanımda yatırmadım..Hiç ayakta sallamamadım..Uyku konusunda hiç problemimiz yok çok şükür..Bu yöntemi başarı ile uyguladığımı düşünüyorum...Şu an 2,5 yaşında ikizlerim ve gece deliksiz uyurlar.....Çok nadirdir uyandıkları....

Ayrıca bu yöntemi 6 aydan büyük bebeklerde uygulamak kolay değildir...Başarılı sonuç vermesi zordur...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back