Fenilketenüri

umranakkaya

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2025
1
0
1
32
merhabalar. Bebeğimden alınan topukanında hastanede ve sağlık ocağınında alınanlarda fenilketenüri değeri yüksek geldiği için testin tekrarlanması gerektiğini söyledi ilgili ebe. Bu zamana kadar böyle bir hastalığın varlığından haberim yoktu doğrusu. Kısaca bu hastalık metabolik bir hastalık ve bu hastalığa sahip bireyler anne sütü de dahil proteğin içerikli hiçbirşey tüketemitorlar yoksa zihinsel engel olışturuyor bu durum. 3. Kanı verdik. Hastaneye gittik bunun için çocuk metabolizma bölümü var onlar kan alıyorlar. Neyseki 3. Ve damardan alınan kan değeri normal geldi. Topuk kanı vermek istemeyen annelere seslenmek asıl amacım. Eğer bebeğimde bu hastalık olsaydı ve ben bilmeseydim körü körüne sağlıklk çocuğu mahvedecektim. Cahillik etmeyin neyse gereken zamanında yapın. Çip filan takmıyorlarmış sordum ben

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun çok sevindirici sizin adınıza değerin normal gelmesi, benim bebeğimde var fenilketonuri tıpkı sizin gibi bizde kızımız doğduktan sonra öğrendik bu hastalığın varlığını topuk kanından tespit edildi ve gerekli önlemler alındı şükürler olsun şuanda gelişimi olması gerektiği gibi topuk kanı alınmasının ne kadar önemli olduğunu böyle hastalıklarla karşılaşana kadar bazı insanlar bilmiyorlar maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…